Neo priporoča: Bojevnica

Igor Harb in Tamara Harb 7. junij 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/bojevnica-harb-jun19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Bojevnica (DKino)

Zmagovalni film lanskega ljubljanskega filmskega festivala nas popelje na Islandijo, kjer se zagreta okoljevarstvenica in vodja zbora Halla občasno prelevi v akcijsko junakinjo in poda v boj z lokalno industrijo aluminija. Nato prejme pismo. Zabaven film o resnih temah, s prelepo fotografijo, odlično glasbo in igro je nastal pod taktirko režiserja Benedikta Erlingssona (Zgodbe o konjih in ljudeh).

Film Zgodbe o konjih in ljudeh je prav tako na voljo v DKinu.

Filmska uspešnica: Bohemian Rhapsody (HBO, DKino)

Največja kino uspešnica lanskega leta je pritegnila predvsem z glasbo, tako da ob ogledu ne pozabite na dober (in glasen) zvok. Če ste ljubitelj glasbenih biografij, se odpravite še v kino in oglejte film Rocketman o Eltonu Johnu, ki ga je posnel isti režiser.

Film bo na sporedu na HBOju v nedeljo, 9. 6.

Klasika: Žepar (TV SLO 1)

Francoski režiser Robert Bresson velja za enega najpomembnejših filmarjev vseh časov in Žepar je eno njegovih najbolj proslavljenih del. Minimalistični film o revnem žeparju se v zgodbi naslanja na Zločin in kazen, a ponudi občutno bolj intimen ter manj moralističen vpogled v junaka in njegov svet. Za razliko od številnih klasik Žepar ni film, ki brezpogojno pritegne gledalca (kot denimo Casablanca, Metropolis ali Psiho), temveč zahteva fokusiran ogled.

Film bo na sporedu v petek, 7. 6.

TV serija tedna: Deklina zgodba (HBO GO)

Po navdušujoči prvi sezoni kultne serije, ki je bila posneta po knjigi Margaret Atwood, je druga, narejena brez literarne predloge, pustila nekoliko grenak priokus, a vseeno ostaja vizualno in tematsko prelomno delo. Tretja sezona je ravno prispela in napovednik namiguje na upor.

Na voljo so prvi trije deli tretje sezone, novi deli si bodo sledili vsak četrtek. Premiera na HBO kanalu bo 26. julija.

Akcija na polno: Poraženci (Kanal A)

Elitna skupina vojakov na tajni operaciji v Boliviji se po izdaji za las izogne smrti, a se ne more vrniti v ZDA, dokler si ne operejo imen. In to znajo s premišljenimi in nasilnimi akcijami. Film posnet po stripih bo navdušil predvsem ljubitelje akcionerjev, ki jih bosta razveselila tudi odlična zasedba (Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, Idris Elba, Zoe Saldana) in humor.

Film bo na sporedu v petek, 7. 6.

Otroški kotiček: Super 8 (Kino)

Film režiserja J.J. Abramsa je postavljen v osemdeseta. Ko otroci v bližini železnice snemajo film, mimo pridrvi avtomobil in iztiri prihajajoči vlak. Voznik je njihov učitelj biologije, iz vlaka pa zbeži nekaj izredno močnega in v mestu se pojavi vojska.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. junij 2019
4676
7. junij 2019
Neo priporoča: Bojevnica