Napoved: Teror: Zloglasni

Igor Harb in Tamara Harb 1. avgust 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/teror-harb-jul19-hero.jpg

Vrača se priljubljena serija Teror, ki nas je lani popeljala v mraz in led z britanskima ladjama v iskanju prehoda čez Arktiko, letos pa bomo spoznali nov obraz groze.

V drugi sezoni, ki na TV zaslone prihaja avgusta, bomo spremljali dogodke iz druge svetovne vojne, ko so Američani več kot sto dvajset tisoč Američanov japonskega rodu po napadu Japonske na Pearl Harbor zaprli v internacijska taborišča po vsej državi. A kot smo že vajeni iz prve sezone, bo zgodovinska dejstva popestril nadnaravni element – tokrat bodo to za japonsko kulturo značilni duhovi maščevanja.

V središču serije je mladenič, ki poskuša doumeti ozadja bizarnih dogodkov in smrti v lokalni ribiški skupnosti, ki jo pretežno sestavljajo japonski priseljenci in njihovi otroci. Starešino skupnosti igra George Takei (Sulu iz Zvezdnih stez), ki je skrbel tudi za avtentičnost dogajanja, saj so ga kot otroka v času druge svetovne vojne z družino zaprli v ameriško internacijsko taborišče.

Seveda se ne moremo izogniti primerjavi z aktualnimi taborišči v ZDA, kjer so zaprti migranti. V intervjujih se je na te dogodke odzval tudi George Takei, ki je ob debatah izpostavil, da ZDA vsekakor imajo taborišča, a da je odnos oblasti še hujši, saj so takrat družine pustili skupaj, medtem ko jih danes ločijo in celo pošljejo na različne konce države.

V seriji bodo poleg Georga Takeia, ki je tudi producent, igrali še Derek Mio, Kiki Sukezane, Cristina Rodlo, Shingo Usami, Naoko Mori, Miki Ishikawa. Ustvarjalca serije sta Alexander Woo (Prava kri) in Max Borenstein (Godzila).

Teror: Zloglasni bo premierno na programu AMC v četrtek, 15. avgusta, ob 22. uri.

Foto: AMC


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. avgust 2019
4778
1. avgust 2019
Napoved: Teror: Zloglasni