HBO Max v juniju: Irma Vep, Westworld, Pogovori s prijatelji, Ne dihaj! 2

Igor Harb in Tamara Harb 21. junij 2022 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/HBO-MAX-JUNIJA-THARB-HERO.jpg

Junija bo na HBO Max razveseljevala kopica zanimivih filmov in serij ter nova sezona priljubljenega Westworlda. Za ljubitelje Sally Rooney je na voljo serija Pogovori s prijatelji, če te navdušujejo grozljivke, pa si oglej Ne dihaj! 2.

Westworld IV

ZF serija Lise Joy in Jonathana Nolana je že v četrti sezoni, o kateri pa je le malo znanega, nekaj namigov pa je vendarle razkritih v napovedniku. Zgodbe so se skozi tri sezonah iz parka prelile v resnični svet, tudi tokrat pa se vračajo znana igralska imena: Evan Rachel Wood, a to pot kot nov lik po imenu Christine, Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth in Aaron Paul.

Nova sezona bo na voljo 27. junija, isti dan bo tudi premiera na HBOju ob 20.uri.

Irma Vep

Serija temelji na istoimenskem filmu iz 1996 režiserja Olivierja Assayasa, ki je tudi scenarist in režiser aktualne serije. V središču je ameriška igralka Mira, ki jo odlično upodobi Alicia Vikander. Mira je prišla v Pariz, da bi igrala v predelavi francoskega nemega filma o vampirjih. Film Irma Vep je bil deloma komedija, deloma satira filmske industrije, kar je Assayas ohranil tudi v krasno posneti seriji.

Na voljo sta že dva dela, novi bodo na voljo ob četrtkih.

Pogovori s prijatelji (Conversations With Friends)

Serija temelji na knjižnem prvencu priljubljene pisateljice Sally Rooney, ki v središče postavi dve mladi ženski, Frances in Bobbi, študentki v Dublinu, ki se zapleteta z nekoliko starejšim parom umetnikov. To je že druga serija posneta po delih te priljubljene pisateljice. Na HBO Max je na voljo tudi serija Normalni ljudje.

Celotna sezona je že na voljo.

Nevestin oče (Father of the Bride)

Ko Billyja in Ingrid obišče hčerka Sofia, jima prekriža načrte, saj sta ji nameravala povedati, da se ločujeta. A Sofia s sabo pripelje fanta in načrte o skupnem življenju. Starša se tako odločita še naprej igrati srečna zakonca. Gre za tretjo različico klasične zgodbe, po izvirniku s Spencerjem Tracyjem iz leta 1950 in uspešnici s Stevom Martinom iz 1991. To pot v glavnih vlogah navdušujeta Andy García in Gloria Estefan. Za ljubitelje romantičnih komedij.

Film je že na voljo.

Ne dihaj! 2 (Don’t Breathe 2)

Priljubljena grozljivka Ne dihaj! je dobila nadaljevanje, zgodba pa se dogaja osem let po dogodkih prvega filma. Vrača se tudi glavni junak Norman, slep bivši specialec, ki pa je tokrat junak in ne zlobnež, ko se spopade s tolpo, ki hoče ugrabiti enajstletno punco, za katero skrbi. V boju z njimi mu tudi tokrat pomaga izpad elektrike.

Film je že na voljo.

Venom 2

Tom Hardy se vrača v nadaljevanju ZF filma o Marvelovem junaku Venomu, tokrat v spektakularnem spopadu z zlikovcem Carnage, ki ga upodobi Woody Harrelson. Režijo je prevzel Andy Serkis, najbolj znan kot Golum v Gospodarju prstanov.

Film bo na voljo 26. junija, isti dan bo tudi premiera na HBOju ob 20. uri.

Priporočamo pravkar dodano: Stekli psi in Pred zoro

Za vstop v poletje priporočamo dva kultna filma: romantično komedijo Pred zoro in Tarantinove Stekle pse. Pred zoro je prvi film trilogije, ki so jo posneli Richard Linklater, Ethan Hawke in Julie Delpy. V prvem delu se glavna junaka Jesse in Céline prvič srečata in preživita skupaj dan na Dunaju. Stekli psi je drugi celovečerni film Quentina Tarantina o ropu diamantov, ki se ponesreči in v katerem spremljamo dogodek pred in po samem ropu, v vlogi kriminalcev pa izjemna zasedba na čelu s Harveyem Keitelom, Timom Rothom in Stevom Buscemijem. Nujen ogled za vse filmoljube.

Stekli psi (Reservoir Dogs) in Pred zoro (Before Sunrise) je že na voljo.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
21. junij 2022
5943
21. junij 2022
HBO Max v juniju: Irma Vep, Westworld, Pogovori s prijatelji, Ne dihaj! 2