Božični filmi za dobro počutje

Igor Harb in Tamara Harb 24. december 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/xmas-movies-tharb-dec20-hero.jpg

Za prihajajoče praznike smo pripravili seznam novejših filmov, ki jih preveva čar božiča, pa čeprav se morda ne dogajajo izključno v tem času. Privoščite si kakšnega od njih, v čarobni svet popeljite otroke ali pa preprosto odklopite možgane od letošnjega napornega leta.

Veseli praznik (Happiest Season)

Z božično romanco o paru, ki mora premagati prepreko, da na koncu zmaga njuna ljubezen, nam je letos postregla režiserka Clea DuVall, ki je navdušila s prvencem The Intervention, za katerega je napisala tudi scenarij. Tokrat je le soscenaristka, v glavni vlogi te romantične komedije pa sta odlična Kristen Stewart in Mackenzie Davis kot Abby in Harper, ki za božič odpotujeta k Harper domov. A kaj ko ona staršem še ni povedala, da je lezbijka, zato prosi Abby, da se nekaj časa na obisku vede le kot njena cimra. Seveda sledi zaplet in božiču primeren konec.

Film je na voljo v DKinu.

Čas deklištva (Little Women)

Božič je čas za klasiko in ena takih je tudi Čas deklištva, zgodba o sestrah, ki spoznavajo življenje in se upirajo družbenim pričakovanjem in normam. Knjiga je sicer doživela že množico ekranizacij, a lanska uspešnica Grete Gerwig je vredna ogleda, tudi zaradi navdušujoče vrhunske zasedbe, na čelu s Saoirse Ronan, Emmo Watson in Florence Pugh.

Film je na voljo v HBO GO.

Pisma sv. Nikolaju (Listy do M.)

Film Mitje Okorna je s prepletom tragičnih zgodb z romanco in komedijo prepričal gledalce in kritike ter v kinodvorane pritegnil množice. Kopico pripovedi združuje čas okoli božiča, iskanje ljubezni in prave poti. Ta vizualno krasno posnet film je z odlično igro poljskih igralcev in igralk postal idealen spremljevalec praznikov in več kot dober nadomestek božičnega filma Pravzaprav ljubezen.

Film je na voljo v DKinu in HBO GO.

Predbožični večer (The Night Before)

Odbita božična komedija o treh prijateljih, ki se dobijo vsako leto na božič, da podprejo prijatelja, ki je na ta dan izgubil starše. A tokrat naj bi to bilo njihovo zadnje tovrstno druženje, saj bo eden od njih dobil otroka. Zato si želijo še posebej privoščiti in se udeležiti famozne najboljše zabave v New Yorku. A vmes se zapletejo v droge in vrsto neverjetnih dogodivščin, hkrati pa se zavedo, kaj je pomembno.

Film je na voljo v DKinu.

Naprej (Onward)

Krasen Pixarjev animirani film je eden redkih, ki so si ga otroci letos lahko ogledali v kinu. Zgodba bratov, ki sta izgubila očeta in ga s pomočjo uroka poskušata priklicati za en dan nazaj ter se zapleteta v vrsto dogodivščin, ni nova, a se odvija v krasnem, šaljivo fantazijskem svetu, ne manjka pa niti zabave, smeha in naukov. Primeren za otroke od sedem let naprej.

Film je na voljo v HBO GO.

Gašper in Petra: čudoviti božič

Serija igranih filmov o najboljših prijateljih, Gašperju in Petri, in njunih dogodivščinah je namenjena otrokom starejšim od štirih let. Tretji film nas popelje v božični čas, ko Petra skuša z Gašperjevo pomočjo prepričati dedka, da praznuje z njo. Dedek je namreč spoznal prijateljico in namerava božič preživeti z njo v koči. Gašper in Petra napneta vse moči in domišljijo, da bi spravila skupaj vso družino.

Film je na voljo v Dkinu.

Čarobna zima v Mumindolu (Moomins and the Winterwonderland)

Mumini so izredno priljubljeni v Skandinaviji, od koder je tudi njihova avtorica Tove Janssen, ki je zgodbe o njih na začetku pisala v stripih. Ljubek in preprost film o zimi, božiču in prijateljstvu je primeren za otroke od štirih let naprej. Mumintrolova družina že vrsto let zimski čas prespi, tako se tudi zdaj pripravljajo na spanje, a letošnji božič bodo budni, pa čeprav ne vedo, kdo točno je ta obiskovalec, ki naj bi prišel na ta večer.

Film je na voljo v DKinu.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. december 2020
5516
24. december 2020
Božični filmi za dobro počutje