HBO Max: 10 filmov in serij, ki jih ne smete zgrešiti

Igor Harb in Tamara Harb 8. marec 2022 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/HBO_MAX_tharb_mar22_hero.jpg

Danes je tudi v Sloveniji začela delovati nova pretočna storitev HBO Max, ki nadomešča prejšnji HBO GO in prinaša ogromno količino novosti. Tukaj so nove napete in zabavne serije, resničnostne oddaje, risanke iz Cartoon Network, filmske klasike in blockbusterji studia Warner Bros. kmalu po premieri. Spodaj smo pripravili nekaj najbolj vročih novosti, ki jih ne smete zamuditi.

HBO Max je na voljo v mobilni aplikaciji, spletni strani hbomax.com in aplikaciji za pametne televizorje. Kmalu pa tudi na NEO Smartboxu.

Postaja 11

Medtem, ko se pandemija zaključuje, si lahko ogledate eno bolj pronicljivih serij na to temo, Postajo 11. Zgodba se začne med pandemijo, ki ji podleže večina človeštva, a se nato osredotoči na življenje v letu 20 po pandemiji in skupino glasbenikov in igralcev, ki potuje med ostanki civilizacije ter jim v življenje prinaša kulturo in veselje. Serija temelji na istoimenski knjigi (ki bo kmalu na voljo tudi v slovenščini) in je bila posneta med dejansko pandemijo. V glavnih vlogah navdušujejo Mackenzie Davis, Gael García Bernal in Himesh Patel.

Winning Time

Serijo o vzponu košarkarske ekipe Los Angeles Lakers v osemdesetih je ustvaril Adam McKay (Velika poteza) in prikazuje zgodbo poslovneža Jerryja Bussa, ki po nakupu ekipe stavi vse na mladega asa Earvina »Magic« Johnsona. Gre za povsem svežo serijo, saj je na voljo šele prva epizoda, nove pa bodo prihajale vsak ponedeljek, a je klub temu požela ostre kritike nekaterih vpletenih igralcev, saj ni fokus zgolj na športnem duhu, temveč tudi na divjih zabavah po uspehu in mahinacijah v ozadju. Kritiki so sicer deljeni, saj nekateri menijo, da zaradi stilsko izpiljene podobe in montaže nekoliko trpi razvoj likov in realistični prikaz samega športa.

Mirovnik

Serija Mirovnik je neposredni odvrtek (spin-off) lanske filmske uspešnice Odred odpisanih in prikazuje nadaljevanje zgodbe naslovnega superjunaka. Avtor serije je James Gunn, režiser Odreda odpisanih, ki je v zgodbo in junake vnesel dobro mero neposredne (nasilne) akcije, ciničnega humorja, nič kaj cinično pristnih čustev. Glavni junak je že v filmu dal vedeti, da je bolj nasilnež kot junak, a je v seriji prisiljen v dobro vedenje kot del skrivnostne ekipe plačancev, ki je na lovu za zločinci. V glavni vlogi se vrača John Cena, pridružita se mu Robert Patrick in Steve Agee, v manjših vlogah pa se pojavijo tudi nekateri člani Lige pravičnih. Serija je sicer ena največjih uspešnic HBO Max v ZDA, saj je bila zadnja epizoda najbolj gledana vsebina na kanalu v dnevu prihoda na platformo. Druga sezona je že v pripravi.

Narejena za ljubezen

Serija ni romanca, temveč črno-humorni ZF triler. Glavna junakinja Hazel je na videz srečno poročena z milijarderjem, tehnološkim genijem, vendar za kulisami ni vse rožnato. Hazel pobegne iz njunega doma na sedežu podjetja, ki ga zadnjih 10 let ni smela zapustiti, vendar kmalu ugotovi, da ji je mož na sledi, saj je vanjo vgradil svoj izum Narejena za ljubezen, ki mu omogoča, da spremlja vse, kar ona vidi, sliši in čuti. Tako se začne njen beg in pot je polna presenečenj.

Spolno življenje študentk

Mindy Kaling (Never Have I Ever) in Justin Noble (Brooklyn Nine-Nine) sta združila moči v tej najstniški komični seriji o osemnajstletnicah, ki pridejo na kolidž in odkrivajo svobodo, ki jim jo ta prinaša. Kritiki so si enotni, da gre za odlično serijo in pristen prikaz tega življenjskega obdobja, kot smo pri avtorici serije že navajeni. A naj vas naslov ne zavede, ne vrti se vse okrog spolnosti, to je le del izkušnje štirih sostanovalk, ki prihajajo iz povsem različnih okolij.

Šale

Kritiško cenjena in večkrat nagrajena serija o mladi avtorici Avi, ki je zaradi neprimernega tvita izgubila službo, in Deborah, legendarni komičarki v Las Vegasu, ki ji zmanjkuje svežine. Ženski združita moči, da bi osvežili komičarkin material. V vlogi Deborah Jean Smart (Mare iz Easttowna), ki je za serijo prejela celo paleto nagrad, avtorji serije pa so pred tem ustvarili že eno izjemno priljubljeno serijo Broad City.

Harley Quinn

Čeprav je animirana, serija Harley Quinn ni namenjena otrokom, saj predstavi junakinjo v še bolj surovi luči kot filma Odred opisanih. Tako ne manjka nasilja, preklinjanja in seksa, vse skupaj pa je prepleteno s krasnim humorjem. Zgodba se začne s tem, da Harley prekine z Jokerjem in se odpravi na svojo drzno pot zločina, pri tem pa mora zbrati ekipo in tarče, vmes pa odkrije tudi nepričakovano ljubezen. Junakinji glas posodi Kaley Cuoco iz Velikih pokovcev in Stevardese.

Dune: Peščeni planet

Eden lanskih najbolj gledanih filmov v kinu in z desetimi nominacijami za oskarje predstavlja veličastno in epsko zgodbo mladega Paula Atreidesa, ki se mora po izdajstvu svoje družine boriti za preživetje. Dogajanje je postavljeno v daljno prihodnost, ko je človeštvo naselilo celo galaksijo, a bitka za peščeni planet Arrakis ima daljnosežne posledice za civilizacijo. Brezhibno posneta epska pustolovščina in triler se ponaša z izjemno zasedbo (Timotheé Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Zendaya), osupljivo akcijo in epsko zgodbo, ki ji ni para. Film pokrije le polovico zgodbe knjige (ki je na voljo tudi v slovenščini), nadaljevanje se že snema.

Peklenska pomaranča

Klasika Stanleyja Kubricka je anti-utopična znanstvena fantastika o vodji skupine nasilnežev, ki ga oblasti z eksperimentalnim postopkom pranja možganov prevzgojijo v zglednega državljana. A ta zgodba nima srečnega ali predvidljivega konca. Zaradi kontroverzne vsebine, izpiljene vizualne podobe in brezkompromisnega izpostavljanja širših družbenih in psiholoških vprašanj se Peklenska pomaranča uvršča med vrhunce filmske umetnosti.

Matrica: Obuditev

Četrta Matrica je konec leta navdušila v kinu z odbito akcijo in nepričakovanim humorjem, predvsem pa z odlično prezenco Keana Reevesa in Carrie-Ann Moss, ki sta se vrnila kot Neo in Trojica. Če ste v tisti manjšini, ki meni, da je nov film žalitev za klasiko, pa brez skrbi, na HBO Max si lahko ogledate tudi originalno Matrico in obe nadaljevanji, Reloaded in Revolucija. Vse v ločljivosti 4K.

HBO Max je nova pretočna video storitev, ki nadomešča HBO GO. Uporaba je preprosta, zgolj naložite aplikacijo HBO Max za pametni telefon, tablico ali pametni televizor (če jo slednji podpira) ali obiščite spletno stran HBO Max, kliknite Prijavi se in vnesite svoje uporabniško ime in geslo za HBO GO (če imate naročnino za HBO sklenjeno prek operaterja, pred tem izberite svojega operaterja). Po vnosu e-poštnega naslova, kamor prejmete potrditveno sporočilo in pogoje rabe, lahko nemudoma začnete gledati vsebine na HBO Max.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
8. marec 2022
5875
10. marec 2022
HBO Max: 10 filmov in serij, ki jih ne smete zgrešiti