Imate radi adrenalin? Potem ne smete spregledati tega programa

Andrej Pirnat 16. maj 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/redbull-tv-pirnat-maj19-hero.jpg

Kaj vam najbolj požene adrenalin po žilah? Spust z gorskim kolesom po koreninastih brezpotjih Šmarne gore? Vožnja z vlakom smrti, ki vas pri 100 km/h obrača na glavo in premetava levo in desno? Vas vznemiri že vzlet letala? Ali pa morda kajtanje v vročih poletnih dneh? Ne glede na to, katera je vaša priljubljena oblika divje sprostitve, ob kateri se počutite najbolj žive, ne gre zanikati, da vsakemu od nas včasih paše dvig srčnega utripa. Oziroma ga na trenutke celo potrebujemo, da nas malo zbudi iz vsakdana.

Seveda pa vsi ne prisegajo na udejstvovanje v zgoraj naštetih vratolomnih podvigih. Prvič, ker moraš biti za izvajanje nekaterih od njih že dobro izurjen, drugič, ker niso vedno in vsem dostopni, in tretjič, ker so lahko resnično nevarni in s tega stališča marsikomu niti ne dišijo. Adrenalin in občutek prerojenosti gor ali dol. Zato nas večina vseeno prisega na bolj prizemljene oblike adrenalinskih doživetij. Na primer ogled grozljivke ali napete kriminalke je že lahko eno takšnih. Prav tako tudi igranje akcijskih iger bodisi na računalniku bodisi sobni igralni konzoli. Zlasti te vas prepričljivo ponesejo v domišljijske svetove, kjer je vse dovoljeno brez posledic.

Začelo se je z risanko in ikoničnim sloganom

Še eno odlično možnost pa predstavlja program Red Bull TV. Verjetno ne bomo ustrelili popolnoma mimo s trditvijo, da ste najbrž že vsi slišali za znamko Red Bull, kajne? Ta je zaslovela z istoimenskim energijskim napitkom in zabavnimi oglasi, ki so ga spremljali. Zagotovo so se najbolj v spomin vtisnili tisti najbolj preprosti v obliki risanke, ki so nagovarjali gledalce s stavkom »Red Bull ti da krila«. Gre za Red Bullov slogan (in enega najbolj znanih sloganov, kar jih obstaja), s katerim so oglaševali, da po zaužitju pijače pridobite neverjetno količino energije in ste že z eno samo pločevinko Red Bulla pripravljeni na vsakršen podvig.

 

Znamka je hitro doživela velik uspeh, z njo pa tudi apetiti in njihov pristop k oglaševanju. Danes veljajo za eno najboljših podjetij, kar se tiče vsebinskega oglaševanja. Svoje začetne risanke so namreč krepko presegli in znameniti slogan zapakirali v malo morje kreativnih idej in neverjetnih podvigov. Naj samo spomnimo na Felixa Baumgartnerja in njegov skok z roba vesolja, ki ga je organiziral nihče drug kot Red Bull. Možakar se je z balonom dvignil na višino 39 kilometrov in nato skočil. V prostem padu je bil kar 4 minute in 19 sekund, pri tem pa tudi dosegel hitrost 1357,64 km/h, s čimer je postal prvi človek, ki je brez letala presegel hitrost zvoka.

Takšne in drugačne podvige pa si lahko ogledate tudi na Red Bullovem televizijskem programu. Program ima ogromno raznolike vsebine, ki ima skupno točko v sproščanju adrenalina. Tako lahko z ogledom doživite adrenalinsko doživetje kar v udobju svoje dnevne sobe. V ponudbi boste našli vse od dokumentarnih filmov, ki prikazujejo različne gorske, morske in druge podvige, do oddaj in prispevkov z najbolj obiskanih dogodkov, prenosov najbolj drznih športnih tekmovanj, kot so na primer akrobacije z letali, in podobno. Vsebine resnično ne manjka.

Na programu pa boste lahko zasledili tudi kar precej vsebin iz naših krajev. Na primer polet z reaktivnim motorjem nad gladino reke Soče. Ali pa neverjetno borbo z valovi najboljšega slovenskega kajakaša Petra Kauzerja. Pa tudi odbite dogodke, kot je bližajoči se vzpon na Vršič Goni Pony, ki se bo letos zgodil 1. junija. Če imate radi drzne podvige, potem je Red Bull TV vsekakor pravi naslov za vas. Če velja ena stvar, potem je ta to, da vam ob ogledu programa zagotovo ne bo nikoli dolgčas.

 

Kje najdem adrenalinski program Red Bull TV?

Omenjeni program je dostopen na zahtevo, naročniki televizije Telekoma Slovenije, ki si lastite pametno platformo NEO Smartbox, pa ga boste našli v obstoječi ponudbi. Najbolj enostavno tako, da v iskalnik vpišete njegovo ime. Telekomov NEO sicer postavlja nove standarde gledanja televizije. Mala elegantna škatlica je namreč izjemno zmogljiva. Temelji na Googlovem operacijskem sistemu Android in se lahko pohvali z zelo intuitivnim in všečnim uporabniškim vmesnikom. Poleg »klasičnih« televizijskih programov, ki so urejeni po vsebinskih sklopih, ponuja tudi bogato videoteko in posnete oddaje, vsebino, ki jo želite gledati, pa lahko vedno poiščete z vdelanim iskalnikom. Vanj z daljincem vtipkate ključno besedo, ki označuje želeno vsebino, in NEO vam bo »pametno« poiskal vse, kar je na tisto temo na voljo v tistem trenutku. Pri tem platforma ponuja celo glasovno iskanje, NEO pa je odličen pri prepoznavi izgovorjenih besed.

NEO si tudi zapomni vaše preference in vam zna tako že ob vklopu samodejno ponuditi filme, serije in oddaje, ki bi vas utegnile zanimati. Lahko bi rekli, da razmišlja namesto vas in vam tako mnogokrat olajša izbiro. V današnjem času, ko se soočamo z ogromno količino vsebin, je namreč včasih kar težko izbrati, kaj bi gledali. Zato so samodejni predlogi več kot dobrodošli. Zlasti, ko se želite le malce na hitro sprostiti. Če iščete specifično oddajo oziroma film, ki si ju želite ogledati, pa imate na voljo tudi funkcijo ogleda nazaj. Tako je NEO povsem prilagojen sodobnemu načinu življenja, ko si želeno vsebino ogledamo na zahtevo, ko imamo čas. NEO tako predstavlja osrednjo enoto sodobnega pametnega doma, uporabljate pa ga lahko tudi na pametnih mobitelih, tablicah in računalnikih.

 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. maj 2019
4632
16. maj 2019
Imate radi adrenalin? Potem ne smete spregledati tega programa