Igra prestolov: Kdo so glavni kandidati za železni prestol pred zaključkom sezone

/PublishingImages/GoTS7E7-hero.jpg

Samo še nekaj dni nas loči od zadnje epizode 7. sezone Igre prestolov na HBO. Napovednik za zadnji del napoveduje veličastno srečanje glavnih junakov ter velike vojaške manevre, če že ne vsesplošne bitke.

Pozor: Napovendik in članek razkrijeta vsebino 6. dela 7. sezone Igre prestolov, ki je bila na sporedu programa HBO 21. avgusta 2017. Če te epizode še niste videli, nadaljujete na lastno odgovornost!

Napovednik zadnje epizode

Kot kaže, bomo dočakali razplet ali pa vsaj ključno prelomnico v vojni med kraljicama Cersei in Daenerys, čeprav je verjetnost, da bi združili moči proti Nočnemu kralju precej nizka. Ultimativnega zlobca v napovedniku ni, tako da ga morda to sezono niti ne bomo več videli. Bomo pa očitno dočakali še zaključek vse bolj žajfaste zgodbe v Zimišču, kjer jo bo morda skupila katera od sester Stark, ali pa Mezinček. Morda bo celo Bran storil kaj aktivnega v tej sezoni. Brezmadežni bodo očitno zapustili Livarsko skalo, saj jih vidimo, kako vzpostavijo vojaške formacije, medtem ko jih zaskrbljena Jaime in Bronn opazujeta iz utrdbe, pa tudi Euron Greyjoy še ni rekel zadnje.


 

7 glavnih kandidatov za železni prestol

Pred zaključkom smo pripravili tudi video esej, ki predstavi sedem ključnih kandidatov za železni prestol in njihove kvalifikacije. To so: Daenerys Targaryen, Jon Sneg, Nočni kralj, Gendry Baratheon, Cersei Lannister, Petyr Baelish - Mezinček oziroma Sansa Stark in Euron Greyjoy. Opomba: Gendry nima uradnega naziva, je pa poslednji preživeli član kraljeve rodbine. Mezinček in Sansa sta predstavljena skupaj, saj je povsem mogoče, da bosta bodisi zavladala skupaj bodisi bo eden od njiju pokončal drugega. Več bo najbrž jasno že v ponedeljek, povzetek pa bomo pripravili tudi na portalu Tehnik.


 

Nove epizode Igre prestolov si lahko ogledate na HBO-ju ob ponedeljkih ob 20.00, ki ga najdete na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 6, v visoki ločljivosti pa na programskem mestu 201. Vse sezone Igre prestolov so na voljo tudi v videoteki HBO On Demand na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 203 ali v videoteki HBO Go, ki je na voljo na programskem mestu 240 na televiziji Telekoma Slovenije, na računalniku, pametnem telefonu ali tablici.

Podrobne analize sedme sezone Igre prestolov lahko najdete na spletni strani Gledalbom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. avgust 2017
3616
25. avgust 2017
Igra prestolov: Kdo so glavni kandidati za železni prestol pred zaključkom sezone