HBO Max v decembru: Njegova temna tvar, Shaq, Morbius, Črni Adam

Igor Harb in Tamara Harb 16. december 2022 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/hbo-novosti-harb-dec22-hero.jpg

Decembrski paket novosti prinaša zaključek fantazijske serije Njegova temna tvar, vpogled v življenje enega največjih košarkašev vseh časov Shaquilla O’Neala, DC-jev antijunaški film Črni Adam, za povrh pa še Marvelovega antijunaka Morbiusa. Ne spreglejte še ostalih poslastic, kot so zaključek serije Beli lotus, klasika Umazani ples in pa najnovejši film kontroverznega Paula Verhoevena.

Njegova temna tvar (His Dark Materials)

Zadnja, tretja sezona zaključuje fantazijsko zgodbo sveta, kjer ljudi spremljajo njihove duše v podobi živali, t.i. démoni in v katerem dekle Lyra, ki je odraščala med učenjaki, odkriva svet in išče svojega ugrabljenega prijatelja Rogerja. Vizualno navdušujoča serija temelji na trilogiji Philipa Pullmana, ki vključuje knjige Zlati kompas, Pretanjeni nož in Jantarni daljnogled.

Prvi dve sezoni in štirje deli 3. sezone so že na voljo.

Črni Adam (Black Adam)

DCjev antijunak, ki je pred več tisoč leti dobil moči bogov, je nazaj. V deželi, ki je pod jarmom mafijske organizacije, ga namreč izkopljejo, a Črni Adam ni preprost junak, ki bi takoj stopil na stran zatiranih, ali bi ga skrbelo, ali ravna pravilno. V glavni vlogi je Dwayne Johnson.

Film bo na voljo 16. decembra.

Shaq

Vpogled v športno in zasebno življenje enega največjih košarkašev vseh časov. Shaquilla O’Neala spremljamo od otroštva, do vzpona v zvezdnika, pa tudi skozi življenje onkraj košarkaških igrišč. Za vse ljubitelje košarke, NBAja in seveda glavnega zvezdnika dokumentarne serije.

Štirje deli dokumentarne serije so že na voljo.

Morbius

Marvelov antijunak Morbius med zdravljenjem krvne bolezni postane vampir s superjunaškimi močmi, zato zdravila ne želi dati bratu, ki ima enako bolezen. Ta vzame stvari v svoje roke. Morbiusa je upodobil Jared Leto.

Premiera filma bo 25. decembra ob 20.uri na HBO, isti dan bo na voljo tudi na HBO Max.

Benedetta

Film režiserja Paula Verhoevena (Prvinski nagon, Ona) nas popelje v 17. stoletje in je navdihnjen z resnično zgodbo lezbične opatinje Benedette Carlini. Benedetta je med pustošenjem kuge po deželi pri devetih vstopila v samostan, kasneje postala opatinja in nato postala predmet preiskave cerkvenih oblasti.

Film je že na voljo.

Beli lotus II (The White Lotus II)

Ustvarjalec Mike White je tudi z drugo sezono zadel v polno, gostje so ponovno zbrani v letovišču Beli lotus, a tokrat na Siciliji, zaključek pa udaren tako kot v prvo. Vredno ogleda in ugibanja, kdo je truplo iz prvega dela.

Pravkar se je zaključila druga sezona, na voljo sta obe.

Zadnji filmski zvezdi (The Last Movie Stars)

Režiser dokumentarca o zvezdniškem paru Paulu Newmanu in Joanne Woodward, izredno talentiranima in uspešnima posameznikoma, je igralec Ethan Hawke. Hčerka glavnih junakov dokumentarca je namreč odkrila prepise intervjujev, ki jih je za nikoli napisano biografijo naredil Paul Newman, in prosila igralca, da jih spremeni v zgodbo o paru.

Celotna dokumentarna serija je na voljo.

Cyrano

Glasbena drama o znamenitem Cyranoju de Bergeracu, ki meni, da si zaradi videza ne zasluži ljubezni prečudovite Roxanne. V glavni vlogi je Peter Dinklage (Igra prestolov), glasbo je ustvarila zasedba The National.

Film je že na voljo.

Umazani ples (Dirty Dancing)

Klasika iz osemdesetih s Patrickom Swayzejem in Jennifer Gray v glavnih vlogah je veliko več kot le romantična drama o odraščajoči junakinji, ki se zaljubi v učitelja plesa. Je tudi film o splavu in zdravstveni oskrbi kot pomembni civilizacijski pridobitvi, kot je želela izpostaviti scenaristka filma Eleanor Bergstein in ne le film za najstnike, kot ga je prvotno želel prikazati filmski studio.

Film je na voljo.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
16. december 2022
6071
16. december 2022
HBO Max v decembru: Njegova temna tvar, Shaq, Morbius, Črni Adam