Kratka obnova: Neverjetni Spider-Man

/PublishingImages/spiderman-hero.jpg

Neverjetni Spider-Man je zgodba o srednješolcu Petru Parkerju, ki ga je ugriznil gensko mutiran pajek, zaradi česar je dobil nadnaravne, pajkovske moči. Tako je med drugim izjemno hiter in močan ter lahko pleza po zidovih, za nameček pa je naredil še napravi s katerima lahko izstreli pajkovi niti podoben material z zapestij. Klasičen superjunak, skratka.

Film je trenutno na voljo na HBO, od tega tedna naprej pa si lahko v kinu ogledate že nadaljevanje, Neverjetni Spider-Man 2. V prvem filmu se junak spopade z dr. Curtom Connorsom, ki se po neuspelem eksperimentu spremeni v mutiranega kuščarja, v drugem pa z Electrom, nekdanjim zafrustriranim inženirjem Maxom Dillonom, ki se po nesreči v elektrarni spremeni v bitje iz elektrike z neverjetnimi močmi. A še bolj kot z nevarnimi sovražniki, Peter Parker se mora poleg sovražnikov soočiti tudi s svojim dekletom Gwen, predvsem po obljubi, ki jo je dal njenemu očetu na koncu prvega filma.

 

Filmski studio Sony načrtuje iz Neverjetnega Spider-Mana zgraditi franšizo filmov, ki po trenutnih načrtih obsega vsaj še štiri filme, vključno z dvema, ki se bosta osredotočala na negativce. Torej skupno šest filmov, poleg trilogije Spider-Man iz prejšnjega desetletja, ki s to nima nobene povezave. Tiste filme je režiral Sam Raimi, Spider-Mana pa je upodobil Tobey Maguire (Veliki Gatsby), nato so se pri studiu Sony odločili začeti znova, z mlajšo ekipo in tako smo dobili Neverjetnega Spider-Mana.

Glavnega junaka v Neverjetnem Spider-Manu upodobi mlad britanski igralec Andrew Garfield, ki se tako pridružuje impresivni paleti britanskih igralcev v kostumih največjih ameriških superjunakov. Denimo Christianu Balu kot Batmanu in Henryju Cavillu kot Supermanu, če omenimo le najbolj slavna. Njegovo dekle Gwen Stacy igra prav tako mlada Emma Stone, ki se je doslej izkazala v številnih komedijah, kot sta Super hudo in Ta nora ljubezen.

V prejšnji trilogiji je imel Peter Parker drugo dekle, Mary Jane Watson, kar je v skladu z različnimi zgodbami v stripih, saj je Spider-Man seveda imel različna dekleta. Zanimivo je tudi, da je rdečelaso Mary Jane upodobila Kirsten Dunst, ki je naravna plavolaska, plavolaso Gwen pa sicer rdečelasa Stonova. Za kamero novega Spider-Mana je Marc Webb, ki sicer nosi primeren priimek (web je v angleščini mreža, tudi pajčevina), vendar je bila njegova izbira precejšnje presenečenje, saj je pred tem režiral zgolj en film, romantično komedijo 500 dni s Summer. Čeprav je potreben velik preskok iz romance na stripovski spektakel, se je Webb dobro izkazal tudi v akcijskih sekvencah, emocionalni prizori pa so bolj prepričljivi kot smo jih sicer vajeni v tovrstnih filmih.

 

Neverjetni Spider-Man je trenutno na HBO, tako da si ga lahko ogledate, ko je na sporedu, na kanalih 6, 201 in 202 (v visoki ločljivosti), na zahtevo na HBO OnDemand na SiOL BOXu na kanalu 203, ali na računalniku, tablici ali mobitelu s storitvijo HBO GO.

Vir fotografij: www.hbo.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. april 2014
2026
25. april 2014
Kratka obnova: Neverjetni Spider-Man
Android, iOS, Windows Phone 8