NEO: Grozljivke za noč čarovnic

Igor Harb in Tamara Harb 27. oktober 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/grozljivke-harb-okt22-hero.jpg

Noč čarovnic je tisti čas v letu, ko številni radi pogledamo kak strašljivi film ali dva. Številni televizijski kanali in videoteke imajo pester nabor takih filmov, vsekakor več kot bi jih lahko pogledali v enem večeru, zato smo vam pripravili pester izbor za različne okuse. Seznam filmov vključuje tiste, ki so na sporedu 31. 10. 2022 in najboljši izbor iz videotek.

Grozljivke za 1 EUR

Obdukcija neznanke je skupaj s najnovejšimi nadaljevanji Čarovnice iz Blaira, Otroške igre, Žage in Teksaškega pokola z motorko na voljo v paketu grozljivk za noč čarovnic, ki ga najdete v DKinu na posebno strašljivi strani.

kupi

Stvor, Izžarevanje in Izganjalec hudiča

Začnimo s klasikami, ki preverjeno naženejo strah v kosti. Stvor je kultni film s Kurtom Russlom, postavljen na antarktično bazo, kjer začne vesoljsko bitje ubijati člane znanstvene ekipe. Če filma še niste videli, ne boste pripravljeni na šok!

Izžarevanje je iz Jacka Nicholsona ustvaril nesmrtno zvezdo; ta v priredbi romana Stephena Kinga igra oskrbnika zaprtega hotela, ki prične izgubljati razum in ogrožati svojo družino.

Izganjalec hudiča je znan zaradi scene z izganjanjem, a ta pride na vrsto čisto proti koncu. V bistvu gre za počasen in kompleksen triler, ki do takrat postopoma ježi kožo.

Stvor je na sporedu kanala AMC, Izžarevanje in Izganjalca hudiča pa najdete v videotekah HBO OD in HBO Max.

 

Tiho mesto in Tisto mesto 2

Nekatere zgodbe so tako obsežne, da jih je treba povedati v dveh delih. Tiho mesto je presenetljiva uspešnica iz 2018 z Emily Blunt in Johnom Krasinskim v vlogi staršev, ki se trudita preživeti družino v postapokaliptičnem svetu, kjer slepe, a na zvok izredno občutljive vesoljske pošasti surovo pobijajo ljudi. Tako je življenje v tišini edini način, kako ostati živ.

Tisto je zgodba o skupini otrok, ki ugotovijo, da njihovo mesto terorizira morilska pošast v podobi klovna in se mu odločijo upreti. Nato se trideset let kasneje ponovno zberejo, da dokončno obračunajo z njim.

Tiho mesto je na voljo v videoteki DKino in na kanalu Kino, Tiho mesto 2 pa v videotekah HBO OD in HBO Max. Oba dela filma Tisto najdete v DKinu, prvega pa tudi na sporedu kanala Kino.

 

Mi in Candyman

Če menite, da so grozljivke prozaične in v filmu iščete intelektualni izziv, priporočamo filme Jordana Peela. Mi je film o družini na počitnicah, ki jih neke noči napade skupina njihovih morilskih dvojnikov in ista zgodba se odvija po vsem mestu.

Candyman je nadaljevanje kultne grozljivke iz devetdesetih, v kateri mladega umetnika obsede legenda o morilcu Candymanu in nenadoma se ponovno prične serija umorov, ki so kopija tistih iz devetdesetih.

Mi najdete v videoteki DKino, Candymana pa, če v ogledalo petkrat izgovorite njegovo ime (film je sicer v videotekah HBO OD in HBO Max).

 

Srečen smrtni dan 1 in 2

Morda ne želite, da vas film prestraši, ampak bi radi tudi nekaj humorja. Srečen smrtni dan in njegovo nadaljevanje sta komični grozljivki, ki se zgledujeta po komediji Svižčev dan. Glavna junakinja se zmačkana zbudi za svoj rojstni dan, gre na predavanja, se sreča z očetom in prijatelji, nato pa jo umori zamaskirani morilec. Nakar se ponovno prebudi v isti dan in vse se ponovi. Edini način iz tega kroga je, da odkrije morilca in ga ustavi preden jo ta ponovno pokonča. Ali pač? Nadaljevanje postavi teorijo in rešitev prvega filma na glavo, uvede nov krog in znanstveni način, kako se rešiti.

Oba dela filma Srečen smrtni dan sta na voljo v videoteki DKino.

 

Zloben

Če obožujete filme iz serije Priklicano zlo (kar vključuje tudi filme Anabel in Nuno), a ste jih že vse videli in bi nekaj podobno grozljivega, priporočamo Zloben, lanski film avtorja te franšize, ki pa je povsem samostojna zgodba. V tej klasični strašljivki spremljamo mlado žensko, visoko nosečo in v nesrečnem zakonu z nasilnim moškim, ki ga neke noči – po tem, ko jo pretepe – umori neznanec. Film z učinkovitimi preobrati in strahoskoki gradi vse bolj odbito zgodbo, ki vas bo nedvomno šokirala.

Zloben je na voljo v videotekah HBO OD in HBO Max, vse filme franšize Priklicano zlo pa najdete tako v videoteki DKino kot tudi na HBO OD in HBO Max.

 

Vsi fantje so zatreskani v Mandy Lane in Obdukcija neznanke

Medtem ko se pri komedijah in akcijskih filmih vest o dobrem filmu hitro razširi, pa se tudi odlične grozljivke včasih izmuznejo pod radarjem. Vsi fantje so zatreskani v Mandy Lane je zgodba o naslovnemu dekletu, ki jo sošolci povabijo na vikend zabavo na odročni ranč, a nenadoma pričnejo krvavo umirati. Kdo je morilec in kako je vse povezano z Mandy?

Obdukcija neznanke je skoraj hermetično zaprt film o mrliškemu ogledniku in njegovemu sinu, ki zanj dela kot vajenec. Namesto, da bi šel ven z dekletom, mora pomagati očetu ponoči opraviti obdukcijo neznanke, ki so jo našli zakopano v kleti na videz umirjenega, a grozljivo umorjenega para. In ko se znoči, se začnejo dogajati nenavadne stvari.

Vsi fantje so zatreskani v Mandy Lane najdete na sporedu kanala SciFi, Obdukcija neznanke pa je v videoteki DKino.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
27. oktober 2022
6037
27. oktober 2022
NEO: Grozljivke za noč čarovnic