Life In A Year (Leto življenja) v videoteki Voyo

Igor Harb in Tamara Harb 22. december 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/Life-in-a-year-tharb-dec20-hero.jpg

Režiser Mitja Okorn je že svojim prvencem Tu pa tam požel naklonjenost občinstva, nato pa na Poljskem ustvaril uspešnici, romantični komediji Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih, ki sta mu odprli vrata v Hollywood. In letos smo končno dobili tudi njegov prvi ameriški film, Leto življenja.

Leto življenja je posnel že davnega 2017, ko so filmi s podobno tematiko, kot je Krive so zvezde, cveteli. Po spletu poslov in okoliščin je film na ogled šele letos, pa čeprav (in ravno zato ker) za njim kot producenta stojita tudi Will Smith in Jada Pinkett Smith, ter studio Sony, v glavni vlogi pa sta mlada zvezdnika Jaden Smith in Cara Delevingne, ki odigrata mlad par postavljen pred težko preizkušnjo.

Daryn (Jaden Smith) je ambiciozen srednješolec, ki želi na Harvard; njegova pot do tja pa je jasno zastavljena z načrtom njegovega očeta. Nato spozna samosvojo Isabelle, ki ne razmišlja o prihodnosti in prevprašuje Darynovo, saj umira za rakom in ji je ostalo le še leto dni življenja. Daryn naredi načrt, kako bosta v enem letu preživela vse pomembne mejnike.

Kot je Mitja Okorn povedal v intervjuju za 24ur.com je bil Jaden del projekta že od začetka, saj so ta film hoteli posneti zanj, medtem ko Isabelle še niso izbrali. Okornov asistent je predlagal Caro Delevingne, a ga z vlogami v preteklih filmih ni posebej prepričala, so pa ga njeni odbiti posnetki na YouTubu. Delevingne pa je vlogo vzela zelo resno in si je nemudoma obrila glavo, ko si je hotela obriti še svoje značilne močne obrvi, pa jo je Okorn ustavil, da ni potrebno.

Če ste pri volji za solzavo romanco, je Leto življenja že na voljo v videoteki Voyo, če ste za bolj veselo romantično (ali celo božično) vzdušje, pa vas bosta navdušila Okornova prejšnja filma Planet samskih in Pisma sv. Nikolaju, ki sta na voljo v DKinu; slednji tudi v HBO GO.

Programski opciji HBO in VOYO sta v promocijskem obdobju na voljo brezplačno za 12 mesecev ob sklenitvi naročniške pogodbe za 24 mesecev. Več podrobnosti: https://www.telekom.si/akcija-12-mesecev-brezplacno


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. december 2020
5509
22. december 2020
Life In A Year (Leto življenja) v videoteki Voyo