Dodatne videoteke in opcije Telekoma Slovenije

Igor Harb in Tamara Harb 23. marec 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/programske-opcije-harb-mar20-hero.jpg

V zadnjem času je Telekom Slovenije omogočil svojim uporabnikom brezplačen dostop do dodatnih vsebin in opcij, da olajša #ostanidoma in popestri dneve. Če ne veste, kakšne vsebine te prinašajo in kako do njih, berite naprej.

Uporabniki Telekoma Slovenije lahko dodatne opcije in sheme urejamo prek portala Moj Telekom, ki je dosegljiv na spletnem naslovu https://moj.telekom.si, prek mobilne aplikacije Moj Telekom za Android in iOS in v uporabniškem vmesniku na NEO Smartboxu. V vseh vmesnikih in opcijah gre za podoben pristop, so pa nekatere razlike na katere je treba biti pozoren. Gremo lepo vrsti, najprej pa predstavimo, kaj te opcije prinašajo.

V sklopu TV in zabava sta uporabnikom na voljo dve programski shemi, Mega HD in Standard, kjer izberemo osnovno število televizijskih kanalov v predizbranem naboru. Ne glede na izbrano shemo, je naročnikom na televizijske storitve Telekoma Slovenije v času epidemije koronavirsua na voljo cel kup dodatnih programov. Poleg programske sheme pa lahko uporabniki izbiramo tudi med naslednjimi dodatnimi opcijami: HBO, Pickbox NOW, Voyo, Minimax+, RUS 5+, Balkan, Cinestar TV premiere, Pink, Eksplozivni+ in Dajmedol+. Sledijo nastavitve, spodaj pa so nekatere posebnosti.

Moj Telekom na spletu

V brskalnik vpišemo https://moj.telekom.si, v podoknu »Moja razmerja« izberemo tisto, ki se nanaša na televizijske in internetne storitve. V levem stolpcu se pokažejo osnovni podatki o priključku, v osrednjem pa vidimo naslov TV in zabava, kot kaže slika.

 

Odkljukane opcije že imamo izbrane, s klikom na »Spremeni« pa pridemo do vmesnika, kjer lahko izberemo, katere želimo vklopiti. Izbrane opcije so temno modre barve, ostale pa svetlo modre. Opcije, ki so na voljo brezplačno v promocijskem obdobju oziroma v času epidemije koronavirusa, pa so označene s sivo barvo. Te se tudi samodejno izklopijo po zaključku promocijskega obdobja, tako da vam ni treba skrbeti glede višine vašega računa.

 

Po izboru opcij se odpre še eno okno v katerem imamo pregled sprememb, vključno z morebitnimi razlikami v ceni zaračunanih storitev, izbrane opcije pa aktiviramo s klikom na »Potrdi«.

 

Aplikacija Moj Telekom

Aplikaciji Moj Telekom je za iPhone (in iPade) na voljo v trgovini App Store, za telefone z operacijskim sistemom Android pa jo najdemo v Google Play. Postopek vklopa programskih opcij je enak kot pri spletnem vmesniku: najprej izberemo ustrezno naročniško razmerje, nato pri opcijah kliknemo »Spremeni« in odkljukamo želene. Tudi tukaj je uporabljena enaka barvna shema: temno modra za izbrane, svetlo modra za tiste, ki so na voljo za doplačilo in siva za trenutno brezplačne. Po izboru kliknemo »Naprej« in odpre se pregled sprememb, nato s »Potrdi« spremembe aktiviramo.

 

NEO

Neo je več kot TV komunikator, saj omogoča tudi upravljanje z napravami pametnega doma in dostop do široke palete dodatnih storitev. Nastavitve programske sheme in opcij urejamo na vmesniku Moj TV, ki ga dobimo ob zagonu naprave, sicer pa s pritiskom na tipko s hiško in izborom Moj TV pri dnu levega menija. Nastavitve najdemo tako, da navigiramo na vrh in izberemo ikono z zobatim kolescem. Nato izberemo meni »Račun«, kjer je prikazan paket storitev, pod njim pa možnost za izbiro programske sheme in opcij. Tukaj so sivo obarvane izbrane, neizbrane pa so prozorne. Ko izberemo posamezno opcijo, se ta obarva modro, potrdimo pa jo s pritiskom na »OK«. To nas pripelje do naslednjega okna, kjer najprej potrdimo izbiro, nato pa jo aktiviramo z vnosom 4-mestne kode PIN, ki smo jo določili ob priklopu Neo Smartboxa. Ta koda PIN se sicer lahko uporablja tudi za omejitev dostopa do vsebin za starejše od 18 let in za zaklepanje izhoda iz Otroškega parka.

 Posebnosti

Vse opcije omogočajo ogled vsebin na televizorju z uporabo Neo Smartboxa, nekatere pa nudijo še dodane možnosti za ogled vsebin na telefonu ali računalniku, vendar so za to potrebne dodatne nastavitve.

HBO

Opcija HBO vključuje tri televizijske kanale HBO in dva Cinemax ter dostop do spletnih videotek HBO OD in HBO GO. Kanali predvajajo najnovejše filme (pogosto isto leto kot so prišli v kino), klasike, žanrske posebnosti in vključuje tudi širok nabor vsebin iz regije, vključno s slovenskimi uspešnicami, kot je Pr' Hostar. Najbolj pa izstopajo serije, kot so Igra prestolov, Deklina zgodba in aktualni Westworld.

Medtem ko je HBO OD na voljo zgolj na NEO Smartboxu in lahko vsebine najdemo tudi z govornimi ukazi, je nekoliko obsežnejši HBO GO na voljo tudi prek brskalnika in aplikacij za telefone, tablice in izbrane pametne televizorje. Za uporabo HBO GO se moramo registrirati na spletni strani https://hbogo.si ali v mobilni aplikaciji. Najprej izberemo operaterja in se prijavimo z istim uporabniškim imenom in geslom kot za Moj Telekom, nato si določimo uporabniško ime in geslo za HBO GO, ki ga nato uporabljamo na vseh ostalih napravah. Storitev podpira dva hkratna uporabnika, tako da je primerna tudi za družine.

V NEO Smartboxu najdemo HBO OD med Videotekami, medtem ko se HBO GO nahaja med Aplikacijami. Te so dostopne v meniju Moj TV/Aplikacije. Pred začetkom uporabe se moramo prijaviti v aplikacijo.


Pickbox NOW

Videoteka s širokim izborom kriminalk, komedij in lahkotnih filmov, ki smo jih podrobneje predstavili tukaj, omogoča tudi ogled vsebin v aplikacijah na telefonih, tablicah in pametnih televizorjih ter v brskalniku. Po zaključku aktivacije opcije v Moj Telekom se odpre možnost izbire uporabniškega imena in gesla za uporabo v aplikaciji in na spletu.

V NEO Smartboxu najdemo Pickbox med Videotekami.


Voyo

Videoteka v lasti mreže ProPlus, ki izdaja kanala POP TV in Kanal A se ponaša z vsemi njihovimi vsebinami, od serij Naša mala klinika in Usodno vino, do informativne oddaje 24ur in Masterchefa, zraven pa tudi odličen nabor originalnih serij, kot sta V dvoje in Truplo/ ter obilico odličnih filmov in serij, med drugim denimo vse filme o Jamesu Bondu.

Po aktivaciji opcije prek portala Moj Telekom (oz. NEO) moramo storitev še aktivirati na https://voyo.si/, operater, kjer najprej izvedemo registracijo novega profila za Voyo, nato pa tega povežemo s profilom operaterja.

Na NEO Smartboxu se Voyo nahaja med Aplikacijami v meniju Moj TV/Aplikacije. Pred začetkom uporabe se moramo prijaviti v aplikacijo.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. marec 2020
5098
24. marec 2020
Dodatne videoteke in opcije Telekoma Slovenije