Junijske uspešnice na HBOju

Igor Harb in Tamara Harb 12. junij 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/junijske-uspesnice-na-hbo-go-harb-jun20-hero.jpg

Tudi v juniju prihaja na HBO in HBO GO množica novih filmov in uspešnic. Izbrali smo jih pet, nekaj za vsak okus.


Zlohotnica: vladarica zla

V prvem filmu Zlohotnica smo spoznali zakulisje zgodbe o Trnjulčici, predstavljeni iz vidika naslovne, pregovorno zlobne vile, ki je uročila mlado Auroro na stoletni spanec. Seveda je filmska zgodba bolj kompleksna, dopolnjuje pa jo bogat čarobni svet, ki bo poleg mladih oboževalcev pravljic prepričal tudi navdušence nad fantazijskim žanrom. Prvi film se zaključi s srečnim koncem, nadaljevanje pa odkrije vir slavne pravljice, ki je Zlohotnico predstavila kot negativko. To pa seveda privede do epskega spopada. Fantazijska zgodba je v drugo prepredena z več akcije in nasilja, tako da film ni primeren za manjše otroke. V glavnih vlogah Angelina Jolie, Elle Fanning in Michelle Pfeiffer.

Že na voljo na HBO GO, kjer si lahko ogledate tudi prvi del Zlohotnica.


Prevarantki

Ena največjih kino uspešnic lanskega leta v Sloveniji je predelava komedije Umazana prevaranta, v kateri sta leta 1988 navduševala Steve Martin in Michael Caine. Tokrat sta prevarantki upodobili komičarka Rebel Wilson in oskarjevka Anne Hathaway. Njuno srečanje na jugu Francije prinese kopico komičnih situacij, ki so podobne kot v izvirniku, a dogajanje in humor posodobijo za novo tisočletje.

Že na voljo na HBO GO.


Dvojnik

Akcijski ZF spektakel ima zanimivo premiso: izkušenega in neustavljivega poklicnega morilca Henryja Brogana prične zalezovati mlajši morilec, ki do potankosti obvlada njegove taktike in gibe. Izkaže se, da je to njegov 25-letni, močnejši in odlično izurjeni klon, po nekaj spopadih pa morata združiti moči proti pravemu sovražniku. Film je posnel oskarjevec Ang Lee (Pijevo življenje, Prežeči tiger, skriti zmaj), Henryja pa igra Will Smith, ki so ga za 25-letno različico presunljivo digitalno pomladili.

Premiera filma 14. 6. na HBO, od takrat na voljo tudi na HBO GO.


Kam si izginila, Bernadette?

Naslovno junakinjo Bernadette, nekdaj izjemno arhitektko, ki se je znašla v ustvarjalni in osebni krizi, odlično upodobi Cate Blanchett in nas popelje na divjo vožnjo vse do Antarktike. Film temelji na istoimenskem romanu, ki je preveden tudi v slovenščino, režije pa se je lotil Richard Linklater (Pred zoro, Zadeti in zmedeni, Fantovska leta). Film je kombinacija družinske drame in komedije, ki na tnalo vzame kulturo Silicijeve doline in plehkost odnosov, ki jih ta prinaša.

Premiera filma 21. 6. na HBO, od takrat na voljo tudi na HBO GO.


Vrnitev v deželo zombijev

Uspešnica Dobrodošli v deželi zombijev je navdušila z zanimivim pristopom k zombijevskim filmom, dodala kopico nepričakovanega humorja in predstavila četverico odbito prisrčnih protagonistov, ki jih upodobijo Woody Harrelsson, Jesse Eisenberg, Emma Stone in Abigail Breslin. Nadaljevanje nas popelje tudi v Belo hišo, ki postane njihov trenutni dom. A navidezna idila kmalu poka po vseh šivih, zgodbo pa popestrijo srečanja z drugimi preživelimi in veliko akcije. Ekipa prvega filma se je vrnila tudi v drugo na čelu s scenaristoma, ki sta med tem posnela izredno uspešno akcijsko komedijo Deadpool.

Premiera filma 28. 6. na HBO, od takrat na voljo tudi na HBO GO.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. junij 2020
5223
12. junij 2020
Junijske uspešnice na HBOju