Neo priporoča: Bohemian Rhapsody

Igor Harb in Tamara Harb 8. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/bohemina-harb-mar19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Bohemian Rhapsody (DKino)

Letošnji dobitnik štirih oskarjev, med drugim ga je za upodobitev Freddyja Mercuryja prejel Rami Malek, je v kino zvabil množico ljudi. Sedaj pa lahko v glasbi Queenov uživate kar v domačem naslanjaču. Samo ne pozabite dati čim bolj na glas.


 

Filmska uspešnica: Ant-Man in Osa (HBO, HBO Go in HBO OD, od nedelje, 9. 3.)

Dogajanje filma Ant-Man in Osa se odvija nekako istočasno kot Maščevalci: Brezmejna vojna, a se na to zgodbo naveže šele v sekvenci med napisi. Sicer pa je film vredno nadaljevanje prvega Ant-Mana, kar pomeni, da je akcija začinjena z dobro mero humorja, ki se še posebej izkaže v avtomobilskem divjanju po San Franciscu.


 

Film bo na voljo od nedelje, 9. 3. Maščevalci: Brezmejna vojna je na voljo v HBO OD in HBO Go.

Akcijski presežek: Pobesneli Max: Cesta besa (DKino, HBO Go, HBO OD)

V četrtem filmu Georga Millerja o naslovnem Maxu, to pot v podobi Toma Hardyja, je ta le sopotnik. Zgodbo oziroma pregon po puščavi sproži Furiosa, ki jo igra odlična Charlize Theron, ki želi zaščititi ženske, zato skupaj zbežijo iz sužnjelastniškega patriarhata. Film je poln akcije, dirk in navdihujočih post-apokaliptičnih podob.


 

Čas za kulturo: Thelma in Luise (TV Slovenija)

Kultni film Ridleya Scotta o prijateljicah, ki se, da bi ubežali vsakdanu in zatirajočima partnerjema, odpravita na izlet z avtomobilom. A ko ena od njiju ubije moškega, ki je poskušal posiliti prijateljico, se znajdeta na begu pred policijo. V glavnih vlogah Susan Sarandon in Geena Davis.


 

Film bo na sporedu v petek, 8. 3.

Dokumentirano: Aleksandrinke (Voyo)

Prekrasen dokumentarec v režiji Metoda Pevca s tankočutnostjo pripoveduje o ženskah iz Primorske, ki so se množično odpravljale v Egipt, kjer so opravljale delo dojilj, varušk, guvernant. Do druge svetovne vojne jih je odšlo okoli 7000, nekatere so v iskanju boljšega življenja doma morale zapustiti celotne družine. Eden najboljših (in najbolj srce parajočih) domačih dokumentarcev.


 

Otroški kotiček: Ernest in Celestina (DKino, TV Slovenija 1)

V okviru nedeljskega programa za otroke so na sporedu kratke risanke o nepričakovanem prijateljstvu med miško Celestino in medvedom Ernestom. A preden sta postala prijatelja, sta morala premostiti marsikatero oviro in predsodek, kot lahko odkrijemo v celovečernem filmu s prekrasno ročno izrisano animacijo.


 

Film je na voljo v videoteki DKino, kratke, 10-minutne risanke pa na TV Slovenija 1.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. marec 2019
4494
8. marec 2019
Neo priporoča: Bohemian Rhapsody