Akcija tedna: John Wick

Igor Harb in Tamara Harb 1. april 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/john-wick-harb-apr19-hero.jpg

Ob prvih napovedih akcijskega filma o upokojenem poklicnem morilcu na maščevalskem pohodu v podobi Keana Reevesa, pravzaprav nismo pričakovali veliko. A s kinetično akcijskimi scenami, izpiljeno podobo in neizpodbitno kul glavnim junakom je John Wick naletel na izjemen odziv gledalcev in kritikov.

Maja bo v kino prišel že tretji del, ki je pravkar predstavil tudi končni, zares impresivni napovednik, a gremo lepo po vrsti.

Ko spoznamo Johna Wicka, mu je pravkar umrla žena in kot poslednje darilo zapustila psičko Daisy, da mu pomaga skozi težke čase. Težave nastopijo, ko si sin ruskega gangsterja zaželi Johnov avto, ta pa ga ne proda za nobeno ceno, zato ponoči vlomi v hišo in spotoma ubije Daisy. Johnu Wicku prekipi in se odloči krvavo maščevati.


 

John Wick je na voljo v DKinu.

Keanu Reeves je imel pri filmu možnost ponovno sodelovati z nekaterimi sodelavci iz trilogije Matrica, saj sta oba režiserja, Chad Stahelski in David Leitch takrat bila kaskaderja, v zadnjih letih pa sta si nabirala izkušnje tudi kot asistenta režije. Najprej naj bi le sodelovala pri akcijskih scenah, a sta nato prevzela režijo. Po uspehu Johna Wicka je David Leitch posnel še dva z akcijo nabita filma: Atomska blondinka in Deadpool 2, medtem pa je Stahelski nadaljeval s filmi o Johnu Wicku. Oba režiserja sta seveda ljubitelja borilnih veščin; Chad Stahelski je celo sodeloval pri dokončanju filma Vran in po smrti Brandona Leeja odigral njegove prizore.


 

Deadpool 2 je na voljo v HBO Go in HBO OD.

Navdušilo je tudi nadaljevanje John Wick 2, ki se zaključi na prelomnici, tako da je prihajajoči tretji del še posebej težko pričakovan. Kaže, da je John postal tarča vseh poklicnih morilcev v državi, skorajda komično absurdnost nekaterih likov pa povsem ozemljijo osupljive in brutalne borbene koreografije.


 

John Wick 3 prihaja v kino maja.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2019
4544
1. april 2019
Akcija tedna: John Wick