Filmi za otroke med krompirjevimi počitnicami 2022

Igor Harb in Tamara Harb 27. oktober 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/za-otroke-harb-okt22-hero.jpg

Juhu, počitnice so tu! Za počitnikarje smo pripravili predloge zabavnih otroških filmov, ki vključujejo par idej za noč čarovnic, otroške klasike, pa tudi filme posnete po priljubljenih otroških knjigah. Privoščite si torej družinski filmski popoldan ali otroško filmsko zabavo s prijatelji. Pa fajn počitnikujte ;)

Noč čarovnic: Hotel Transilvanija, Scooby-Doo, Nelli Rapp, Vesela pošastna družina

Brez skrbi, nabor filmov za noč čarovnic ni preveč strašljiv, večina filmov je primernih za otroke od šest let naprej, seveda pa ne manjka tematik povezanih z nočjo čarovnic. Tako junake filma Sladkarije ali norčije, Scooby-Doo! čaka nekoliko bolj strašljiva dogodivščina, ki vključuje tudi duhove, saj morajo razvozlati skrivnost, da bi rešili noč čarovnic. Hotel Transilvanija je zaradi glavnih junakov, vampirjev in ostalih pošasti stalnica filmskega sporeda za noč čarovnic. A kljub številnim grozljivim bitjem so pošasti izredno simpatične, dogodivščine pa primerne tudi za majhne otroke. V kinih je že na ogled drugi del filma Vesela pošastna družina o družini, ki jih čarovnica spremeni v pošasti, nato pa jo poskušajo uloviti, da bi se znebili uroka. Vsi ti filmi so primerni za otroke od šestega, sedmega leta starosti, za leto starejše pa je igrani film Nelly Rapp: agentka za pošasti, v katerem glavna junakinja Nelly, ki obožuje zombije, vampirje in druge pošasti, med obiskom pri stricu ugotovi, da ta ljubezen ni naključna in da njena družina skrbi za mirno sobivanje pošasti in ljudi, zato želi tudi sama postati agentka za pošasti.

Sladkarije ali norčije, Scooby-Doo! je na voljo v DKinu in na HBO Max, Nelli Rapp: agentka za pošasti bo 2. novembra na sporedu kanala TV SLO 1, Vesela pošastna družina bo 30. oktobra na sporedu kanala Cinestar TV 1. Prvi trije filmi Hotela Transilvanija so na voljo v HBO Max, drugi in tretji del bosta 28. in 29. oktobra na kanalu OTO, prvi del pa 27. in 30. oktobra na kanalu AMC.

Najnovejši filmi: Barabe in DC liga super ljubljenčkov

Dva priljubljena filma letošnjega leta sta pristala tudi v videotekah. Izredno zabavni pustolovščini sta nekoliko bolj akcijski, tako nas Barabe popelje v zgodbo naslovnih barab, ki morajo v sebi najti dobroto, DC liga super ljubljenčkov pa se seveda vrti okoli slavnih stripovskih junakov. A ti tokrat ne rešujejo sveta, v tej vlogi so namreč ljubljenčki, ki jih Supermanov pes Kripto združi v reševanju Metropolisa, po tem ko zlobneži ugrabijo člane Lige pravičnih.

DC liga super ljubljenčkov je na voljo v DKinu in HBO Max, film Barabe je na voljo v DKinu.

Klasike za otroke: Čarovnik iz Oza in E.T. vesoljček

Legendarnega E.T. vesoljčka Stevena Spielberga je na sporedu težko ujeti, zato si ga, če ga ne utegnete pogledati, posnemite, da vam bo na voljo še 30 dni. Krasna zgodba o prijateljstvu med dečkom in obiskovalcem iz drugega planeta, ki želi le nazaj domov. Prekrasen muzikal Čarovnik iz Oza je znana zgodba o Dorothy, ki pristane v deželi Oz, kjer skupaj z novimi prijatelji potuje do mogočnega čarovnika, da bi jim uresničil želje. Glavno vlogo je odigrala fenomenalna Judy Garland.

E.T. vesoljček bo na sporedu kanala FOX Movies 29. oktobra, Čarovnik iz Oza je na voljo v HBO Max.

Po knjižnih uspešnicah: Šola čarobnih živali, Hugo Cabret, Nenavaden teden s Tesso

Izredno priljubljene knjige Šola magičnih živali nemške pisateljice Margit Auer so dobile tudi filmsko podobo, tako smo si letos pri nas lahko ogledali tudi prvi film Šola čarobnih živali o dogodivščinah Ide, ki v novi šoli dobi svojo govorečo žival, lisico, s prijatelji pa nato razkriva skrivnost šolskega tatu. Prekrasen roman v sliki in besedi Hugo Cabret je na filmsko platno prenesel mojster Martin Scorsese, ki je idejo dobil pri hčerki, veliki ljubiteljici te knjige. Film Nenavaden teden s Tesso je namenjen že nekoliko večjim otrokom, starim devet in več, popelje pa nas na počitnice na nizozemskem otoku, kjer se Sam spoprijatelji z domačinko Tesso, ki išče svojega očeta.

Šola čarobnih živali je na voljo v DKinu, Hugo Cabret je na voljo v HBO Max. Nenavaden teden s Tesso je na voljo v DKinu in bo 1. novembra na sporedu programa TV SLO 1. Omenjene knjige so prevedene v slovenščino.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
27. oktober 2022
6036
27. oktober 2022
Filmi za otroke med krompirjevimi počitnicami 2022