Bogata bera za ljubitelje najpomembnejše postranske stvari

Marjan Kodelja 6. julij 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/sport-na-tv-kodelja-jul21-hero.jpg

Naročniki Telekoma Slovenije imajo razlog za veselje, saj v prihodnjih letih ne bodo trpeli zaradi pomanjkanja nogometnih vsebin. Italijanska, francoska, španska in nemška nogometna liga namreč prihajajo na njihove male zaslone!

Čeprav se slovenska reprezentanca ni uvrstila na evropsko nogometno prvenstvo, je dogodek trenutno daleč najpomembnejši med ljubitelji priljubljene igre z žogo. In medtem ko najboljši evropski nogometaši na zelenicah prikazujejo mojstrstva, zaradi katerih jih imajo navijači radi, se tudi v ozadju dogaja marsikaj zanimivega. Arena Sport Slovenija – njihovi televizijski programi so na voljo v programski shemi televizijske storitve Telekoma Slovenije – je namreč sporočila, da bodo z novo sezono prenašali tekme treh pomembnih nacionalnih lig. Italijanska Serie A in francoska Ligue 1 Uber Eats bosta na voljo v naslednjih treh sezonah (2021/22, 2022/23 in 2023/24), španska La liga pa še dve sezoni (2024/2025 in 2025/26). Prve tekme vseh treh lig bodo na Arena Sport odigrane v avgustu, in sicer se francoska liga predvidoma začne 7. avgusta, španska 13. avgusta in italijanska 22. avgusta.

Televizijski programi Arena Sport 1, Arena Sport 2 in Arena Esport so začeli predvajati športne vsebine leta 2020, ko so bili vključeni v programsko shemo Telekoma Slovenije. TV-programe Arena Sport lahko sicer slovenski uporabniki spremljajo tudi v shemi operaterjev A1 Slovenija in T-2. Telemach tako ostaja edini večji operater, ki jih ne ponuja, kar pomeni, da njegovi naročniki omenjenih nacionalnih prvenstev ne bodo mogli več spremljati. Zaradi velikega števila tekem Arena Sport Slovenija celo napoveduje uvedbo še dveh novih programov, ki bosta prav tako uvrščena v programsko shemo. Programa Arena Sport 3 in Arena Sport 4 z oddajanjem začneta poleti, o čemer bodo športni navdušenci pravočasno obveščeni.

 

Z dodatnimi izredno zanimivimi tekmami bo Arena Sport Slovenija popestrila že tako bogato ponudbo nogometnih vsebin. Že zdaj so praktično pokrivali (skoraj) vsa evropske nacionalna prvenstva in pokale ter nekatera zanimivejša prvenstva preostalega sveta. Na svoj račun pa so oziroma bodo tudi v prihodnje prišli ljubitelji košarke, med drugim tudi s prenosom tekem najmočnejše svetovne like NBA in obeh jadranskih, v katerih tekmujejo slovenski klubi, rokometa, odbojke in tako naprej.

Z novo sezono več privlačnih športnih vsebin prehaja tudi na TV-programe televizije Šport TV. Pridobili so:

 • ekskluzivne pravice za prenose najboljših tekem prve slovenske nogometne lige. Tako bo Šport TV na podlagi t. i. prvega izbora kroga (first peak) prenašal najpomembnejšo oz. najboljšo tekmo posameznega kroga. Prvoligaška nogometna sezona 2021/22 se bo pričela 17. julija 2021 in zaključila 21. maja 2022. V njej bo nastopilo deset klubov: Mura, Maribor, Olimpija, Domžale, Bravo, Tabor, Celje, Aluminij, Koper in Radomlje; naslov prvakov branijo nogometaši Mure,

 • ekskluzivne pravice za prenose tekem nemške Bundeslige in druge Bundeslige; prva tekma bo na sporedu 13. avgusta.

 • Telekom Slovenije je na TV-komunikatorju NEO Smartbox omogočil Vrhunce – funkcijo s pomembnimi trenutki, ki jih v nobenem primeru nočete zamuditi ali pa čutite nezadržno željo, da bi si jih ogledali večkrat. Z Vrhunci so trenutno opremljeni prenosi in posnetki kar devetih najbolj zanimivih etap Tour de France 2021.


   

  Celovitost športnih programov v televizijskih storitvah Telekoma Slovenije nadgrajujejo drugi programi v programski shemi. Tekme evropskega nogometnega prvenstva lahko ta čas spremljate na programih Šport TV 1, Šport TV 2 in Šport 3, kjer ponujajo tudi prenose kvalifikacijskih tekem slovenske reprezentance za svetovno nogometno prvenstvo v Katarju 2022. Potem so na voljo programi Eurosport, Eurosport 2 in Eurosport 4K, kjer lahko navijamo za slovenske kolesarje, najprej na francoski pentlji (Tour de France) in pozneje na dirki po Španiji (Vuelta), ter za slovenske športnike na skorajšnjih olimpijskih igrah. Poleg teh boste v programski shemi našli še druge ravno tako zanimive programe: Extreme TV, Sport 1, Motorvision TV HD, Trace Sport, Nautical Channel, Tržič TV (poudarek na alpski hokejski ligi), da športnih vsebin na slovenskih televizijskih programih, kot sta RTV Slovenija in Kanal A, posebej ne omenjam. Poletje bo športno precej aktivno, zato bo marsikdo tokrat več pred malim zaslonom kot običajno.


  Nalaganje vsebine
  © 2021 Telekom Slovenije
  6. julij 2021
  5708
  6. julij 2021
  Bogata bera za ljubitelje najpomembnejše postranske stvari