NEO Igre sedaj tudi na mobitelu

Tehnik 20. september 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/neo-igre-mobile-tehnik-sept22-hero.jpg

NEO Igre je naročniška igralniška storitev, ki omogoča igranje iger tudi brez konzole ali dragega računalnika, kar na televizorju ali mobilnem telefonu. Če želite igrati na velikem ekranu televizorja, je vse, kar potrebujete, le igralni plošček, ki ga povežete v NEO Smartbox, če ste za mobilno igro, pa ga lahko povežete z mobitelom.

 

Nova, mobilna, različica NEO Iger deluje podobno kot uveljavljena, saj gre v obeh primerih za igranje v oblaku (angl. cloud gaming). To pomeni, da se procesiranje, ki je potrebno za prikaz grafike na zaslonu in igralne učinke, izvaja v strežnikih v oblaku in prek najboljšega omrežja Telekoma Slovenije prenaša na televizor oziroma telefon. Za igralniško izkušnjo je tako kakovost mobilne povezave pomembnejša od procesorske moči telefona, je pa seveda lažje igrati na mobitelih z večjimi zasloni. Še lažje pa je igrati z igralnim ploščkom, pri čemer je podprt Xboxov, na voljo pa je tudi posebno stojalo, da svoj telefon namestite na plošček.

 

Že ob začetku delovanja mobilne storitve je na voljo skoraj vseh 150 iger, ki jih najdemo tudi na klasičnih NEO Igrah, vsak mesec pa prihajajo še nove. Seznam tako vključuje dirkalne igre, streljačine, strategije, kvize, igre, posnete po priljubljenih Disneyjevih risankah in filmih ter še cel kup drugih. Najbolj odmevni naslovi vključujejo Saints Row, Call of Juarez, Gravel, F1 Race Stars, MotoGP17, LEGO Indiana Jones in druge postolovščine. Primerne so za vso družino, vsaka igra pa je opremljena tudi s starostno oznako PEGI. Tukaj najdete celoten katalog iger.

 

Igre lahko igramo na pametnih telefonih in tablicah z Android in iOS/iPadOS, pri čemer je za Android na voljo aplikacija, uporabniki iPhonov in iPadov pa morajo zgolj obiskati spletno mesto igre.neo.io, kjer se zgolj prijavijo s svojim uporabniškim imenom in geslom in že lahko začnejo igrati. Podrobnejša navodila najdete tukaj.

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
20. september 2022
6007
20. september 2022
NEO Igre sedaj tudi na mobitelu