Eve proti Villanelle 2: Prihaja nova sezona serije Ubij Eve

Igor Harb in Tamara Harb 26. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/eve-proti-villanelle-2-harb-feb19-hero.jpg

Po Evropi razsaja zapeljiva in nevarna poklicna morilka in edina, ki uspe povsem raznolike umore povezati je analitičarka britanske obveščevalne službe MI5, ki si v srednjih letih želi, da ji ne bi bilo treba zgolj ždeti v pisarni.

V prvi sezoni serije Ubij Eve spremljamo naslovno agentko, kako vse bolj obsesivno lovi psihopatsko Villanelle, ta pa se kmalu začne prav tako podrobno zanimati za žensko, ki ji je ves čas tik za petami. Glede na napovednik se druga sezona nadaljuje kmalu po dramatičnem zaključnem srečanju prve, bojda kar v isti minuti.


 

Ko je serija lani prišla na TV zaslone, so jo gledalci in kritiki sprejeli z navdušenjem in mreža BBC America je hitro potrdila nadaljevanje. Druga sezone bo tako na sporedu že v začetku aprila letos.

Po poročanju Varietyja žal avtorica serije Phoebe Waller-Bridge druge sezone ne bo imela pod tako budnim očesom kot prve, saj jo bo na mestu vodje scenaristov zamenjala Emerald Fennell. Ta je prav tako igralka, ki jo bomo lahko spremljali kot Camillo Parker Bowles v Netflixovi seriji The Crown. Prvo sezono Ubij Eve je odlično začinil prepoznaven slog in humor avtorice serije, ki je zaslovela z noro črno komedij Fleabag, njen humor pa je močno zaznamoval tudi njen lik androidke L3-37 v lanski uspešnici Solo: Zgodba vojne zvezd. Upamo, da bo njen vpliv ostal tudi v drugi sezoni Ubij Eve.

Solo: Zgodba vojne zvezd bo od začetka marca na voljo na HBO Go.

V glavni vlogi Eve je Sandra Oh, ki je za vlogo tudi prejela zlati globus, morilko Villanelle pa igra mlada Britanka Jodie Comer, ki jo bomo prihodnje leto lahko videli v eni glavnih vlog v novem filmu o Herculu Poirotu, Smrt na Nilu. Tudi Ubij Eve temelji na literarni predlogi, na novelah Luka Jenningsa, ki so najprej izhajale zgolj kot e-knjige. Po uspehu serije so izšle tudi v tiskani obliki, za letos pa je napovedano tudi nadaljevanje. V slovenščino žal niso prevedene.

Celotna prva sezona serije je na voljo v HBO Go .

Oglejte si napovednik za prvo sezono serije Ubij Eve .


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Foto: HBO


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. februar 2019
4475
26. februar 2019
Eve proti Villanelle 2: Prihaja nova sezona serije Ubij Eve