Channing Tatum: Zadnji ples Vročega Mika

Igor Harb in Tamara Harb 17. marec 2023 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/igarelc-meseca-channing-tatum-tharb-hero.jpg

Channing Tatum se s filmom Vroči Mike: Zadnji ples poslavlja od vloge striperja Mika, ki je polnila kinodvorane in mu prinesla slavo. Deloma tudi zato, ker je vzpostavljanje in vzdrževanje telesne zgradbe in kondicije za te filme, kot je izjavil v intervjujih, izredno težko in nezdravo. Tatum se je sicer s filmi, ki temeljijo na njegovi mladostni izkušnji striperja, dokončno uveljavil v Hollywoodu, to svojo izkušnjo pa tudi dobro unovčil, saj je posnel tri filme in zagnal izredno uspešno predstavo Magic Mike Live.

Zaključek trilogije Vroči Mike: Zadnji ples (Magic Mike’s Last Dance) prihaja konec meseca v DKino.

160;

Vroči Mike (Magic Mike)

Channing Tatum je o mladostni izkušnji, ko se je nekaj časa preživljal tudi z delom v striptiz klubih, želel posneti film. In za to mu presenetljivo ni bilo treba storiti veliko. Ko je svojo željo namreč omenil režiserju Stevenu Soderberghu, s katerim je takrat sodeloval pri filmu Izdana (Haywire), je ta takoj zagrabil idejo in leto kasneje smo dobili prvi film Vroči Mike, socialno dramo o skupini striperjev s kritiko kapitalističnega sistema, v kateri pa ne manjka vročih scen in izklesanih moških teles. Čeprav tudi drugi in tretji film ohranita delček navezave na aktualno družbeno dogajanje, pa se veliko bolj posvetita samemu delu striperjev in vročim posnetkom njihovih plesnih točk. Drugi film Vroči Mike XXL, pri katerem je režijo prevzel dolgoletni Soderberghov sodelavec Gregory Jacobs, je filmski striptiz šov, saj se pleše povsod. Medtem pa zadnji meji že na pravljico, saj v njem glavni junak spozna bogatašinjo, ki jo igra Salma Hayek, ki mu tudi kot maščevanje bivšemu možu omogoči ustvarjanje predstave v Londonu. To ni naključje, saj si v Londonu res lahko ogledate predstavo Magic Mike Live. Seveda tudi tokrat ne manjka izklesanih teles, ne pričakujte pa družbene kritike 

 

Magic Mike: Zadnji ples bo konec marca na voljo v DKinu, v DKinu je na voljo tudi Izdana.

Pes (Dog)

Že zelo zgodaj v karieri je Channing Tatum ugotovil, da želi imeti večji vpliv na filme, v katerih igra, želel jih je tudi producirati. Igralec je producent že od leta 2010, pri lanskem filmu Pes pa je prevzel še vlogo sorežiserja. V filmu odigra tudi glavno vlogo Jacksona Briggsa, ki dobi nalogo, da psa padlega vojaka čez državo pripelje na vojakov pogreb. Na poti se spoprijateljita, pa čeprav na začetku kaže, da bo potovanje peklensko. Film je požel dobre kritike, navdih zanj pa je bilo Tatumovo potovanje z njegovim psom, ki je umiral.

Film Pes je pogosto na sporedu programov CineStar Premiere 1 in 2.

160;

Izgubljeno mesto (The Lost City) in Zaobljuba ljubezni (The Vow)

Channing Tatum je odličen v mešanici komedije in akcije in tako je tudi v filmu Izgubljeno mesto, v kateri igra Alana, modela z naslovnic pustolovskih knjig uspešne pisateljice, ki jo igra Sandra Bullock. Ko jo ugrabijo, se jo Alan kljub neizkušenosti odpravi reševati. In čeprav bi igralca večkrat pričakovali v romantičnih filmih, se v njih pojavi le redko. Eden boljših je zagotovo Zaobljuba ljubezni, ki deloma temelji na resničnih dogodkih in v kateri igra Lea, ki skupaj z ženo Peige (Rachel McAdams) doživi avtomobilsko nesreče. Peige nato izgubi spomin in se Lea ne spomni več, ta pa jo poskuša ponovno prepričati in obuditi njuno ljubezen.

Film Zaobljuba ljubezni je bil 11.3. na sporedu programa Kino, tako da si ga zaenkrat lahko ogledaš z ogledom nazaj. Izgubljeno mesto je na voljo v HBO Max.

160;

21 Jump Street: Mladenič v modrem in 22 Jump Street: Mladeniča na faksu

Brez problema bi bil uspešen akcijski junak, a se Tatum še bolje znajde v akcijski komediji. Z igralcem Jonahom Hillom sta v filmih 21 Jump Street in 22 Jump Street ustvarila izjemno zabavna lika policistov, ki ju pošljejo pod krinko na srednjo šolo in v drugem delu še na faks. Če iščete zabavno komedijo, da spočijete možgane, filma zelo priporočam, saj je kemija med igralcema izjemna, režiserja, ki sta kasneje posnela Lego film, pa jih uspešno pripeljeta skozi noro dogodivščino.

160;

G.I. Joe in Napad na Belo hišo (White House Down)

Preden je sprejel svojo prvo veliko akcijsko vlogo v filmu o izredno popularnih igračah G.I. Joe, je bil Tatum zadržan, saj je domneval, da bo scenarij poveličeval vojno, v svojem drugem velikem akcijskem filmu Napad na Belo hišo, pa je že imel nekoliko več besede, saj je sodeloval tudi kot producent in seveda glavni junak, ki mora rešiti hčerko in predsednika ZDA po tem ko se je zgodil terorističen napad.

Napad na Belo hišo je na voljo v HBO Max in DKinu.

160;

Odpleši svoje sanje (Step Up)

Mladinska romantična plesna drama morda pri kritikih ni požela dobrih ocen, a je navdušila gledalce in to tako zelo, da so sledili še štirje filmi in TV serija. Channing Tatum igra le v prvem in se bežno pojavi v drugem, saj mu je prvi film na široko odprl vrata Hollywooda. Zgodba filma je preprosta, Tatum igra lik, ki je skrenil s prave poti in mora zaradi tega opravljati delo hišnika v plesni šoli, kjer se glavna junakinja pripravlja na svoj veliki nastop. Po spletu naključij postane njen soplesalec :)

Odpleši svoje sanje je na voljo v HBO Max.

160;

Filme Channinga Tatuma lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Channing Tatum« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Channing Tatum in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

kupi

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
17. marec 2023
6131
17. marec 2023
Channing Tatum: Zadnji ples Vročega Mika