Ne spreglejte na TV: Zakaj ravno on?, Škrlatni vrh, Poirot, Na cesti

/PublishingImages/tv-priporocila-26042017-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Zakaj ravno on? (Why Him?) v DKino

V tem vremensko najbolj nepredvidljivem mesecu se prileže nekaj smeha in obljublja ga film Zakaj ravno on?, ki je bil pozimi precejšnji hit v naših kinematografih. V glavnih vlogah sta James Franco in zvezdnik serije Kriva pota Bryan Cranston, ki je tokrat v nekoliko drugačni vlogi, saj mu hčerkin fant ni po godu. Ko ga družina obišče, stvari uidejo iz vajeti. V osnovi gre za podobno zgodbo kot Njeni tastari, kjer je pri scenariju sodeloval režiser tega filma, je pa to pot obrnjena dinamika, saj pride družina k zaročencu namesto obratno.


 

Škrlatni vrh (Crimson Peak) v HBO Go

Režiserja Guillerma del Tora poznamo po temačnih, vizualno presunljivih fantazijskih filmih, kot je na primer Favnov labirint in akcijskih spektaklih, kot sta Hellboy in Ognjeni obroč. V Škrlatnem vrhu se vrača h grozljivkam, to pot z zvezdniško zasedbo, ki vključuje Toma Hiddlestona, Mio Wasikowsko in Jessico Chastain. Mlada Edith (Wasikowska) je hči newyorškega bogataša, h kateremu pride mlad angleški gospodič Thomas Sharpe s predlogom za investicijo. Starec ga zavrne, a je kmalu žrtev umora, ki je videti kot nesreča in Edith kot dedinja se odloči ne zgolj podpreti Thomasa, temveč tudi podleže njegovemu šarmu in se poroči. Ko pa prispeta na njegovo nekdaj veličastno, sedaj pa razpadajoče posestvo, zgrajeno na krvavo rdeči glineni zemlji, začenja njeno romantično razumevanje sveta vse bolj tolči ob srhljivo realnost.


 

Agatha Christie: Poirot (Agatha Christie's Poirot) v Pickbox

Jeseni bo v kino prišla nova filmska različica Umora na Orient Expressu, ki temelji na romanu Agathe Christie, vlogo slavnega detektiva Hercula Poirota pa bo odigral Kenneth Branagh, ki film tudi režira. Zares zvezdniška zasedba med drugim vključuje Penélope Cruz, Willema Dafoea, Judi Dench, Johnnyja Deppa, Josha Gada, Michelle Pfeiffer in pa zvezdnico Vojne zvezd Daisy Ridley. Med snemanjem je Josh Gad posnel serijo zabavnih videov, v katerih s pomočjo soigralcev in drugih zvezdnikov poskuša iz Daisy izvleči informacije o prihajajočem delu Vojne zvezd, kar mu sicer ne uspe, je pa smešno.

Če si boste zaželeli stare dobre detektivske serije, je na Pickboxu na volju več sezon Poirota, ki ga je odigral David Suchet. Bomo videli, kako se bo kot slavni detektiv letos odrezal Branagh.


 

Na cesti (On the Road) v Voyo

Na cesti je roman Jacka Kerouaca, ki je imel ključni vpliv na razvoj hipijske generacije v šestdesetih in tudi vseh naslednjih generacij mladih, ki so se odločile upirati normam in družbenim vzorcem. Zgodba predstavi mlade, ki potujejo s štopom in izposojenimi avti prek ZDA in skušajo najti pristno življenje ter ga uživati. Mlada, lepa in talentirana zvzedniška zasedba skupaj z izkušenim režiserjem poskrbi, da je film odlično odigran in vizualno dodelan, tako da v gledalcu hitro zbudi željo po potovanju in prebiranju knjige.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. april 2017
3421
26. april 2017
Ne spreglejte na TV: Zakaj ravno on?, Škrlatni vrh, Poirot, Na cesti