Februar v HBO GO: Izolacija in Lažna slava

Igor Harb in Tamara Harb 12. februar 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/HBO-februar-tharb-feb21-hero.jpg

Najkrajši mesec leta je tudi na HBOju nekoliko bolj umirjen, a prinaša kopico zanimivih, nekoliko manj znanih vsebin.

Izolacija

Paxton in Linda sta par, ki se več ne razume najbolje, ko med obvezno karanteno obtičita v Londonu. Sredi vsesplošne poslovne in osebne zmede se odločita za krajo dragocenega diamanta, do katerega imata dostop zaradi svojih služb. V glavnih vlogah filma, ki so ga posneli v času pandemije, sta oskarjevka Anne Hathaway in Chiwetel Ejiofor.

Lažna slava

Ameriški otroci in najstniki si bolj kot vse želijo postati vplivneži, pa tudi pri nas mnogi težijo k temu, zato je ta dokumentarec še toliko bolj aktualen. Avtor namreč raziskuje, kako mnogi uporabniki Instagrama ustvarijo privid slave in bogastva in kdo ima dobiček od te industrije laži. V dokumentarcu Lažna slava novinar in režiser Nick Bilton skuša predstaviti, kako preprosto je iz naključnih ljudi na spletu ustvariti na videz slavno osebo, pri čemer se osredotoča predvsem Instagram.

Gospa in Dale

Štiridelna dokumentarna serija o Elizabeth Carmichael, ki je med naftno krizo v osemdesetih ustvarila energetsko učinkovit avto na treh kolesih, nakar se je znašla pod medijskimi žarometi, preiskavami in sodiščem.

Črna umetnost v odsotnosti svetlobe

Dokumentarec se posveti diskriminaciji umetnosti temnopoltih Američanov. Navdihnila ga je prelomna razstava iz leta 1976 z naslovom Dve stoletji umetnosti temnopoltih, ki je razkrila zamolčan doprinos k ameriški umetnosti.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
12. februar 2021
5561
15. februar 2021
Februar v HBO GO: Izolacija in Lažna slava