Julij v HBO GO: Beli lotos, Oceanovi, Lego filmi

Igor Harb in Tamara Harb 15. julij 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/hbo-go-julij-tharb-JUL21-HERO.jpg

Kljub poletnim dopustom je julijska ponudba v HBO GO pestra, na voljo je nova serija Beli lotos in obilica zabavnih filmov, tako za odrasle kot otroke.

Beli lotos

Mike White, avtor odlične serije Razsvetljenje, se vrača na HBO z Belim lotusom, serijo postavljeno v letovišče na Havajih. Družbena satira nas popelje med goste in zaposlene na tej idilični lokaciji, ki iz dneva v dan postaja nekoliko manj idealna. Odlična zasedba komikov zagotavlja zabavo, a če je soditi po Razsvetljenju, vas bo prav vsak lik rahlo nerviral na čisto svoj način, pa čeprav vam bodo vsi skupaj zlezli pod kožo.

Prvi del je že na voljo v HBO GO. Prav tako je na voljo celotna serija Razsvetljenje.

Čudodelnika

Čudodelnika se je začela kot bizarna serija o novem angelu, ki med uvajanjem v birokratske dolžnosti svoje službe v nebesih ugotovi, da zdolgočasen Bog namerava uničiti Zemljo. Tako stavi z njim, da bo pomagal dvema človekoma k ljubezni, če Bog prizanese svetu. Zasedbo serije z edinstvenim humorjem in podobo vodita Daniel Radcliffe in Steve Buschemi. Serija je antologijska, kar pomeni, da je druga sezona z istimi igralci upodobila povsem drugo zgodbo, postavljeno v srednji vek, tretja sezona pa nas popelje na osvajanje zahoda ZDA v 18. stoletju. Vse temeljijo na knjigah in zgodbah scenarista Simona Richa.

Nova sezona bo na voljo od 14. julija.

Vzela me bo noč, dodatni del

Po lanski dokumentarni seriji o dolgoletnem iskanju serijskega posiljevalca in morilca, ki so ga na koncu le ujeli, se dodaten del osredotoča na njegovo sojenje in primer, ki je Michelle McNamaro, avtorico istoimenske knjige o primeru tako zaznamoval, da se je osredotočila na kriminalne zgodbe. Ko je bila otrok, se je namreč v neposredni bližini njenega doma zgodil umor, ki pa še dandanes ni razrešen. Avtorica je umrla med pisanjem knjige, ravno ko je policija ponovno odpirala preiskavo, ki je na koncu privedla do prijetja tega zločinca.

Celotna serija Vzela me bo noč in dodatni del so že na voljo.

Kvadrologija Oceanovi

Po treh filmih Oceanovih o dogodivščinah roparjev kasinojev, ki jih zbere Danny Ocean (George Clooney), smo dobili še film z njegovo sestro Debbie Ocean (Sandra Bullock). Tudi ona zbere izjemno ekipo, sestavljajo pa jo ženske, ki želijo izvesti rop na gala plesu. Trilogija Oceanovi se lahko pohvalili z zvezdniško zasedbo, saj smo poleg Georga Clooneya spremljali še Brada Pitta, Matta Damona, Caseya Afflecka in Julio Roberts, a tudi Oceanovih 8 ni nič manj zvezdniški. Poleg Sandre Bullock so v ekipi še Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Awkwafina, Sarah Paulson in Helena Bonham Carter.

Oceanovi so izredno zabavni filmi več kot primerni za poletno osvežitev. Vsi Oceanovi so že na voljo v HBO Go.

Skavti proti zombijem

V tej zabavni grozljivki se skupini zombijev, ki pustoši po mestu, zoperstavijo trije, ne povsem uspešni skavti, in natakarica. Pri iskanju orožja, begu in izogibanju zombijem bodo uporabili vse, kar so se naučili pri skavtih, medtem pa seveda poskušali popraviti še prijateljstvo, odrasli in se zaljubili. Kljub povsem mladinskim temam pa je zaradi grafičnih pobojev zombijev film primeren za nekoliko starejše osnovnošolce oziroma kar srednješolce.

Film je že na voljo v HBO GO.

Obala

Popotniški turizem bo zaradi pandemije še nekaj časa omejen, a film nas popelje v obdobje, ko so mladi popotniki ravno začeli množično oblegati Tajsko. Glavni junak Richard je zdolgočasen nad komercializacijo potovanja in išče skorajda mitološko nedotaknjeno obalo. Ko jo najde, ga tamkajšnja družba sprejme medse, a odnosi se hitro pričnejo krhati. V glavnih vlogah so Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton in Robert Carlyle, film pa je režiral Danny Boyle po istoimenskem romanu Alexa Garlanda, ki je na voljo tudi v slovenščini.

Lego filmi

Povsem povprečen lego možiček Emmet, ki je vajen natančno slediti navodilom, presenetljivo postane vodja upora proti zlobnemu tiranu. Razkritje identitete tirana pa vas bo prijetno presenetilo. Izredno zabaven film, tako za otroke kot odrasle, če le imate radi lego kocke. Zaradi priljubljenosti Lego filma so posneli še Lego Batmana in Lego Ninjago.

Lego film, Lego Batman film in Lego Ninjago so že na voljo v HBO GO. Lego Batman film je tudi sinhroniziran.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
15. julij 2021
5720
15. julij 2021
Julij v HBO GO: Beli lotos, Oceanovi, Lego filmi