HBO Max v aprilu: Batman, Barry, To mesto je naše in Peter Zajec

Tehnik 20. april 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/hbomax-tehnik-apr22-hero.jpg

April bo pester, saj v HBO Max prihajajo najnovejši Batman, sveža sezona odlične serije Barry, nova serija ustvarjalcev Skrivne naveze, To mesto je naše, novi deli priljubljenih serij, kot je Čas zmag: Vzpon dinastije Lakersov in pa poslastica za otroke, nadaljevanje Petra Zajca.

Nabor zanimivih vsebin najdeš tudi v članku 10 filmov in serij, ki jih ne smete zgrešiti , ki smo ga pripravili ob zagonu storitve HBO Max.

Batman

Novi Batman v podobi Roberta Pattinsona je več kot upravičil pričakovanja gledalcev in kritikov, pod taktirko Matta Reevesa pa je tudi vizualno navdušil. Gothamsko elito pretresajo umori, Batman pa išče odgovore tudi v podzemlju, ki mu vladata Pingvin (Colin Farrell) in Carmine Falcone (John Turturro), pri tem mu občasno priskoči na pomoč še Catwoman (Zoë Kravitz). Za vse stripovske navdušence in ljubitelje kriminalk.

Batman je že na voljo.

Barry III

Drama o poklicnemu morilcu Barryju, ki želi uresničiti svoje sanje in postati igralec, je polna črnega humorja in je v dveh sezonah Barryjevo življenje zapletla do konca, vpleteni so čečenski mafijci, učitelj igre, družinski prijatelj, ki ga vpeljal v posel, njegovo novo dekle in seveda policija. Pri tem se Barry na vso moč trudi znebiti morilskega poklica, a mu to nikakor ne uspeva. Avtor serije Bill Hader je za upodobitev glavnega junaka Barryja prejel že več nagrad emmy.

Tretja sezona serije Barry bo na voljo 25. aprila v HBO Max, ta dan bo premierno predvajana ob 21:00 na HBO.

To mesto je naše (We Own This City)

Serija temelji na knjigi raziskovalnega novinarja Justina Fentona, ekipa, ki je ustvarjala priljubljeno serijo Skrivna naveza pa se vrača v Baltimore, kjer spremljamo vzpon in padec policije, ki jo razjedata korupcija in moralni propad. Za vse ljubitelje serije Skrivna naveza je ogled obvezen, prav tako za ostale ljubitelje kriminalnih dram.

Šestdelna serija bo na HBO Max na voljo 26. aprila. Ta dan bo premierno predvajana tudi na HBO.

Očarana nad zvezdnikom (Starstruck)

Lahkotna romantična komedija je vsebina, ki zadnje čase manjka tudi na TV zaslonih. Idejo za serijo sta scenaristki dobili, ko je ena njunih sostanovalk nekoč po naključju srečala hollywoodskega zvezdnika in z njim preživela cel večer. Podoben zaplet spremljamo tudi v seriji, kjer nato iz dela v del spremljamo njune poskuse romance, ki jih onemogočata tako njegova slava kot tudi njena impulzivnost. Serija, ki so jo vzljubili tudi kritiki, je vsekakor primerna za ogled na mah.

Na voljo sta že dve sezoni serije.

Naša zastava pomeni smrt (Our Flags Means Death)

Komična serija o piratih viktorijanske dobe povzdigne ta strah in trepet sedmih morja na raven mestoma lahkotne in mestoma črne komedije, z dobro mero nepričakovane romance. Glavni junak je premožen plemič, ki se v krizi srednjih let odloči zapustiti družino in posestvo ter postati pirat. Ampak tak prijazen, ki mu je toliko mar za posadko, da jim ob večerih bere Ostržka. Vse pa se zaplete, ko jim prekriža pot zloglasni Črnobradec.

Celotna sezona je že na voljo v HBO Max.

Lov za sanjami na Marsu (Moonshot)

ZF romantična komedija je postavljena v čas, ko je človeštvo že koloniziralo Mars in tja se odpravita tudi glavna junaka Sophie, ki želi obiskati svojega fanta, ter Walt, ki si že dolgo želi na Mars in potuje ilegalno, tako da se s Sophie pretvarjata, da sta par. Med potjo na Mars se zbližata, a tam se njune poti razidejo, ko Walta aretirajo. To pa ni konec njune zgodbe …

Film je že na voljo.

Potovanje skozi spomine (Reminiscence)

Režijski prvenec Lise Joy, soustvarjalke serije Westword nas popelje v svet, postavljen v bližnjo prihodnost, ko se podnebne spremembe že načele planet. Glavni junak Bannister (Hugh Jackman) svojim strankam pomaga obuditi spomine. Z eno od strank se tudi zaplete in ko ta izgine, jo poskuša najti tudi s pomočjo obujanja spominov. V glavnih vlogah Hugh Jackman, Rebecca Ferguson in Thandie Newton.

Film je že na voljo v HBO Max.

Peter Zajec: Skok v pustolovščino

Peter Zajec in Tomaž Gregor sta po razvpiti prvi dogodivščini zakopala bojno sekiro, a nagajivosti se Peter še ni otresel. Udobje doma kmalu zamenja za dogodivščine daleč stran v mestu, vendar njegova nepremišljenost ni brez posledic.

Peter Zajec je že na voljo v HBO Max.

Priporočamo iz arhiva: 2001: Odiseja v vesolju, Bonnie in Clyde, Iztrebljevalec

Na ogled so tudi trije kultni filmi: Bonnie in Clyde iz leta 1967 z Warrenom Beattyjem in Faye Dunaway v vlogi para, ki se poda na zločinski pohod po državi, ter filma, ki sta močno zaznamovala ZF, Kubrickova 2001: Odiseja v vesolju in pa Iztrebljevalec Ridleya Scotta, ki je 2017 dobil še nadaljevanje Denisa Villeneuva.

Vsi trije filmi so že na voljo v HBO Max.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
20. april 2022
5903
20. april 2022
HBO Max v aprilu: Batman, Barry, To mesto je naše in Peter Zajec