Ne spreglejte na TV: Kapitan Fantastični, Deklina zgodba, Oblačno z mesnimi kroglicami, BBCjevi dokumentarci

/PublishingImages/TVpredlogi-23junij-thumb.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Kapitan Fantastični (Captain Fantastic) v DKino

Ben in Vespyr sta nekonvencionalna starša, ki skupaj z otroci živita v osami gozdov, kjer jih vzgajata, šolata in urita in kjer namesto običajnih praznikov raje slavijo dan Noama Chomskega. A ko Vespyr umre, se Ben z otroci odpravi v civilizacijo, kjer je trk vrednot neizogiben. Drama je polna odličnega humorja in kljub resnim temam, ki se jih loteva, tudi primerno lahotna za poletne večere. Za glavno vlogo očeta je zmeraj odličen Viggo Mortensen (Aragorn v Gospodarju prstanov) prejel tudi nominacijo za oskarja.


 

Deklina zgodba (The Handmaid's Tale) v HBO Go

Pretekli teden se je končala prva sezona serije Deklina zgodba, tako je celotna serija sedaj na voljo za verižno gledanje v HBO Go. Serija, ki temelji na slavnem romanu Margaret Atwood, je postavljena v distopično prihodnost, naslovne dekle pa so ženske, ki so še zmožne rojevati. Na oblasti je fundamentalistična verska skupina, ki dekle dodeli vidnejšim predstavnikom družbe in tako skrbi za razmnoževanje. Enemu od poveljnikov dodelijo deklo Offred, glavno junakinjo, ki zgodbo tudi pripoveduje. Prikaz njene krute sedanjosti je prepleten s prebliski na družino in prijatelje v svetu, ki je enak našemu. Atwoodova je zmeraj trdila, da njen roman ni fantastičen, temveč zasnovan na realističnih temeljih in primerih iz zgodovine, serija pa to zgodbo naredi še bolj otipljivo. In srhljivo.


 

Oblačno z mesnimi kroglicami (Cloudy With a Chance of Meatballs) v Pickbox

V središču zgodbe je mlad znanstvenik Flint, ki poskuša z izumi pomagati svojemu mestu, a zaradi nenehnih neuspehov ni posebej priljubljen. Ko njegov najnovejši izum, napravo, ki vodo spreminja v hrano, odnese v zrak, se zdi, da je njegova kariera končana. A z neba začne deževati hrana. Navdušenje meščanov je veliko, a kmalu so njihovi apetiti vedno večji, prav tako pa tudi kosi hrane, ki padajo na mesto. Animirani film Oblačno z mesnimi kroglicami je primeren za otroke od šest let naprej.


 

BBCjeve dokumentarne oddaje v Voyo

Zbirka dokumentarnih oddaj je postala bogatejša za več kot 70 ur dogodivščin na planetu Zemlji. V Voyo so namreč na voljo odlične BBCjeve dokumentarne oddaje s prekrasnimi posnetki narave, med drugim Planet Zemlja 1 in 2, Izjemne živali, Ledeni planet in Kako deluje narava, ki bodo navdušile otroke in nedvomno tudi odrasle.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. junij 2017
3519
23. junij 2017
Ne spreglejte na TV: Kapitan Fantastični, Deklina zgodba, Oblačno z mesnimi kroglicami, BBCjevi dokumentarci