Igra prestolov in njeni odvrtki: od Zmajeve hiše do animiranih serij

Igor Harb in Tamara Harb 2. avgust 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/spinoff-tehnik-avg22-hero.jpg

Že od konca zadnje sezone izjemno priljubljene Igre prestolov so v razvoju tudi številni odvrtki te serije, prvi, Zmajeva hiša pa bo na voljo že avgusta. Od uspešnosti Zmajeve hiše je tudi odvisno koliko novih serij si bomo lahko ogledali v prihodnje in kako si bodo te sledile. A navdušencev nad Igro prestolov ne bo preprosto pridobiti nazaj, saj mnogi nad zadnjo sezono in razpletom niso bili navdušeni.

Zmajeva hiša (House of the Dragon)

Zmajeva hiša temelji na knjigi Ogenj in kri Georga R.R. Martina, ki je tudi soavtor serije, in bo imela deset delov ter veliko zmajev. Dogodki so namreč postavljeni 200 let pred Igro prestolov in osredotočeni na Hišo Targaryen. Režijo bo med drugim prevzel tudi Miguel Sapochnik, ki je sodeloval že pri Igri prestolov, in smo si ga zapomnili predvsem po najbolj epskih bitkah. Na prestolu je kralj Viserys Targaryen, ki ga igra Paddy Considine, a v boju za nasledstvo se ustvarita dva tabora, eden podpira kraljevega brata Aegona II, drugi kraljevo hči Rhaenyro. Izjemna zasedba vključuje še Matta Smitha, Olivio Cooke, Emmo D’Arcy, Steva Toussainta in Rhysa Ifansa.

Zmajeva hiša bo premierno predvajana 22. avgusta v HBO Max in na HBO.

Morska kača (The Sea Snake)

Pred časom se je omenjalo odvrtek z naslovom 9 popotovanj, ki je sedaj preimenovan v Morska kača, saj se osredotoča na Corlysa Velaryona z vzdevkom Morska kača, ki ga v Zmajevi hiši igra Steve Toussaint. Ne vemo pa, če naj bi ga tudi v novi seriji igral isti igralec. Serija temelji na njegovih potovanjih, saj je potoval namreč dlje kot mnogi drugi in si pridobil ogromno bogastvo. Če bo Zmajeva hiša uspešna in njegov lik priljubljen, bi produkcijo te serije lahko pospešili.

Sneg (Snow)

Junija je HBO napovedal novo serijo, ki se bo osredotočala na Jona Snega. Čeprav za razliko od mnogih soigralcev Kit Harington nikoli ni izkazal posebnih igralskih sposobnosti, pa je njegov lik med najbolj priljubljenimi in vsekakor nas zanima, kaj se je zgodilo z Jonom Snegom po tem, ko je bil izgnan severno od zidu in je Sansa prevzela sever, Bran pa Zahodnje. George Martin in Emilia Clarke sta potrdila, da je serija bila Kitova ideja in s sabo naj bi pripeljal tudi številčno ekipo.

Zgodbe o Dunku in Eggu (The Tales of Dunk and Egg)

Januarja letos se je pisalo, da naj bi začeli z razvojem serije, ki temelji na Martinovih zgodbah: Klativitez, Zapriseženi meč in Skrivnostni vitez. Postavljene so približno devetdeset let pred dogajanje Igre prestolov, a so nekoliko lahkotnejše. Doslej je napisal tri, ki so izšle tudi v slovenščini v knjigi Vitez iz sedmih kraljestev in v prevodu Boštjana Gorenca, a naj bi jih želel napisati še več. V središču je vitez Dunk, ki sčasoma postane ser Duncan Visoki, poveljnik kraljeve straže, in njegov oproda Egg, ki bo nekega dne vladal Zahodnjemu kot kralj Aegon V Targaryen. Razvoj serije so zaupali Stevu Conradu (Čudo).

10.000 ladij (10,000 Ships)

To je zgodba bojevniške princese Nymerie, ki je po porazu približno 1000 let pred dogodki Igre prestolov ljudi spravila na varno s pomočjo 10.000 ladij. Nazadnje so se naselili v Dornu, nato naj bi požgala vse ladje, da bi ljudje sprejeli nov dom. Po njej se imenuje tudi Aryina krvovolkulja Nymeria. Martin je potrdil delovni naslov in povedal, da obstaja nekaj različic scenarija, ki ga piše Amanda Segel (Person of Interest).

Animirana serija za odrasle

V povojih naj bi bile tudi tri animirane serija za odrasle in Martin naj bi bil močno vpet v njen razvoj. Kaj več o serijah zaenkrat ni znanega, vsekakor pa ne preseneča pisateljeva aktivnost pri vseh projektih, saj se že mnogo let zdi, da bi raje počel vse kaj drugega, kot pa dokončal zadnji dve knjigi Igre ledu in ognja.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
2. avgust 2022
5969
2. avgust 2022
Igra prestolov in njeni odvrtki: od Zmajeve hiše do animiranih serij