HBO Kids: Mouk, Blaze, Ben in Holly

/PublishingImages/hbokids-feb18-hero.jpg

Nedavno je HBO žanrski razporeditvi v videoteki HBO Go dodal kategorijo »Kids«, kjer so zbrane vse vsebine za otroke, od celovečernih uspešnic do kopice sinhroniziranih animiranih serij.

Nekatere vsebine so klasike, druge so nove, vse pa so pestre in večinoma kakovostne. V prvem izboru serij in drugih kratkih vsebin, ki so primerne za ogled kadar koli, smo izbrali serije Malo kraljestvo Bena in Holly, Blaze in megakolesniki, Mouk, in kratke filme studia Pixar.

Malo kraljestvo Bena in Holly (Ben & Holly’s Little Kingdom)

Zgodba o prijateljstvu med gozdnim škratom Benom in vilo Holly, ki kar najprej padata v težave nato pa se učita, kako jih skupaj premagati, je bolj zabavna kot poučna. A njune dogodivščine razkrijejo tudi marsikatero lekcijo o prijateljstvu in pomembnosti sodelovanja.

Na voljo je prek 50 enajstminutnih epizod, ki so sinhronizirane v slovenščino. Britanski studii, ki so ustvarili to animirano serijo, so tudi ustvarjalci veliko bolj znane Pujse Pepe, kar je opazno tudi v vizualni podobi.

Spletni portal Common Sense Media priporoča ogled za otroke starejše od treh let.


 

Mouk

Prijatelja Mouk in Chevapa s kolesi potujeta po svetu in v vsakem delu obiščeta drugo deželo, skozi njune dogodivščine pa spoznavamo lokalne običaje, jedi, jezik in geografijo. Z vedoželjnim pristopom in sproščenostjo nas popeljeta v življenje drugih kultur in razkrijeta, da je spoznavanje neznanega zabavno in poučno.

Na voljo je 42 enajstminutnih delov te francoske animirane serije, ki so sinhronizirani v slovenščino. Pred časom je bil Mouk tudi na sporedu nacionalke, vendar so glasove tam posodili drugi igralci (pa tudi Chevapa je imel bolj običajno ime Lucijan), tako da bodo oboževalci tiste različice potrebovali nekaj minut, da se navadijo. Spletni portal Common Sense Media priporoča ogled za otroke starejše od treh let.


 

Blaze in megakolesniki (Blaze and the Monster Machines)

Kanadska interaktivna animirana serija v dogajanje vključi tudi otroke, saj junaki podobno kot v bolj znani Raziskovalki Dori (prav tako na voljo v HBO Go) otrokom zastavljajo naloge in jih prosijo za pomoč. Blaze in megakolesniki je osredotočena na zabavno učenje osnov matematike, naravoslovja in tehnologije, otroci pa bodo precej podrobno spoznali tudi dele avtomobilov. Vseeno ne pričakujte, da vam bodo lahko pomagali zamenjati olje ali zimske gume, serija je namreč namenjena najmlajšim.

V središču zgodbe sta megakolesnik Blaze in njegov voznik AJ, ki se trudita skupaj s prijatelji ustaviti goljufive avtomobile na tekmah, ob tem pa seveda premagati še vrsto težav.

Na voljo je 20 epizod dolgih po približno dvajset minut, ki so sinhronizirani v slovenščino. Spletni portal Common Sense Media priporoča ogled za otroke starejše od treh let.


 

Pixarjevi nagrajeni kratki animirani filmi

Nedavno so v videoteko dodali tudi množico Pixarjevih oziroma Disnejevih odličnih kratkih filmov, ki so bili večinoma nominirani za oskarje, med njimi pa je tudi nekaj dobitnikov, denimo Ptice, Tinny, Gerijeva igra in lanski oskarjevec Kljunaček.

Peščica jih je tudi povezanih s celovečernimi uspešnicami, kot so Svet igrač, Pošasti iz omare in Ledeno kraljestvo, tako si otroci lahko pogledajo tudi lansko Olafovo prigodo. Davnega leta 2004 smo spoznali družino superjunakov Neverjetni in preden pride letos v kino nadaljevanje si lahko ogledate tudi kratki film Jakec Neverjetni o najmlajšem članu družine.

Poleg že omenjenih filmov priporočamo tudi ogled naslednjih prikupnih uspešnic: Luna, Modri dežnik, Sanjayevi superjunaki in Dan in noč.

Večina omenjenih vsebin je na voljo tudi v videoteki HBO OD.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. februar 2018
3892
23. februar 2018
HBO Kids: Mouk, Blaze, Ben in Holly