HBO Max v februarju: The Last of Us, Cormoran Strike, Vohun med prijatelji

Igor Harb in Tamara Harb 24. februar 2023 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/hboMax_februarja_tharb_feb23_hero.jpg

Najkrajši mesec prinaša nove dele priljubljene serije The Last of Us, novo sezono kriminalne serije Cormoran Strike in povsem novo serijo Vohun med prijatelji, ki temelji na resničnih dogodkih.

The Last of Us

Odlična serija The Last of Us, priredba priljubljene igre za PlayStation, je že zakorakala v drugo polovico. Glavna junaka Joel in Ellie v aktualnem šestem delu prispeta že zelo daleč, vse do Wyominga, kjer poskušata najti Kresnice in Joelovega brata Tommyja.

Trenutno je na voljo šest delov.


Vohun med prijatelji (A Spy Among Friends)

Serija temelji na istoimenski knjigi, ki razkriva resnične dogodke. V šestdesetih so v Veliki Britaniji namreč razkrili krog vohunov, ki je britanske skrivnosti dolga leta izdajal Rusom. V središču serije sta sodelavca in prijatelja, Nicholas in Kim, a Kim je dvojni agent. V glavnih vlogah Damian Lewis in Guy Pierce.

Celotna serija je na voljo v HBO Max.


Zmajeva hiša: Hiša, ki so jo zgradili zmaji (The House That Dragons Built)

Za vse ljubitelje serije o družini Targaryen je na voljo podroben vpogled v zakulisje. Skozi deset delov igralci in ekipa razkrivajo, kaj se je dogajalo med snemanjem posameznih delov.

Na voljo je vseh deset delov. Celotna serija Zmajeva hiša je prav tako na voljo na HBO Max.


Cormoran Strike: Nemirna kri (Troubled Blood)

Tretja sezona serije o privatnem detektivu Cormoranu Striku, ki temelji na knjigah Roberta Galbraitha – kar je psevdonim J.K. Rowling, ki ga uporablja za pisanje kriminalnih romanov –, razkriva primer iz preteklosti. Primer, ki se ga lotita Cormoran in Robin, je namreč povezan z izginotjem ženske pred skoraj štiridesetimi leti, policija pa je osumila serijskega morilca, ki je trenutno za zapahi. Cormoran in Robin se še vedno spopadata vsak s svojimi težavami, njuna pisarna je precej zasuta z delom, zato se primer le počasi premika naprej.

Na voljo sta trenutno dva dela tretje sezone.


Batman: Animirana serija (Batman: The Animated Series)

Animirana serija ima mesto prav pri vrhu Batmanovega panteona, saj jo oboževalci Viteza teme uvrščajo ob bok filmom Christopherja Nolana in Tima Burtona. Klasičen pristop k animaciji, noir videz in široka paleta napetih in srčnih zgodb so recepti za uspeh, ki deluje tudi trideset let po premieri.

Na voljo je celotna serija.


Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem (Last Week Tonight with John Oliver)

John Oliver se vrača že z deseto sezono oddaje, ki secira aktualno dogajanje in sodobno družbo. V prvi oddaji nove sezone, ki je že na voljo na HBO Max, se med drugim loti iztirjenja vlaka z nevarnimi snovmi v Ohiu in psihadelične terapije.


Trainspotting 2 (T2 Trainspotting)

V nadaljevanju kultnega filma iz devetdesetih se zbere celotna ekipa, z Rentonom na čelu, ki se vrne v Edinburgh. Tudi drugi del je režiral oskarjevec Danny Boyle. Če se vsaj bežno spomnite izvirnika, vas bo ogled novega filma zazibal v nostalgijo, pa čeprav ne more biti tako prelomen kot je bil prvi.


A.I. Umetna inteligenca (A.I. Artificial Intelligence)

ZF film Stevena Spielberga je postavljen v čas, ko so roboti na voljo za vse, za seks, domača opravila, le za ljubezen še ne. Nato seveda uspejo ustvariti tudi robota Davida, ki je sposoben ljubiti, tako ga poskusno k sebi sprejmeta uslužbenec podjetja, ki proizvaja robota, in njegova žena.


Hirošima, ljubezen moja (Hiroshima Mon Amour)

Klasika o ljubezenski aferi med francosko igralko in japonskim arhitektom. Ona snema protivojno dramo o posledicah bombardiranja Hirošime, medtem ko je on med vojno izgubil svojo družino. V glavnih vlogah Emmanuelle Riva in Eiji Okada.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. februar 2023
6117
24. februar 2023
HBO Max v februarju: The Last of Us, Cormoran Strike, Vohun med prijatelji