Ne spreglejte na TV: Paterson, Deklina zgodba, Soba za paniko, Pr'Hostar

/PublishingImages/tv-priporocila-0505-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Paterson v DKino

Režiser Jim Jarmusch s Patersonom morda ni ustvaril svojega najboljšega filma, a je ta poetična in vizualno prelepa mojstrovina kljub temu vredna ogleda. V središču zgodbe je avtobusni šofer, ki je v prostem času tudi pesnik. V glavni vlogi Adam Driver, znan kot Kylo Ren iz novih filmov Vojne zvezd in kot Adam iz serije Punce.


 

Deklina zgodba (The Handmaid's Tale) v HBO Go

Zgodba temelji na romanu kanadske pisateljice Margaret Atwood in je postavljena v distopično prihodnost, ko oblast prevzame verska fundamentalistična struja. Naslovne dekle so ženske, ki so po okoljski katastrofi še zmožne rojevati in so dodeljne vodilnim članom družbe. Večina žensk je namreč neplodnih, zato poskušajo z deklami poskrbeti za razplod vodilnih mož sistema. Zgodba je predstavljena skozi oči ene od dekel, glavne junakinje Offred.

Štirje deli so že na voljo na HBO Go, novi bodo sledili vsak teden. Na rednem sporedu HBO bo od 7. julija.


 

​Soba za paniko (Panic Room) v Pickbox

David Fincher je eden najboljših režiserjev trilerjev in čeprav Soba za paniko ni povsem na ravni njegovih vrhuncev, kot so Sedem, Ni je več in Klub golih pesti, je vseeno izjemno napet in zanimiv triler. Glavna junakinja Meg in njena hči Sarah se vselita v novo stanovanje, ki ima tudi izolirano sobo za paniko. Ko napadejo vlomilci, se uspeta zateči tja, a skriti sef, ki ga hočejo zločinci, je prav tako v tej sobi. V glavnih vlogah Jodie Foster, Forest Whitaker in zelo mlada Kristen Stewart. Slednja bo naslednji teden navduševala v trilerju Osebna stilistka.


 

Pr'Hostar v Voyo

Zabavna komedija v režiji Luke Marčetiča je lani navdušila Slovenijo in postala eden najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov. Če si filma niste ogledali v kinu ali pa se želite prigodam osebja gorenjskega hotela Pr'Hostar še enkrat nasmejati, je komedija sedaj na voljo tudi za ogled na domačem kavču.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. maj 2017
3433
5. maj 2017
Ne spreglejte na TV: Paterson, Deklina zgodba, Soba za paniko, Pr'Hostar