Maša in medved se vračata

Tehnik 25. november 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/nagradna-igra-masha-harb-nov20-hero.jpg

Maša in medved je poleg Pujse Pepe in Tačk na patrulji najbrž ena najbolj priljubljenih risanih serij tega tisočletja, zato bo toliko bolj navdušila novica, da je končno na voljo nova sezona, ki si jo že lahko ogledate na Minimaxu.

Maša in medved v grobem temelji na ruski ljudski pripovedki o prebrisani deklici, ki prelisiči medveda, a v risanki sta junaka dobra prijatelja. Maša je radoživo dekletce, ki zmeraj nekaj ušpiči, naslovni medved pa je njen varuh, ki skrbi, da se ji ne pripeti kaj hujšega. Epizode so sicer raznolike, a večinoma temeljijo na neumnosti, ki se je loti Maša in medvedovih poskusih, da bi čim bolj ublažil potencialno škodo. V dogajanje so včasih vpletene tudi druge gozdne živali, ki se povečini Maše bojijo še bolj kot velikega medveda. Serijo odlikujeta dinamičen tempo, ki animira gledalca in samosvoj humor, ki občasno poseže v nadrealizem. Od leta 2007, ko je bila predvajana prva epizoda, so jih avtorji pod taktirko scenarista Olega Kuzovkova ustvarili pred devetdeset. Tista epizoda, v kateri se Maša masti s kašo, je tudi peti najbolj gledan video na YouTubu, pri čemer so prvi štirje vsi videospoti.

Po zaključku tretje sezone je kazalo, da sta Maša in medved zaključila skupno kariero, saj smo vmes dobili ločeni, a nič manj odbiti kratki seriji: Mašine pripovedke in Mašine strašljivke, kjer se je Maša pojavila kot pripovedovalka klasičnih zgodb, a s povsem zamešanim dogajanjem in nauki, ki so ta kratke epizode pogosto naredili absurdno smešne. A te stranske serije so bile le priprave na novo, četrto sezono, ki ravnokar prihaja na Minimax. Na programu Minimax najdete prav vse epizode serije ob različnih časih dneva, če uporabljate Neo, pa samo pritisnite gumb z mikrofonom in recite: Maša in medved, nato pa med zadetki poiščite epizode, ki jih želite gledati.

kupi


Minimax je na voljo vsem naročnikom programskih shem Standard in Mega HD na kanalu 402. Ob četrti sezoni serije smo pripravili tudi nagradno igro, ki jo najdete na naši spletni strani.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. november 2020
5477
25. november 2020
Maša in medved se vračata