HBO Max v maju: Ni čas za smrt, Candyman, Žena popotnika v času

Igor Harb in Tamara Harb 19. maj 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/hbo-max-v-maju-tharb-maj22-hero.jpg

Maj na HBO Max prinaša ZF romantično dramo Žena popotnika v času in kriminalno dramo Stopnišče, navdušile pa bodo tudi nove sezone priljubljenih serij, kot sta Šale in Stevardesa, ter seveda novi deli serije To mesto je naše. Ne spreglej še filmskih uspešnic:, na voljo sta že aktualna bondiada in srhljivi Candyman, konec meseca pa prihaja še biografska drama o legendarni Arethi Franklin.

Ne pozabi, da lahko naročniki ob vezavi za 24 mesecev izbrano programsko opcijo ali shemo, tudi HBO, prvih 12 mesecev spremljate brezplačno.

Žena popotnika v času (The Time Traveler’s Wife)

Knjižničar Henryju potuje skozi čas, kar dejansko pomeni, da nenadoma izgine in za njim ostanejo le oblačila, Henry pa se gol znajde kjerkoli pač pristane. Skozi ta svoja popotovanja sreča Claire, s katero se zaljubita in snideta na različnih točkah, v različnih starostih. Zgodba temelji na knjižni uspešnici, ki je na voljo tudi v slovenščini v prevodu Saše Požek in po kateri je bil tudi posnet film z Rachel McAdams in Ericom Bano, tokrat sta v glavnih vlogah Rose Leslie (Igra prestolov) in Theo James (Razcepljeni).

Prvi del je že na voljo.

Dojenček (The Baby)

V britanski komični grozljivki spoznamo Natasho, ki nikakor ne želi dojenčka, a ji ta dobesedno pade naravnost v roke. Le da to ni navaden dojenček, saj je manipulativen, z nadnaravnimi močmi in uničuje ljudi okrog sebe, če mu kaj ni po godu.

Na voljo so že štiri epizode, nove bodo na voljo ob ponedeljkih. Vsak ponedeljek ob 21:30 je nova epizoda na sporedu na HBO.

Stopnišče (The Staircase)

Serija temelji na resnični zgodbi in dokumentarcu, ki je razkrival dogajanje okoli umora Kathleen Peterson, managerke in žene pisatelja Michaela Petersona. Če zgodbo že podrobno poznaš, v seriji ne boš izvedel_a veliko novega, saj ponuja le nekoliko drugačen vpogled. Kritiki so pohvalili odlično igro, še posebej Colina Firtha v vlogi glavnega osumljenca.

Štirje deli so že na voljo.

Milijarde VI (Billions VI)

Po dogodkih pete sezone, ko je Bobby Axelrod končal svojo vladavino in se umaknil v Švico, v šesti sezoni v ospredje stopi Michael Prince, ki na vsak način želi organizirati poletne olimpijske igre v New Yorku. A vztrajni Chuck Rhoades tudi v novi sezoni ne popušča.

Vse epizode so že na voljo.

Nove sezone: Šale, Stevardesa, Ustvarjena za ljubezen

Z drugo sezono se vračajo tri neobičajne, a zanimive serije: Šale, Stevardesa in Ustvarjena za ljubezen. Zabavna, polna črnega humorja in večkrat nagrajena serija Šale raziskuje odnos legendarne komičarke iz Las Vegasa in petindvajsetletne komičarke, ki zaradi neprimernega tvita v Los Angelesu ne dobi več službe. Prva sezona Stevardese nas je popeljala v dneve po tem, ko se je glavna junakinja prebudila ob truplo, v drugi sezoni da v višjo prestavo, saj ji je nekdo ukradel identiteto in za sabo pušča trupla. Ustvarjena za ljubezen nadaljuje raziskovanje preseka tehnologije in romantičnih odnosov v ZF zgodbi o milijarderju, ki tehnologijo spremljanja delovanja možganov skrivoma implementira v svojo ženo.kupi

Candyman

Grozljivka je na nek način nadaljevanje istoimenskega filma iz leta 1992, v središču pa je umetnik, ki ga navdihne legenda o morilcu s kljuko Candymanu. Ta naj bi se pojavil, ko nekdo petkrat zakliče njegovo ime v ogledalu. A ne ostane vse le pri legendi, kmalu se začne nov val nasilja, ki spominja na pretekla dejanja Candymana.

Film je že na voljo.

Ni čas za smrt (No Time To Die)

Zadnji film o Bondu, v katerem najslavnejšega agenta na svetu odigra Daniel Craig, ne razočara. Poleg akcije, ki ne popusti do samega konca, film vpelje še nekaj novih obrazov, med katerimi izstopa lik Palome (Ana de Armas), ki se Bondu pridruži v enem do akcijskih prizorov in se odlično odreže. Naslednika Daniela Craiga sicer še nimamo, zato te do takrat na HBO Max čaka kopica dogodivščin tega tajnega agenta v podobi različnih igralcev.

Film je že na voljo.

Respect

Biografska drama spremlja Aretho Franklin od malih nog, ko je pela v očetovem zboru, do zvezde, ki jo pozna ves svet. Znano pevko je odlično upodobila Jennifer Hudson, ki jo je za vlogo izbrala kar pevka sama. Hudson se je že odlično odrezala v pevski filmski vlogi, saj je za vlogo v filmu Dreamgirls bila nagrajena z oskarjem.

Respect bo na voljo 29. maja, isti dan bo tudi premiera na HBOju ob 20.uri.

Prvi sneg

Raminova zgodba o odraščanju, prvi ljubezni in dogodivščinah v šoli, je povsem vsakdanja, le da se dogaja med čakanjem na azil. Odličen prvenec režiserja, ki je črpal tudi iz lastnih izkušenj. Mladinski film je primeren za osnovnošolce, od enajst let naprej.

Film je že na voljo.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. maj 2022
5924
19. maj 2022
HBO Max v maju: Ni čas za smrt, Candyman, Žena popotnika v času