Napoved tedna: serija NOS4A2 na AMC

Igor Harb in Tamara Harb 15. april 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/nos4a2-harb-apr19-hero.jpg

NOS4A2 piše na registrski tablici avtomobila v katerem izginjajo otroci. Napis se prebere »Nosferatu«, kar je eno od imen za vampirja. A serija NOS4A2, ki prihaja junija na kanal AMC, sploh ni vampirska zgodba, temveč vse kaj več.

Glavna junakinja je mlado dekle Vic McQueen (Ashleigh Cummings), ki ima posebno moč, da se lahko nekako prestavi na lokacijo, kjer se nahaja izgubljena stvar, ki jo išče. Ta »potovanja« so zanjo fizično in psihično naporna, a se ji zdijo vredna, kadar skuša z njimi rešiti svojo družino. Ko odrašča, spozna tudi nekatere druge ljudi s podobnimi močmi, a niso vsi prijazni.


 

Avtomobil z naslovno tablico vozi Charlie Manx (Zachary Quinto), skrivnostni šofer, ki vabi otroke v nekakšno Božično deželo, a dlje kot so v njegovem avtomobilu, bolj pošastni postajajo. Vic se odloči temu narediti konec. Zachary Quinto je že večkrat prepričal s psihopatskimi vlogami, nenazadnje je zaslovel kot Skylar, glavni negativec serije Heroji, nato pa več let presenečal z zmeraj drugače srhljivimi liki v Ameriški grozljivki. Najbolj znan je seveda po vlogi Spocka v Zvezdnih stezah, a v NOS4A2 zagotovo ne bo nikomur želel dolgega življenja v blaginji.

NOS4A2 je tretji roman Joa Hilla, ki je s spremembo imena skušal začrtati lastno literarno pot, a se je izkazal za mojstra istih žanrskih prvin kot njegov oče, Stephen King. Ta je trenutno en najbolj priljubljenih virov srhljivih zgodb, saj lahko v kino ravno ujamete Mačje pokopališče, jeseni pa prihaja v kino Tisto: Drugo poglavje. Prvo si lahko ogledate na HBO GO, kjer najdete tudi serijo Castle Rock, posneto po motivih številnih Kingovih del. In če si ogledate, kaj je parkirano pred vrtno uto hiše glavnega junaka, boste morda odkrili tudi poklon NOS4A2.


 

Serija NOS4A2 bo na sporedu od 6. junija ob 22h. Castle Rock in Tisto najdete na HBO GO. Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Foto: AMC


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. april 2019
4565
15. april 2019
Napoved tedna: serija NOS4A2 na AMC