CineStar TV Premiere v januarju: Prvič resnično srečna, Avtocesta odrešitve, Izgubljena hči

Igor Harb in Tamara Harb 24. januar 2023 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/cinestar-tehnik-jan23-hero.jpg

CineStar TV Premiere 1 in CineStar TV Premiere 2 v januarju med drugim premierno ponujata filma Prvič resnično srečna in Avtocesto odrešitve, poleg tega pa na sporedu najdemo še kopico odličnih filmov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Premiere: Prvič resnično srečna, Avtocesta odrešitve

Prvič resnično srečna (After Ever Happy)

Že četrti film posnet po priljubljenih romanih Anne Todd nadaljuje zgodbo o Tess in Hardinu, paru, ki nikoli ni povsem tam, kjer naj bi bil. Tokrat se znajdeta pred morda celo nepremostljivo prepreko in vsak na svojem kontinentu. Na kanalih CineStar so pogosto na sporedu tudi prvi trije filmi Prvič, Prvič na robu in Prvič narazen.

Avtocesta odrešitve (Paradise Highway)

V tem filmu ceste Juliette Binoche igra voznico tovornjaka, ki zaide med tihotapce, da bi rešila brata (Frank Grillo) pred zaporniško tolpo. Za petami so ji seveda tudi FBIjevci, ki se jim pridruži tudi lik v podobi Morgana Freemana. A ko ugotovi, da je njen tovor najstnica, ki naj bi jo pripeljala k tihotapcem z ljudmi, se znajde pred resno preizkušnjo.

Dobri filmi: Izgubljena hči, Podedovano zlo

Izgubljena hči (The Lost Daughter)

Izgubljena hči temelji na istoimenski knjigi nadvse priljubljene pisateljice Elene Ferrante, ki je nedavno izšla tudi v slovenskem prevodu. Ferrante sicer poznamo predvsem po neapeljski tetralogiji, ki jo je ekranizirala serija Moja genialna prijateljica. V režiserski vlogi se odlično znajde Maggie Gyllenhaal, bolj znana po igralskih dosežkih v filmih, kot so Donnie Darko, Vitez teme in Bolj čudno kot fikcija. Olivia Colman je v glavni vlogi profesorice na počitnicah, ki v Grčiji sreča mlado žensko z otrokom in se spominja svojega materinstva. Njeno mlajšo različico igra prav tako odlična Jessie Buckley. Maggie Gyllenhaal je za priredbo scenarija dobila tudi nominacijo za oskarja.

Podedovano zlo (Hereditary)

Podedovano zlo je ena bolj proslavljenih grozljivk zadnjih let, ki skozi ves film skrbno gradi občutek tesnobe in nelagodja, gledalca pa z zares grozljivimi scenami prestraši le občasno, a takrat toliko bolj učinkovito. Film je bil premierno predstavljen na festivalu Sundance in prinaša svež pristop h grozljivkam. V glavni vlogi je vedno odlična Toni Colette, ob njej pa družina, ki se sooča z izgubo, žalovanjem in paranormalnim.

Kmalu na sporedu: Tri tisoč let hrepenenja in Čebelica Maja 3: Zlato jajce

Čebelica Maja 3: Zlato jajce

Čebelica Maja je klasika, pri kateri točno veš, kaj dobiš in tako je tudi v tem filmu. Maja se kljub prepoved odpravi na novo dogodivščino, dostavila bo zlato jajce lastnikom in seveda se stvari vmes zapletejo. Jajce se izvali in tako sta z Vilijem postavljena pred novo preizkušnjo. Primerno tudi za najmlajše, od štirih let naprej.

Tri tisoč let hrepenenja

Ljubitelji Pobesnelega Maksa v filmu Georga Millerja Tri tisoč let hrepenenja morda ne bodo našli kar iščejo, a film je navdušil mnoge. Glavna junakinja Alithea (Tilda Swinton) se odpravi na konferenco v Istanbul, kjer odkrije džina v podobi Idrisa Elbe. Če mu pove tri želje, bo džin svoboden. A Alithea je previdna in ko noče izdati svojih treh želja, ji džin, da bi jo prepričal, pove tri zgodbe.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. januar 2023
6094
24. januar 2023
CineStar TV Premiere v januarju: Prvič resnično srečna, Avtocesta odrešitve, Izgubljena hči