HBO Max v septembru: Zmajeva hiša, Deklina zgodba, Elvis, Top Gun

Igor Harb in Tamara Harb 15. september 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/hbo-novosti-tharb-sept22-hero.jpg
HBO Max v septembru: Zmajeva hiša, Deklina zgodba, Elvis, Top Gun

Ob novih delih spektakularne Zmajeve hiše bo septembra videoteko HBO Max obogatila še nova, peta sezona serije Dekline zgodbe, za nekoliko bolj sproščeno vzdušje pa bosta poskrbela odlična filma Elvis in Top Gun.

Elvis

Biografska zgodba legendarnega glasbenika v podobi odličnega Austina Butlerja bo navdušila vsakega glasbenega oboževalca, glavni igralec pa je povsem očaral tudi svojega soigralca Toma Hanksa, ki v filmu upodobi Elvisovega managerja. Elvis je odlična izbira za jesenski filmski večer na kavču, saj je film dolg kar 2 uri in 40 minut in poln odlične glasbe.

Elvis je že na voljo v HBO Max, na kanalu HBO bo prikazan 25. septembra ob 20. uri.

Top Gun

Verjetno ste si legendarni film iz osemdesetih s Tomom Cruisom v vlogi drznega mladega pilota že večkrat ogledali, a vedno si ga lahko še enkrat :) Če ga po nekem naključju še niste ujeli, si ga privoščite še preden se posvetite nadaljevanju zgodbe v letošnji največji uspešnici Top Gun: Maverick. Režiser Tony Scott igralcev resda ni podvrgel tako napornemu treningu kot so ga bili deležni igralci v novem filmu, a je Top Gun z akcijskimi prizori prav tako navdušil gledalce in poskrbel za nekaj legendarnih scen.

Top Gun je že na voljo.

Sladičeva pica (Licorice Pizza)

Režiser Paul Thomas Anderson nas v lanskem nominirancu za oskarja skozi zgodbo glavnih junakov, samozavestnega srednješolca Garyja in mlade Alene, popelje v Los Angeles v sedemdeseta. Odlična igra glavnih in stranskih igralcev, med katerimi izstopa predvsem Bradley Cooper kot partner Barbre Streisand, je navdušujoča, prav tako tudi vizualna podoba filma.

Film je že na voljo.

Anarhisti (The Anarchists)

Dokumentarna serija razgali ozadje dogajanje v skupnosti anarhistov iz raznih področij, ki se želijo izognili moči bank in držav, in ki se od leta 2015 srečujejo na vsakoletni konferenci v Acapulcu. Serija obsega dogajanje v skupnosti v obdobju šestih let, ko njihov svet pretresajo razne obtožbe, razkoli in celo umor.

Serija je že na voljo.

Zmajeva hiša (House of the Dragon)

Po štirih delih Zmajeve hiše nedvomno lahko pohvalimo igro, medtem, ko se prava zgodba še kuha, prav tako zaenkrat še ni primerljive akcije in pretkanih spletk, ki smo jih bili vajeni iz Igre prestolov, koristila pa bi tudi trohica humorja. Vsekakor pa ustvarjalci ne varčujejo z brutalnostjo.

Na voljo so štirje deli, novi deli so na voljo ob ponedeljkih.

Deklina zgodba V. (The Handmaid’s Tale)

June je sicer na varnem, a Gilead in želja po maščevanju sta še vedno v njej. Serija, ki predela sesutje pravic in demokracije, se vrača po razveljavitvi sodbe Roe vs. Wade, ki je Američankam omogočala pravico do umetne razveljavitve nosečnosti in je v nekaterih ameriških državah sedaj izredno otežena ali celo kriminalizirana.

Prva dva dela pete sezone sta že na voljo, na kanalu HBO bo od 19. septembra naprej.

Sobotni večer v živo (Saturday Night Live)

Kultna ameriška humoristična oddaja, ki je v živo na sporedu že od leta 1975, v vsakem delu ponudi množico skečev izvedenih v živo, znanega gosta, ki se stalni zasedbi pridruži v skečih in bolj ali manj slavnega glasbenika, ki odigra aktualno uspešnico. V oddaji so se kalili najboljši ameriški komiki od Eddieja Murphyja, Mika Myersa, Billa Murraya do Tine Fay in Amy Poehler. V lanski sezoni so bili med drugim gostje Ed Sheeran, Tayor Swift, Kim Kardashian, Billie Eilish, Oscar Isaac, Selena Gomez in Paul Rudd.

Celotna lanska sezona je že na voljo.

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
15. september 2022
6005
15. september 2022
HBO Max v septembru: Zmajeva hiša, Deklina zgodba, Elvis, Top Gun