Igra prestolov: Zima je prišla

/PublishingImages/zima je prisla_hero.jpg

Končno je prišlo poletje in z njim 7. sezona najbolj priljubljene HBO-jeve serije, Igre prestolov. 17. julija bo na sporedu prva epizoda, a preden se poženemo v nove bitke – in bitk v tej sezoni ne bo manjkalo – si osvežimo spomin. Preverili smo, kje smo nazadnje srečali glavne like in kaj naj bi jih doletelo v nadaljevanju.

Vse sezone Igre prestolov so na voljo v HBO GO, prvi del sedme sezone bo na sporedu 17. julija ob 3. in ob 20. uri na HBO, na voljo pa bo tudi v videoteki HBO GO.

Igro prestolov bomo pri Tehniku podrobno spremljali skozi vso sezono. Vsak ponedeljek vas bo že pred koncem premiere v osrednjem večernem terminu pričakala obnova epizode z analizo ter najboljšimi slikami in gifi.

OPOZORILO: BESEDILO IN NEKATERI VIDEI RAZKRIVAJO KLJUČNE SCENE IGRE PRESTOLOV.

Kam so Vetrovi zime odnesli glavne like

Zadnji del šeste sezone je bil eksploziven, Cersei je namreč razstrelila katedralo z vsemi svojimi sovražniki v Kraljevem pristanku. Z enim zamahom so tako padli visoki vrabec in trije člani družine Tyrell (Margaery, Loras in njun oče), pa tudi Cerseijin stric Kevan. A s tem je Cersei izgubila še zadnjega otroka, saj se je po zelenem ognjemetu Tommen pognal skozi okno.

Nori kraljici tudi po eksploziji ne manjka sovražnikov,​ ob strani ji namreč stojijo le še »Frankenvršac«, Qyburn in Jaime, ki pa ob Cerseijinem prevzemu oblasti ni bil videti najbolj zadovoljen. Vse bolj se uresničuje njena prerokba iz mladosti, ki smo jo izvedeli na začetku 5. sezone.

 

Jaime in Cersei sta torej v Kraljevem pristanku, njun brat Tyrion pa je postal roka kraljice Daenerys Targaryen, ki se je podala na pot v Zahodnje. Ogromna flota vključuje tudi Yaro in Theona Greyjoya, vojsko Dothrakov s konji in tri ogromne zmaje. Varys je že zagotovil zavezništvo Ellarie Pesek in z njo Dornije ter Olenne Tyrell in njenega Visokega vrta, nazadnje pa smo ga videli na ladji v Zahodnje, zato si morda lahko obetamo še kak zanimiv dialog s Tyrionom.

Jon Sneg je postal kralj severa in zaenkrat mu ob strani stoji tudi Sansa Stark, ki pa je v navezi z Mezinčkom – ta se je doslej izkazal kot najmanj zanesljiv zaveznik v Zahodnjem, poleg tega pa ima tudi sam kraljevske ambicije. Jonu bo ob strani poleg družin s severa zagotovo stal tudi Samwell Tarly, ki je prispel v Staro mesto in nam omogočil vpogled v zelo kul knjižnico. Na severu pa ni več čarovnice Melisandre, saj je Davos ugotovil, da je na grmadi zažgala mlado princeso Shireen, zaradi česar jo je Jon izgnal. Bran Stark je s pomočjo strica Benjena in Meere prispel do Zidu, kjer je končno skozi vizijo preteklosti izvedel, da je Jon sin Nedove sestre Lyanne Stark in princa Rhaegarja Targaryena.

Čeprav sta Sansa in Jon že v Zimišču, bomo na družinsko srečanje morali še počakati, saj je Arya še pri Freyevih, kjer se končno maščuje za rdečo poroko in umore brata Robba, matere ter kupa zaveznikov. V eni bolj šokantnih scen (celo za Igro prestolov) Walderju Freyu servira sinova v mesni piti, sname obraz točajke in mu prereže vrat.

Za kratek povzetek, kje se nahaja ključna sedmerica junakov pred sedmo sezono, si oglejte ta petminutni video.


 

Kaj bo prinesla sedmerica

Kljub religiji sedmih, ki prevladuje v Zahodnjem, kaže, da ta sezona ne bo posebej versko obarvana, temveč bolj vojno. Daenerys prispe v Zahodnje na Zmajevo skalo, nekdanje domovanje svojih prednikov, njena vojska pa se bojuje povsod. V drugem delu naj bi dobila nepričakovan obisk, a to verjetno še ne bo Jon, ki naj bi jo obiskal v tej sezoni.

 

Na severu ne bo miru, saj vse kaže, da bo Jon doživel še en upor, v napovednikih pa ga tudi vidimo, kako se skupaj z divježi bori v strašnem snežnem metežu. Mezinček bo še naprej spletkaril in zagotovo bo v sporu z Jonom, saj njuno srečanje v katakombah v napovedniku ni videti najbolj prijazno. Bran bo prispel do gradu Črnina, Melisandre pa do Zmajeve skale.

Kaj bo z najbolj gifastično romanco na Zahodnjem, Tormundom in Brienne, še ni jasno, a morda bosta robata junaka prišla do prvega poljuba. Več kot vojno zavezništvo se plete med Yaro in Ellario Pesek, končno pa se bo zaiskrilo tudi med Missandei in Sivim črvom.

 

Rdečo nit sezone pa povzame Sansa z besedami: Ko pade sneg in zapihajo beli vetrovi, osamljeni volk umre, a krdelo preživi.

Več o teorijah v kakšnem od naslednjih prispevkov, napovednik za sedmo sezono pa si oglejte spodaj:


 

Foto: HBO ​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. julij 2017
3545
12. julij 2017
Igra prestolov: Zima je prišla