Ekskluzivna novost NEO: nov dokumentarni program DOX TV

Tehnik 10. maj 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dox-tv-tehnik-maj23-hero.jpg

Če te zanima, kako so odlični športniki zgradili kariero, kako so živele legende, vedno rad/a prisluhneš različnim pogledom na zgodovinske dogodke in se potopiš v zgodbe resničnih kriminalnih zgodb, potem je program DOX TV prava izbira zate. Vse to namreč najdeš na novem dokumentarnem programu, kjer so na sporedu le dokumentarci.

Program DOX TV je vključen v programski shemi Standard in Mega HD in ekskluzivno na voljo naročnikom televizijskih storitev Telekoma Slovenije.


Za športne navdušence: Postati Zlatan (Becoming Zlatan)

Dokumentarec o odraščanju tega slavnega nogometaša spremlja njegovo pot od začetkov v klubu v mestu Malmö pa do uspehov v Juventusu. Film sestavljajo tudi redki arhivski posnetki, v katerih mladi Zlatan govori o svojem življenju in izzivih.


V zakulisju znanih: Tusta

Na programu DOX TV najdemo tudi lokalne zgodbe, kot je Tusta, ki se osredotoča na frontmana banda KUD Idijoti. V prvem delu spoznamo vzpon skupine, v drugem delu pa tudi težave, s katerimi so se spopadali zaradi vojne in nacionalistične atmosfere. KUD Idijoti so bili prvi hrvaški band, ki je po vojni v Jugoslaviji nastopil v Srbiji. V zadnjem delu pa skozi pogovore z bližnjimi spoznavamo tudi frontmana Branka Črnaca - Tusta.


Med biografijami slavnih ta mesec na sporedu še Lennonov zadnji vikend, Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem (zgodba avtorja knjige Dekle z zmajskim tatujem), dokumentarec o Whitney Houston in pa nekaj za ljubitelje kriminalk – Agatha Christie: 100 let Poirota in Gospodične Marple.

kupi

Naj v maju: Tihotapci tigrov, V Hitlerjevem bunkerju, Cosa Nostra

Vse kar ste želeli vedeti o mafiji, tako sicilijanski kot ameriški, najdete v dokumentarcu Cosa Nostra, ki spremlja organizacijo od petdesetih pa vse do danes. Če vas zanima pogled na zgodovinske dogodke iz vseh možnih strani, boste v dokumentarcu V Hitlerjevem bunkerju izvedeli precej novosti. Dokumentarec o tihotapcih tigrov je rezultat dolgoletne preiskave švicarskega fotografa in naravoslovca, ki skupaj s sorežiserko razkriva ta črni trg.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
10. maj 2023
6161
12. maj 2023
Ekskluzivna novost NEO: nov dokumentarni program DOX TV