HBO Max v januarju: The Last of Us, Velma, X

Igor Harb in Tamara Harb 25. januar 2023 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/hbo-tharb-jan23-hero.jpg

Končno smo dobili prvi del težko pričakovane serije The Last of Us in si oddahnili, saj je več kot izpolnil pričakovanja. Seveda so v HBO Max na voljo tudi druge novosti, ne pozabite pa tudi na odlične serije in filme, ki so v boju za letošnje filmske in TV nagrade.

The Last of Us

Serija temelji na izredno priljubljeni istoimenski igri za PlayStation in je postavljena v svet, kjer vladajo z glivami okuženi zombiji, ljudje pa se skrivajo v dobro varovanih skupnostih. V središču sta Joel in Ellie, ki potujeta naokrog, saj mora Joel dekle prepeljati na varno. Že po prvem delu so serijo razglasili za najboljšo priredb iger, pri razvoju serije je sodeloval tudi avtor igre Neil Druckmann, ki je v Craigu Mazinu, avtorju odlične serije Černobil, prepoznal pravega človeka za to delo. V glavnih vlogah sta Pedro Pascal in Bella Ramsey, oba stara znanca iz Igre prestolov; Pascal je bil Oberyn Martell, Ramsey pa Lyanna Mormont. En del serije je režirala tudi pri nas dobro poznana režiserka iz Sarajeva Jasmila Žbanić (Grbavica, Quo Vadis, Aida? ).

Če vas zanima več, smo o seriji The Last of Us na Tehniku že pisali . Prva dva dela serije sta že na voljo. V HBO Max je na voljo tudi serija Černobil.

 

Velma

Animirana serija temelji na liku Velme iz Scooby-Dooja, a je nikakor ne dajte gledati otrokom, saj je precej krvava in namenjena odraslim. Velma namreč raziskuje brutalne umore lokalnih najstnic, hkrati pa poskuša razvozlati še izginotje mame. Glas je glavni junakinji posodila Mindy Kaling (Pisarna, Spolno življenje študentk), ki je tudi izvršna producentka serije.

Štirje deli serije so že na voljo.

 

X

V odličnem lanskoletnem klalniku skupina mladih poskuša na odročnem ranču v Teksasu posneti pornografski film, a ostareli par, ki živi na kmetiji, se s tem ne strinja in tako se jim ne obeta nič dobrega. V glavnih vlogah Mia Goth (Suspiria, Pearl), Jenna Ortega (Wednesday), Brittany Snow.

Film je že na voljo.

 

Misija: Nemogoče 1-5

Filmi Misija: Nemogoče slovijo po norih kaskaderskih izzivih glavnega igralca Toma Cruisa, ki iz dela v del postajajo bolj ekstremni. Letos pride v kino že sedmi del, HBO Max pa ponuja prvih pet iz serije akcijskih vohunskih trilerjev o Ethanu Huntu in njegovi skupini agentov za nemogoče misije.

 

Žepar

Mojstrovina pionirja francoskega novega vala Roberta Bressona se osredotoča na žeparja Michaela, ki pride iz zapora in tako dobi priložnost, da ponovno razmisli o svojem življenju, ki ga je po mnenju vseh že zapravil.

Film je že na voljo.

 

Nominiranci za nagrade: Elvis, Beli lotus, Zmajeva hiša, Evforija

Globusi so podeljeni, imamo tudi že nominacije za nagrade Bafta in oskarje, zato smo zbrali filme in serije, ki se borijo za te nagrade. Tako seveda ne moremo mimo Elvisa. Glavni igralec Austin Butler, ki upodobi naslovnega glasbenika, je namreč prejel globus za glavno vlogo, prejela ga je tudi Zendaya za vlogo v kontroverzni seriji Evforija, ki brez zadržkov popelje v svet mladih, in pa Jennifer Coolidge kot bogatašinja iz priljubljene serije Beli lotus. Med dramskimi serijami je slavila Zmajeva hiša, predzgodba Igre prestolov o dogajanju v družini Targaryen.

Vse omenjene serije in filmi so na HBO Max.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
25. januar 2023
6096
25. januar 2023
HBO Max v januarju: The Last of Us, Velma, X