Ne spreglejte na TV: Paddington, Steve Jobs, SS Velika Britanija, Učna leta izumitelja Polža

/PublishingImages/paddington-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Paddington v DKino

Na marmelado mahnjen medvedek prispe v London, da bi našel novi dom, nakar ga izgubljenega posvoji družina Brown, ki mu da ime Paddington. Zgodba je prisrčna, polna burlesknih situacij ter seveda življenjskih naukov in ravno pravšnja za počitek med počitnicami. Film je sinhroniziran in primeren za otroke od petega leta naprej. V zabavni vlogi negativke se izkaže Nicole Kidman.


 

Steve Jobs v HBO Go

Film režiserja Dannyja Boyla (Trainspotting, 127 ur, 28 dni pozneje) in scenarista Aarona Sorkina (Socialno omrežje, serija Uredništvo) je tisti film o Stevu Jobsu, ki je precej cel kup nagrad, in ga ne gre zamešati z opazno slabšim filmom Jobs iz 2013, v katerem ustanovitelja Appla igra Ashton Kutcher. Tukaj ga upodobi Micheal Fassbender, Kate Winslet pa žari v vlogi vodje trženja Joanne Hoffman. Zgodba se osredotoča na tri pomembne dogodke: predstavitve Macintosha leta 1984, računalnika NeXT 1988 in iMaca 1998.

V kinu je trenutno drugi del filma Trainspotting režiserja Dannyja Boyla.


 

SS Velika Britanija (SS-GB) v Pickbox

V ponedeljek bo na sporedu drugi del BBCjeve ZF serije, postavljene v alternativno zgodovino, kjer je Nemčija zavzela Veliko Britanijo v drugi svetovni vojni. Serija temelji na istoimenski knjigi Lena Deightona, glavni junak Douglas Archer (Sam Railey) pa je detektiv na Scotland Yardu, ki raziskuje umor.


 

Učna leta izumitelja Polža v Voyo

Kultni slovenski mladinski film režiserja Janija Kavčiča predstavi zgodbo o odraščanju v osemdesetih. V središče je osnovnošolec Jani, za prijatelje Polž, nadobuden izumitelj, ki nikoli ne odneha, pa čeprav njegovi poskusi niso zmeraj uspešni.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. februar 2017
3359
24. februar 2017
Ne spreglejte na TV: Paddington, Steve Jobs, SS Velika Britanija, Učna leta izumitelja Polža