Napovednik tedna: Terminator: Temačna usoda

Igor Harb in Tamara Harb 9. september 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/terminator-sara-harb-sept19-hero.jpg

Terminator: Temačna usoda je še en v dolgi vrsti poskusov, da bi resetirali uspešnico, ki jo je poganjal odnos med kiborgom T-800, njegovo tarčo Saro Connor in usodo sveta. Kot kaže, so ključni elementi končno na mestu, saj najnovejši napovednik poleg zanimivega pristopa prikaže tudi resnično noro akcijo.

Avtor prvi dveh filmov James Cameron se tokrat vrača kot producent, režijski stolček pa je prevzel Tim Miller, režiser prvega Deadpoola. Akcijske scene so videti temu primerno našponane in veličastne, pretepaške koreografije pa imajo daljnovzhodni pridih. V glavnih vlogah se vrneta Linda Hamilton kot Sarah Connor in Arnold Schwarzenegger kot terminator T-800, vmes pa naj bi se pojavil tudi Edward Furlong, ki je nepozabno odigral Johna Connorja v filmu Terminator 2: Sodni dan. Film Terminator: Temačna usoda je sicer njegovo neposredno nadaljevanje, ki ignorira dogodke iz Terminator 3: Vstaja strojev, Terminator: Odrešitev in Terminator: Genisys.

Zgodba novega filma se osredotoča na ostarelo, a še zmeraj nevarno Saro Connor, ki spozna mladenko po imenu Dani Ramos (Natalia Reyes), ko se ta znajde na begu pred novim (in še bolj nevarnim) morilskim strojem. Ker je Sarah z dogodki v prejšnjem filmu spremenila usodo človeštva, je apokalipsa zamaknjena, žal pa ni končana. Umetna inteligenca se kljub vsemu zbudi in ustvari robote, s katerimi napove vojno človeštvu, vendar pa vodja upora ni več John Connor, temveč Daniin bodoči otrok. Tako se Sarah ponovno postavi po robu Terminatorju (Gabriel Luna) in ob pomoči hibridne človeško-robotske bojevnice Grace (Mackenzie Davis) ter dobrega starega T-800 poskusi spraviti Dani na varno.

Terminator: Temačna usoda prihaja v kino 31. oktobra 2019.

Terminatorke

V Telekomovi videoteki DKino je na voljo Terminator: Genisys, prejšnji poskus ponovnega zagona zgodbe, kjer spoznamo mlado Saro Connor v podobi Emilie Clarke. Ta skupaj s Kylom Reesom skoči v prihodnost, da bi ustavila apokalipso, vendar jo tam pričaka še nevarnejši sovražnik. Clarke pa ni prva, ki je poskusila nadomestiti Lindo Hamilton kot Sara Connor. Že pred časom je nastala odlična serija Terminator: Kronike Sara Connor, kjer je naslovno junakinjo igrala Lena Headey. Ko je bila serija žal prehitro ukinjena, je Headey dobila vlogo zlobne kraljice Cersei v Igri prestolov, kjer je njeno smrtno sovražnico Daenerys igrala prav Emilia Clarke. Tako Cersei kot Daenerys sta dočakali svoj konec v zadnjem delu Igre prestolov, kar se tiče Terminatorjev, pa kaže, da bo v novem filmu nova-stara Sarah Connor izbrisala spomin na ostale, ki so se kitile z njenim imenom.

Če imate NEO, za ogled filma Terminator: Genesys pritisnite gumb za mikrofon in recite »Terminator«.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. september 2019
4829
9. september 2019
Napovednik tedna: Terminator: Temačna usoda