Julijske uspešnice na HBOju

Igor Harb in Tamara Harb 16. julij 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/hbo-filmi-tharb-jul20-hero.jpg

V juliju prihaja množica novih filmov in uspešnic na HBO in HBO GO. Izbrali smo jih pet, nekaj za vsak okus.

Ledeno kraljestvo 2

Priljubljeni junaki Elza, Ana, Krištof, Sven in Olaf se vračajo z novo dogodivščino, v kateri Elza išče izvor svoje moči, Ana pa junakinjo v sebi, da bosta s skupnimi močmi branili usodo kraljestva in popravili stare krivice. Tudi drugi film odlikuje prepoznavna animacija s skrbnimi detajli, dobra sinhronizacija in pesmi pa bodo ponovno navdušili najmlajše.

Film je že na voljo na HBO GO, kjer si lahko ogledate tudi prvi film Ledeno kraljestvo ter dva povezana kratka filma, Olafovo prigodo in Vročico Ledenega kraljestva.

Ad Astra: Pot do zvezd

Znanstvenofantastični film Jamesa Graya nas popelje na vizualno osupljivo popotovanje na rob osončja. V glavni vlogi blesti Brad Pitt kot astronavt, ki se poda na misijo po poteh pogrešanega očeta, po tem, ko je ta izginil na odpravi v iskanju znakov življenja v drugih koncih vesolja. Priporočamo ogled na čim večjem televizorju z dobrim ozvočenjem ali slušalkami, saj gre za enega boljših prikazov vesolja, ki se lahko postavi ob bok Gravitaciji, Medzvezdju in celo 2001: Odiseja v vesolju.

Film je že na voljo na HBO GO.

Bog obstaja, ime ji je Petrunija

Večkrat nagrajeni makedonski film (med drugim tudi na berlinskem filmskem festivalu Berlinale), nas postavi v mestece Štip v Severni Makedoniji. Tamkajšnji lokalni običaj, kjer pop ob prazniku vrže v reko lesen križ, najbolj virilen mladec pa naj bi ga privlekel na breg, »pokvari« Petrunija, ko prehiti moške in prekrši nepisano pravilo. Tisti, ki križ prvi prinese iz reke naj bi bil deležen sreče in izobilja, a Petrunija postane tarča jeze skupnosti. Najnovejši film odlične makedonske režiserke Teone Strugar Mitevske je navdušil po vsem svetu, tudi na lanskem Liffe.

Film je že na voljo na HBO GO.

Pokemon detektiv Pikachu

Tudi, če ne veste ničesar o fenomenu Pokemonov, vas bo ta duhovit in odštekan film vseeno navdušil. Svet Pokemonov predstavi postopoma, skozi okvirno zgodbo kriminalke, v kateri Pokemon Pikachu pomaga sinu izginulega zasebnega detektiva razvozlati skrivnost očetovega izginotja. Film je navdušil predvsem zaradi odlične zasedbe, saj je Ryan Reynolds tudi v Pikachuja vnesel humor in energijo priljubljenega Deadpoola, a to pot povsem primerno za družinski ogled, saj si ga lahko ogledajo tudi otroci od osmih let naprej.

Film bo na voljo v HBO GO od 18. julija.

Vojna zvezd

In za konec še kultna Vojna zvezd. Na HBO GO bodo ves mesec prihajali filmi te prepoznavne ZF franšize, ki so primerni tudi za ogled z otroci. V katerem vrstnem redu se jih lotiti, je seveda stvar osebne preference, nekateri zaupajo vrstnemu redu po letnici nastanka, drugi po številkah epizod ali vrstnem redu »mačeta« (4, 5, 1, 2, 3, 6). Odločitev je vaša, prvi deli pa so že na voljo.

Prve tri epizode Vojne zvezd (Grozeča prikazen, Napad klonov, Maščevanje Sitha), Solo: Zgodba vojne zvezd in animirani Vojna zvezd: Vojna klonov so na HBO GO od petka, 17. 7., Rogue One: Zgodba vojne zvezd in izvirna trilogija (Novo upanje, Imperij vrača udarec in Jedijeva vrnitev) pa od prihodnjega petka, 24. 7.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. julij 2020
5259
16. julij 2020
Julijske uspešnice na HBOju