BBC First: Sherlock, Dr. Who, Za vsako ceno, Smrt v raju

Igor Harb in Tamara Harb 7. februar 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/BBC-FIRST-harb-feb23-hero.jpg

V programski shemi lahko najdete nov kanal BBC First, ki prinaša najnovejše in najbolj priljubljene vsebine britanske nacionalne televizije BBC.

BBC First ponuja zanimive britanske serije, od Majhne sekire oskarjevcaSteva McQueena o karibski skupnosti v Londonu, in obilice drugih nagrajenih dram, kot sta Zapor in Pokličite babico, do kriminalk, kot so Za vsako ceno, Smrt v raju in Mrliška oglednica. Seveda pa ne manjkata niti eni izmed najbolj prepoznavnih britanskih serij, kultni Dr. Who in Sherlock. BBC First najdete na programskem mestu 228.

Dr. Who (Doctor Who)

Dr. Who je kultna britanska ZF serija, ki je na sporedu že od leta 1963, trenutno je na BBC First na programu dvanajsta sezona, v kateri je glavni lik upodobila igralka Jodie Whittaker. Serija spremlja dogodivščine Dr. Whoja, ki v Tardisu, vesoljski ladji, ki lahko potuje skozi čas, raziskuje vesolje.


Sherlock

Serija o kultnem Sherlocku je navdušila kritike in gledalce. V glavnih vlogah sta se izkazala Benedict Cumberbatch kot Sherlock in Martin Freeman kot Dr. Watson, ki o Sherlockovih dogodivščinah piše tudi blog. Seveda v seriji ne umanjka Sherlockov sovražnik Moriarty, ki ga upodobi Andrew Scott. Avtorja serije sta Marc Gatiss, ki v seriji odigra tudi Sherlockovega brata Mycrofta, in Steven Moffat (Parčkanje, tudi Dr. Who).

Smrt v Raju (Death in Paradise)

V središču priljubljene francosko-britanske serije je londonski detektiv, ki prispe na karibski otok, da bi raziskal umor policista. In nato tam dobi stalno službo. V vlogi glavnega junaka so je skozi sezone zamenjalo več igralcev, v enem od delov četrte sezone pa igra tudi Katarina Čas. Trenutno je na sporedu prva sezona.


Za vsako ceno (Smother)

Zakonca Ahern se ločujeta, a kmalu po tem ko to razglasita zbranim na ženinem rojstnem dnevu, moža najdejo mrtvega. Po njegovi smrti žena brska po družinskih skrivnostih in odnosih, da bi našla morilca.


Petkova večerja

Koncept serije Petkova večerja je tako preprost, da se zdi, da bi se je lahko kmalu naveličali, a ustvarjalcem je uspelo nasmejati gledalce skoraj celo desetletje skozi 6 sezon. Vsaka epizoda se odvija v petek zvečer, ko (napol) odrasla sinova obiščeta svoja starša za večerjo, nato pa se skozi drobne prepire, družinske posebnosti in nenehno prisotnost čudaškega soseda ustvarijo povsem nepričakovani in noro smešni zapleti.


Program BBC First bo do 31. marca 2023 na voljo vsem naročnikom, potem pa bo vključen v programski shemi Standard in Mega HD. Program je v angleščini s slovenskimi podnapisi, serije si lahko ogledate za 7 dni nazaj ali si jih posnamete za 30 dni.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. februar 2023
6109
7. februar 2023
BBC First: Sherlock, Dr. Who, Za vsako ceno, Smrt v raju