HBO Max v avgustu: Zmajeva hiša, Naložbe II, Nevidno zlo začetek: Racoon City, Tekmeca

Igor Harb in Tamara Harb 19. avgust 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/HBO-MAX-AVG22-THARB-hero.jpg

Končno smo dočakali avgust, ko na TV zaslone prihaja najbolj pričakovana serija leta – Zmajeva hiša in po prvih medijskih odzivih je več kot odlična. Z drugo sezono Naložb se vrača zahrbten in konkurenčen svet mladih londonskih investicijskih bančnikov, konec meseca pa se ponovno podamo v Racoon City in k izvoru filmske serije Nevidno zlo. Za obilo zabave bo poskrbel španski film Tekmeca s Penélope Cruz in Antoniom Banderasom.

Zmajeva hiša (House of the Dragon)

V središču nove serije, ki je postavljena 200 let pred dogajanje v Igri prestolov, je hiša Targaryen, v kateri se bije boj za nasledstvo. Osebna zgodba družine, ki je močno zaznamovala tudi Igro prestolov, je tokrat dobila epsko predstavitev. Prvi medijski odzivi so navdušujoči, odlična pa je tudi zasedba na čelu z igralci, kot so Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith in Rhys Ifans.

Premiera bo na HBO Max 22.8., isti dan ob 20.uri bo premiera tudi na HBO kanalu.

Naložbe II (Industry)

Vizualno zanimiva serija o ambicioznih mladih investicijskih bančnikih, ki se v banki v Londonu borijo za svoj prostor, se posveča tako delu, kot tudi zabavi, ob tem pa še dodobra spoznavamo zahrbtne mehanizme, ki prinašajo bogastvo in moč. Kritike je druga sezona še bolj navdušila, ustvarjalca serija pa sta nekoč delala v finančni industriji, kar seveda doda k pristnosti zgodbe in vzdušja.

Na voljo so trije deli druge sezone.

Nevidno zlo začetek: Racoon city

Prvi film brez Mille Jovovich, ki smo je vajeni v zgodbah povezanih z zombiji in korporacijo Dežnik, saj gre za novo zgodbo. Tokrat se pod površjem Racoon Cityja rojeva novo zlo in preživeli morajo združiti moči, da se rešijo. Film se natančno zgleduje po klasičnih video igrah z zombiji in poustvari nekatere ključne scene, saj je režiser velik ljubitelj teh iger.

Film bo na voljo na HBO Max 28. avgusta, isti dan bo tudi premiera na HBOju ob 20.uri.

Tekmeca

Tajkun se odloči, da bo postal producent kultnega filma, zato najame le najboljše – priznano režiserko in igralca z veliko talenta, nato pa spremljamo, kaj se dogaja v zakulisju. Film o igralskem poklicu, v katerem blestita Penélope Cruz in Antonio Banderas, je izredno zabaven izlet v filmsko ustvarjanje.

Film je že na voljo.

Gibanje Jane

Dokumentarec o čikaškem gibanju v šestdesetih, ko je med letoma 1969 in 1972, v času ko je bil splav v ZDA prepovedan, skupina žensk omogočala ženskam varno in dostopno prekinitev nosečnosti. V času, ko so v ZDA zavrnili sodbo Roe proti Wade je zgodba teh pogumnih žensk še toliko bolj pomembna.

Film bo na voljo 25. avgusta.

Kipchoge: Zadnji mejnik

Ob evropskem prvenstvu v atletiki se spodobi pogledati še kak dokumentarec na temo kraljice športa. Kipchoge: Zadnji mejnik v središče postavi maratonca Eliuda Kipchogeja in njegov prelomni maratonski tek s časom pod dvema urama.

Otok poletnega kampa

Animirana otroška serija o magičnem poletnem kampu, polnem dogodivščin. Zgodba se osredotoča na Oskarja in Hedžhoga, najboljše prijatelja, ki se skupaj prebijata skozi čudesa in zanimivosti tabora. In kot poudari napovednik, tam ni prav nobene čarovnije (seveda je).


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. avgust 2022
5981
19. avgust 2022
HBO Max v avgustu: Zmajeva hiša, Naložbe II, Nevidno zlo začetek: Racoon City, Tekmeca