Avgust v HBO GO: Britanija, Malory Towers, Zvezda je rojena

Igor Harb in Tamara Harb 23. avgust 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/hbo-go-avgust-tharb-avg21-hero.jpg

Avgust bodo zaznamovale nove sezone že priljubljenih serij, kot je Britanija, in pa filmi, kot je Zvezda je rojena, ki so navdušili kritike in gledalce.

Britanija

Ko se je končala Igra prestolov in so mnogi iskali serijo, ki bi jo lahko nadomestila, se je na seznamih predlogov vedno znašla tudi Britanija. Vizualno dodelana serija si je za osnovo vzela zgodovinski dogodek, rimsko invazijo leta 43, ko britanskemu otoku vladajo Kelti in njihovi druidi. Zgodbo so avtorji dodobra začinili z nadnaravnimi bitji in edinstvenimi junaki.

Prvi dve sezoni sta že na voljo, tretja bo na voljo 24. avgusta.

Stargirl

Superjunaška najstnica odkrije svoje moči, ko se iz Kalifornije preseli v Nebrasko in izve, da je njen oče bil Starman, član JSA (Justice Society of America). Pri obvladovanju novih moči ji pomaga očim, poleg bojev z zlobneži oz. ISA (Injustice Society of America) pa se seveda spopada še s starosti primernimi težavami. Kljub superjunaški premisi in zapletom pa ne pričakujte več kot običajne najstniške serije.

Prva sezona in prva dva dela druge sezone sta že na voljo, naslednji del bo na voljo 25. avgusta.

Obama: Prizadevanje za popolnejšo zvezo

Dokumentarec spremlja vzpon Baracka Obama na položaj predsednika ZDA, od otroštva do zadnjega leta predsedovanja. A dokumentarec nam ne razkriva le vseh podrobnosti njegove življenjske poti, temveč se osredotoča na teme, ki so privrele na dan, ko je Barack Obama postal predsednik in tanko linijo po kateri je hodil, da je kot politik nagovarjal široko množico.

Dokumentarec v treh delih je že na voljo.

Malory Towers

Serija temelji na istoimenskih knjigah priljubljene pisateljice Enid Blyton, najbolj znane po zbirki Pet prijateljev, ki je pravkar izšla v ponatisu pri Mladinski knjigi. V središču je dvanajstletna Darrell Rivers, ki pride v šolo in internat v Cornwallu, po katerem ima ime tudi serija. V najstniškem svetu se seveda prepletajo potegavščine, skrivnostni duhovi in prijateljske dogodivščine.

Prva sezona je že na voljo.

Zvezda je rojena

Čeprav je Barbra Streisand, ki je v sedemdesetih nastopala v eni od številni različic filma, pred kratkim izrazila nezadovoljstvo s filmom režiserja Bradleyja Copoperja, so množice navdušenih obiskovalcev kina menile drugače. V središču te romantične glasbene drame, kjer sta v glavni vlogi Lady Gaga in Bradley Cooper, sta ostareli glasbenik Jackson Maine in mlada pevka Ally, ki se zaljubita, ko jo Jackson vzame pod svoje okrilje. Film je odnesel oskarja za najboljšo pesem, prislužil pa si je tudi številne druge nominacije.

La Llorona

Legenda o jokajočem ženskem duhu je dobro znana v južnoameriškem svetu, gvatemalski film pa to grozljivo podobo vplete v družbeno politično tematiko, saj se dotakne gvatemalskih vojaških vodij in poskusa genocida staroselcev. V središču je nekdanji gvatemalski diktator, ki mu sodijo za genocid, a ga zaradi postopkovnih napak ne obsodijo. Njegovo spanje pa ni več mirno, moti ga hlipanje ženske, ki ga nihče drug ne sliši.

Pop zvezda: Nikoli dovolj

Glavna zvezda filma Andy Samberg je nekdanji član zasedbe Saturday Night Live in je najbolj znan po seriji Brooklyn Nine-Nine, ki se trenutno zaključuje, pa tudi po svoji humoristični glasbeni skupini The Lonely Island. V filmu igra nekdanjega člana fantovske zasedbe, ki se trudi uprizoriti svojo veliko vrnitev. Odpuljen film bo navdušil predvsem ljubitelje odštekane in absurdne komedije.

Do nazga

Kultna britanska komedija o skupini brezposelnih moških, ki se spoznajo na uradu za zaposlovanje in odločijo, da bodo ustanovili striptiz skupino, je redek primer socialne drame, ki gledalca opozori na družbene težave in še hkrati spravi v dobro voljo. Plus, po ogledu si še par dni ne boste si mogli nehati popevati uspešnic ter vsake toliko zaplesati.

V istem dihu

Dokumentarni film spremlja odziv ameriške in kitajske vlade na izbruh koronavirusa. Idejo za film je režiserka dobila, ko je pri mami na Kitajskem pustila sina, sama pa se vrnila v ZDA. Ob izbruhu koronavirusa je bila ločena od sina, a v skrbi za varnost poskusila najti informacije, kaj se pravzaprav dogaja.

Zvezda je rojena, La Llorona in Pop zvezda: Nikoli dovolj in V istem dihu so že na voljo. Do nazga bo na voljo 28. avgusta.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
23. avgust 2021
5752
23. avgust 2021
Avgust v HBO GO: Britanija, Malory Towers, Zvezda je rojena