Neo priporoča: Černobil

Igor Harb in Tamara Harb 10. maj 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/cernobil-neo-harb-maj19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Černobil (HBO)

Prvi del serije o jedrski nesreči 1986 nas popelje v dogajanje skozi oči odgovornih v Černobilu, ki kar ne dojamejo obsega, gasilcev, ki so prišli na prizorišče, ne da bi vedeli, kaj se je sploh zgodilo in okoliških prebivalcev, ki od daleč (a občutno preblizu) spremljajo dogajanje iz bližnjega naselja. Sledijo še štirje deli, v katerih bodo večjo vlogo odigrali preiskovalci nesreče, jedrska fizika v podobah Jareda Harrisa in Emily Watson ter podpredsednik vlade, ki je odgovoren za preiskavo in ga je upodobil Stellan Skarsgård.

Prvi del je že na voljo, naslednji deli pa bodo na sporedu ob torkih.

Čas za kulturo: Ruben Östlund (TV SLO 1, DKino, Voyo)

Naslednji teden se bo odvrtel letošnji filmski festival v Cannesu, kjer je pred dvema letoma slavil švedski režiser Ruben Östlund s filmom Kvadrat, provokativno satiro malomeščanstva in polno aktualnih vprašanj. Prvič je navdušil že s filmom Višja sila, v katerem očetov odziv na navidezni plaz povsem spremeni dinamiko družine.

Pogovor z režiserjem Rubenom Östlundom, ki ga je Mateja Valentinčič lani posnela v Motovunu, bo na sporedu v soboto na TV SLO1. Na ogled sta tudi filma Višja sila in Kvadrat.

Akcija na polno: Into the Badlands (AMC)

Po treh sezonah bo serija o futurističnih samurajih dočakala konec, zadnji, 16. del bo na sporedu v ponedeljek, ustvarjalci pa obljubljajo, da bo epski in ne bo pustil nobenih odprtih vprašanj.

Otroški kotiček: Lego film (Kanal A, DKino, HBO)

Lego film je skrajno zabavna zgodba, ki nas popelje v svet gradbenika v lego mestu. Ta je navajen do potankosti slediti pravilom, nakar se zaplete v noro pustolovščino, ki ga popelje v mnoge lego svetove. Film ni sinhroniziran, a je ob ogledu s starši primeren tudi za mlajše otroke, nekje od šest let naprej.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime filma, serije, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. maj 2019
4620
10. maj 2019
Neo priporoča: Černobil