Finale NBA na Arena Sport TV

Igor Harb in Tamara Harb 30. september 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/nba-finale-harb-sept20-hero.jpg

Po mesecih koronske prekinitve sezone in nato še protestni stavki ekip so se poleti košarkarji najboljše lige na svetu vrnili na parket in odigrali tekme končnice, ki so prejšnji teden ponudile finalista iz obeh konferenc. V naslednjih dveh tednih se bo ekipa Los Angeles Lakers v seriji tekem borila za zmago proti ekipi Miami Heat, kjer igra tudi Goran Dragić.

Ta sezona je zaradi koronavirusa seveda nekaj povsem drugačnega. Ne le, da so bile tekme prekinjene in da so košarkarji morali preživeti mesece brez treningov, po vrnitvi so celotno ligo preselili v t.i. NBA mehurček (NBA Bubble) v Disneyworld na Floridi, kjer ekipe ves čas trajanja sezone živijo, trenirajo in igrajo tekme. Igralce in druge člane ekip, ki so se preselili v mehurček, lahko obiskujejo družinski člani in prijatelji, vendar v zelo omejenem obsegu, tekme pa so na voljo zgolj prek televizijskega prenosa, brez možnosti ogleda v dvorani. Mehurček se je izkazal kot odlična rešitev za izvedbo tekem brez množičnih širitev okužb, čeprav so ekipe utrpele hud finančni udar, saj prodaja vstopnic predstavlja 40 odstotkov prihodkov. Vseeno pa so organizatorji poskrbeli za približek vzdušja, saj so na sedeže namestili zaslone, v katere so se lahko prek zooma priklopili navdušenci, ki so se snemali med ogledom tekem po televiziji oziroma v ZDA tudi iz svojih avtomobilov iz drive-in kino projekcij tekem.

Za slovenske navdušence ogled tekem v živo praviloma ne vključuje odhoda čez lužo na tekmo, temveč vstajanje sredi noč za ogled na televizorju. Letošnji finalni obračuni so vsi na voljo s slovenskimi komentatorji na Arena Sport TV, ki je vključena v vse naročniške pakete Telekoma Slovenije s televizijskimi storitvami, seveda tudi nove pakete NEO SVET .

Do konca sezone je tako še sedem tekem, ki jih bosta odigrali ekipi Los Angeles Lakers in Miami Heat, prva bo na sporedu v četrtek 1. oktobra ob 3:00 zjutraj, nato pa bolj ali manj vsak drugi dan do 14. oktobra. Los Angeles Lakers bi z zmago izenačili število dobljenih prvenstev z Boston Celtics, ki si rekordnih 17. zmag na prvenstvih lastijo že mnogo let, čeprav je večina teh uspehov precej starih, saj imajo v zadnjih 35 letih le 2. Los Angeles Lakers imajo tudi daleč največ nastopov v finalu, kar 32, medtem ko je za Miami to šele peti. Doslej imajo tri zmage, a bi jih četrta postavila na na 6. mesto v razvrstitvi najboljših ekip celotne lige, ki gosti finale že od leta 1947.

Po zaključku končnice liga načrtuje začetek prihodnje sezone na božični dan, 25. decembra, vendar končna odločitev še ni padla, saj se nekatere ekipe zavzemajo za morebitno preložitev, če bi se izkazalo, da bi lahko spomladi ukrepe proti koronavirusu omejili do te mere, da bi odprli dvorane tudi za navijače. To se v tem trenutku zdi manj verjetno, sploh ob odličnih rezultatih NBA-jevega mehurčka, saj so podobne pristope začele ubirati tudi druge športne lige.

Še pred prihodnjo sezono NBA pa bodo gledalcem Arena Sport TV na voljo prenosi številnih drugih športnih dogodkov, med drugim prenosi nogometnih tekem brazilske in portugalske lige, največji nogometni pokal v Južni Ameriki, Copa Libertadores, rokometne tekme lige EHF in košarkarske tekme lig VTB in FIBA liga prvakov.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2020
5377
30. september 2020
Finale NBA na Arena Sport TV