NEO igre februar - večigralske igre

Boris Tramte 9. februar 2022 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/neo-igre-multiplayer-tramte-feb22-hero.jpg

V prejšnjem članku smo se pri igričarski ponudbi NEO osredotočili na najboljše akcijske igre, ki vam jih trenutno ponujamo v naši knjižnici. Večina jih je narejenih za zabavo enega igralca. Toda ravno to je čar iger, saj se vedno najde nekaj za vsakega in razvijalci tako pridno mešajo različne pristope ter nam pričarajo izkušnje, ki jih lahko igralci doživijo posamično ali pa svoje pustolovščine skozi fantazijski svet izkusijo s še enim prijateljem ali pa popolnim neznancem.

Večigralsko zabavo podpira tudi naš vmesnik in tako se lahko prek iger podate v sklepanje novih medmrežnih prijateljstev ali pa pred svoj televizijski sprejemnik povabite prijatelja, mu v roke porinete igralni plošček, ki ga s kablom priklopite na USB-razdelilnik, in tako doživite starošolsko zabavo v živo, ki jo dandanes že boleče pogrešamo.

Poglejmo si torej najboljših 5 iger, ki jih lahko preizkusite v navezi s kom drugim, polno ponudbo večigralskih iger pa si lahko pregledate na naši uradni strani.

F1 2018

Nobena dirkaška izkušnja ne ponuja tako divjega občutka drvenja po asfaltu kot pa sedenje znotraj bliskovito hitrega bolida formule 1. Ravno to je ustvaril razvijalec Codemasters, ki je spočel igro F1 2018 in jo podprl z realističnim načinom dirkanja, ki je sicer lahko priučljiv, a za mojstrstvo zahteva kar nekaj vaje.

F1 2018 vsebuje polno licenco karavane formule 1, tako da boste lahko preizkusili dirkalnike svojih priljubljenih moštev in se preselili v kožo svojega najljubšega dirkača. A igra ponuja tudi osnovanje povsem svoje kariere, tako da lahko ustvarite svojega voznika, ki bo novi kralj dirkališč.

 

LEGO Star Wars – The Complete Saga

Morda bi znal kdo igre LEGO v digitalni obliki takoj oceniti za nekaj otroškega, toda videz vara. Igre LEGO namreč ponujajo presenetljivo globino z zanimivimi igralnimi mehanikami, ki zabavajo starejše in mlajše igralce. Tako je tudi v igri LEGO Star Wars – The Complete Saga, ki nam omogoča podoživljanje vseh šestih originalnih filmov Vojne zvezd, in to v zabavnem formatu, ki ga lahko za enim televizorjem hkrati izkusita dva igralca.

In vsebine vsekakor ne bo zmanjkalo, saj The Complete Saga ponuja kar nekaj zanimivih ur igranja, med katerimi boste vihteli žareče meče, skakali čez prepade, reševali uganke, streljali z laserji in gledali vmesne sekvence s kar 120 različnimi igralnimi liki.

 

DiRT 4

Na lestvico najboljših večigralskih izkušenj smo uvrstili še eno dirkaško igro z imenom DiRT 4, to pa je, tako kot F1 2018, razvil razvijalec Codemasters, ki danes velja že za veterana ustvarjanja zanimivih cestnih preizkušenj.

DiRT 4 je povsem druga izkušnja kot prej omenjena igra s formulo 1, saj se zabava z asfaltirane proge preseli na prašne poljske poti dirkaških reli izkušenj. Sicer boste tudi tukaj občasno skočili na kakšno progo s togimi ovinki, a igra vas bo najraje usmerila v dirkanje po robovih pečin in skozi nevarne gozdove, v katerih ob vsaki nepazljivosti lahko hitro končate na strehi.

Da bi bila izkušnja še zanimivejša, je razvijalec v igro vnesel cikel dneva in noči ter dirkanje v različnih vremenskih pogojih, ki bodo še kako vplivali na obnašanje štirikolesnika.

 

That's My Family

V zimskih časih je z družinskimi člani prav prijetno odigrati kakšno zanimivo partijo družabne igre, kot so denimo šah, dama in štiri v vrsto. A pri teh zadevah se velikokrat pojavi kakšen zaplet. Bodisi pri prejšnjem igranju nekdo ni vestno pospravil figur, pri šahu je neznano kam izginila figura konja ali pa štiri v vrsto lahko zložite samo do tretjega žetona, saj si je mačka vse druge pospravila pod kavč.

K sreči je za takšne stvari tu igra That's My Family, ki vse te zadeve preprosto preseli na digitalni zaslon, kjer bodo varne pred izgubo. Prisrčna grafična podoba vam omogoči sprehajanje po virtualnih sobah, v katerih lahko na zabavno igro povabite člana družine, prek interneta pa lahko na ta način povabite povsem naključnega igralca in morda tako spoznate sorodno dušo, ki je prav tak odvisnik od šaha kot vi.

 

Epic Mickey 2: The Power of Two

V igri Epic Mickey 2: The Power of Two boste srečali po vsem svetu znanega Mikija Miško, ki mu bo družbo delal srečni zajček Oswald, ki je bil prvi risani junak podjetja Disney. Parček bo skočil v deželo Wasteland, to pa poseljujejo pozabljeni risani liki, ki jih lahko reši samo dvojec, ki ju nadzorujeta hkrati dva igralca.

Epic Mickey 2 sicer lahko izkusi tudi samo en igralec in v tem primeru bo lik Oswalda nadzoroval računalnik, medtem ko igralec prevzame Mikija Miško. A tista prava zabava se začne šele, ko pred televizor pripeljete še enega prijatelja in se nato družno podata v zanimiv svet, poln unikatne igralne mehanike, kjer bo zgolj usklajeno igranje pripeljalo do uspešno doseženega cilja.

 

NOVOSTI NA PLATFORMI NEO

Eco Mahjong

Madžong je igra, ki od vas zahteva veliko opazovanja, taktičnega razmišljanja in računanja. Razvijalec Big Fish se je odločil, da v vse te elemente doda še dejansko zgodbo, in tako je nastala igra Eco Mahjong, ki vas postavi v vlogo živalske družine The Walkers, ta pa mora rešiti vasico Greenville pred ekološko katastrofo.

Igra se vrti okoli virtualnih partij Madžonga in tudi tukaj boste ob pisanih podobah za zmago morali vložiti kar nekaj napredne strategije in računanja, za vse skupaj pa boste nagrajeni z vmesnimi sekvencami, ki poleg zanimive zgodbe ponujajo tudi nekaj lekcij glede podnebnih sprememb.

 

Disney Pixar Toy Story 3 The Video Game

Junaki priljubljenega animiranega filma Sveta igrač so zopet oživeli, le da tokrat v digitalni obliki. Igra Toy Story 3 sledi dogodkom tretjega filma, tako da bodo v naslovne vloge zopet stopili stari junaki, kot sta denimo Woody in Buzz, ki se bosta zopet spustila v zanimive platformske pustolovščine. Stopnje bodo od vas zahtevale kar nekaj pravočasnega skakanja, vsaka od igrač pa vsebuje tudi svoje posebne sposobnosti, ki jih boste morali uspešno aktivirati na pravih mestih.

Posebnost te igre je igralni način Toy Box, pri katerem lahko igralec sprosti vso svojo domišljijo in si ustvari skoraj povsem samosvoje stopnje.

 

Fight of Animals

Včasih je prijetno izkusiti akcijsko pretepaško igro, v kateri človeku ni treba preveč razmišljati in se lahko preprosto prepusti gledanju zanimivega pretepanja z enostavnim upravljanjem in kančkom humorja. Fight of the Animals vsekakor lahko uvrstimo prav v to kategorijo, saj igra vsebuje simpatične živalske borce, ki jih lahko z enostavnimi pritiski na gumbe premikamo po zaslonu, z njimi izvajamo bombastične posebne napade in se smejemo njihovim animacijam, ki so resda videti osnovne, toda ravno tu tiči njihov največji šarm.

 

Shantae and the Seven Sirens

Pogumna junakinja Shantae je nazaj in v že peti dogodivščini se je odpravila na raziskovanje ogromnega potopljenega mesta, ki na vsakem koraku skriva kakšen zagoneten platformski izziv, pot pa ji zna preprečiti tudi kakšen nadležen sovražnik.

Shantae se bo na poti do cilja morala zanašati na svoje skakalne sposobnosti, njena posebna magična sposobnost Fusion Magic pa ji bo omogočala instantno prehajanje med različnimi živalskimi oblikami, za bojevanje pa ji bo vedno na dosegu roke bič v obliki lasnega repa, ki bo lahko odpravil tudi največje nevarnosti. Prištejte k temu še zanimive in barvite stopnje ter občasne šefe in dobite platformsko igro, ki vas zna zabavati pozno v noč.

 

Steel Rats

Vratolomnega dirkanja s strani gledanega pogleda v igrah ne doživimo ravno pogosto in Steel Rats poskuša zapolniti ravno to vrzel. V igri boste zastopali barve motoristične skupine Steel Rats, ki bo v alternativni zgodovini leta 1940 z našega planeta poskušala pregnati zle vesoljce Junkbote.

Naloga nikakor ne bo enostavna, a k sreči nam bo v pomoč motocikel, ki bo med vznemirljivo in eksplozivno vožnjo več kot primerno orodje za premagovanje Junkbotov. Za igranje boste lahko izbirali med štirimi različnimi pripadniki Steel Ratsov, vsak od njih pa bo ponujal svoje prednosti, kar vam bo ponudilo tudi izgovor za večkratno preigravanje igre.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
9. februar 2022
5861
9. februar 2022
NEO igre februar - večigralske igre