Kul kot Don Draper – Oglaševalci na Pickboxu

Igor Harb in Tamara Harb 8. september 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/pickbox-now-harb-sept22-HERO.JPG

Prejšnje desetletje so zaznamovale televizijske serije, Oglaševalci (Mad Men) pa je ena najbolj markantnih, saj je predstavljala presežek tako na vizualni ravni, kot tudi pri zgodbah, ki jih je predstavila. V središču dogajanja je eden najbolj kul (anti)junakov v zgodovini televizije, kreativni direktor oglaševalske agencije Don Draper, ki ga upodobi Jon Hamm. Dogajanje je postavljeno v šestdeseta in povsem natančno odseva duh in dogajanje tistega časa, saj so se avtorji skoraj obsesivno potrudili pri verodostojnosti, celo do te mere, da so pri snemanju upoštevali, kakšno vreme je bilo tistega dne, ko se odvija posamezna epizoda.

 

Ko spoznamo Draperja, je ta videti srečno poročen, uspešen poslovnež, ki s svojim talentom in darom za pogajanja nenehno uspeva, a kmalu dobimo vpogled v ozadje, kjer se skrivajo ljubezenske afere, težave z alkoholom in kompleksna preteklost. Serija skozi Draperja ter širok nabor njegovih sodelavcev in prijateljev predstavi kompleksno kombinacijo človeške drame, korporativnega trilerja, romance in tudi kriminalke. Mešanica žanrov deluje, ker temelji na prepričljivih in odlično odigranih likih, ki jim verjamemo tudi, kadar serija skozi njih predstavlja časovno obdobje in trende.

 

Poleg Jona Hamma, ki je bil vsako leto serije nominiran za nagrado Emmy za glavno moško vlogo – in je kipec tudi prejel za zadnjo sezono –, so se z Oglaševalci proslavili še Elizabeth Moss, Christina Hendrix, Roger Stone, January Jones, Kiernan Shipka, Alison Brie in Jared Harris. Prav vsak tudi najbolj stranski lik je izpiljen in ne glede na to, kako so nekateri med njimi občasno sebični, neumni ali zahrbtni, ti kot gledalcu zanje nikoli ni vseeno, predvsem zato, ker so tudi zaradi svojih hib in napak še kako realistični in ker je svet v katerem se nahajajo nenehno fascinanten.

kupi

Angleško ime serije – Mad Men – dobesedno pomeni »norci, manijaki«, a pravzaprav gre za okrajšavo za »Madison Avenue Men«, torej »ljudje iz Madison Avenue«, newyorške ulice, kjer so tradicionalno imele sedež oglaševalske agencije. Zato tudi prevod Oglaševalci. A brez skrbi, videli boste precej norosti.

 

Celotna serija Oglaševalci je na voljo v videoteki Pickbox NOW. Programsko opcijo Pickbox NOW najdete na NEO Smartboxu v sklopu Knjižnica, na komunikatorju BOX oz. BOX S pa na programskem mestu 242. Novi in obstoječi naročniki paketov NEO in NEO Svet lahko ob sklenitvi pogodbe prvo leto Pickbox NOW (in druge opcije) spremljate brezplačno. Več podrobnosti o akciji najdete tukaj.

kupi

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
8. september 2022
5998
8. september 2022
Kul kot Don Draper – Oglaševalci na Pickboxu