Arya Stark se vrača

Igor Harb in Tamara Harb 26. februar 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/arja-stark-se-vraca-harb-feb21-hero.jpg

V seriji Dva tedna življenja, kombinaciji trilerja in komedije, spremljamo mladenko, ki je odraščala v divjini, kako spoznava civilizacijo in … išče ljudi s svojega seznama za odstrel.

Vseh šest delov prve sezone Dva tedna življenja je na voljo v videoteki Pickbox.

Zgodba vrže gledalca neposredno v dogajanje, ko se ogromen terenc ustavi pred restavracijo ob cesti in iz njega izstopi dekle. Lastnik gostilne hitro ugotovi, kako naivna je, saj ne razume pomena denarja in ji ga želi čim več izpuliti. Ko pa mlada Kim spozna njegove namene, ta pristane na tleh, ves v modricah in krvi. Njegova žena pohiti za njo in kar se sprva razvije v trenutek vreden Thelme in Louise, se nemudoma spremeni v lahkotno burleskno komično sceno, kar odlično vzpostavi kombinacijo tonov, ki jih ubere serija.

Kot kmalu ugotovimo, je Kim živela v z materjo odročnem gozdu, njeni edini spomini na normalno življenje pa vključujejo umor njenega očeta. In gangsterja, ki ga je umoril. A najprej gre na pijačo v pub, kjer sta se starša spoznala in tam tudi ona spozna simpatijo, zmedenega in negotovega Nickyja, ki ima s seboj glasnega in nadležnega brata. S tem elementom serija dobi še romanco, nakar premišljeno preklaplja med žanri, pogosto povsem presenetljivo in navdušujoče. Tako se scena z brutalnim pretepom v trenutku preobrazi v komedijo, nato v filozofsko debato in že spet padajo udarci, skoraj vsako površno predstavljen stereotip pa se kmalu izkaže za nekaj povsem drugega.

Glavno vlogo ima Maisie Williams, ki je v Igri prestolov igrala Aryo Stark in oboževalci te serije bodo brez težav opazili številne poklone, pogosto uporabljene zelo premišljeno ali na zabaven način. Williams izkoristi svoje izkušnje za odlične pretepaške koreografije, pristen humor, ki ga predstavi skozi Kim, pa je novost. Njeno mati igra Sian Clifford, znana iz serije Fleabag (ki je bila prav tako na sporedu na Pickboxu), pomembno vlogo v drugi polovici sezone pa ima tudi Jason Flemyng (Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki). Avtorica serije je Gaby Hull, ki je doslej pisala povečini kriminalke, vključno s svežo We Hunt Together, ki je pri nas še nismo videli.

Dva tedna življenja je ena od številnih aktualnih serij v videoteki Pickbox, ki je na voljo naročnikom Telekoma Slovenije kot dodatna programska opcija Pickbox NOW, ki jo najdete na NEO Smartboxu v sklopu Knjižnica, na komunikatorju BOX oz. BOX S pa na programskem mestu 242. V sklopu aktualne akcijske ponudbe je Pickbox NOW na voljo brezplačno za eno leto ob 24-mesečni vezavi na izbrane pakete. Med najbolj vročimi serijami na Pickboxu priporočamo tudi trilerje Črne vdove, Žrtev, V temi in Kondor, komedijo Amaterji in z oskarjem nagrajen dokumentarec O.J.: Narejeno v Ameriki.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. februar 2021
5578
26. februar 2021
Arya Stark se vrača