Neo priporoča: Deadwood

Igor Harb in Tamara Harb 31. maj 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/deadwood-neo-harb-maj19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Deadwood (HBO)

Mesto Deadwood leži v Južni Dakoti in skozi tri sezone nagrajene serije smo spremljali njegov razvoj iz zaselka v mestece sredi divjega zahoda, polnega pustolovskega duha 19. stoletja. Zdaj je ena najboljših serij vseh časov dobila veličasten filmski zaključek, ki se odvija desetletje kasneje in vključuje večino izvirne zasedbe, na čelu seveda s šerifom Sethom Bullockom (Timothy Olyphant) in Alom Swearengenom (Ian McShane), brezkompromisnim lastnikom saloona in bordela.

Na sporedu v soboto, 1. 6. Vse tri sezone serije so na voljo na HBOju.

ZF akcija: Godzila (DKino, HBO, Kanal A)

V kino je ravno prišel film Godzila II: Kralj pošasti, ki obljublja, da bo eden večjih spektaklov leta. To je idealen trenutek, da si ogledate prvi del iz leta 2014, ki je predstavil ogromno pošast in njen vpliv na svet. Akcijske scene so monumentalne, zgodba pa podana skozi perspektivo mladega vojaka, ki je v stiku s pošastmi že od mladih nog.

Godzila bo na Kanalu A na sporedu 2. 6.

Filmska uspešnica: Venom (HBO)

Venom je drugačen superjunak; ambiciozni raziskovalni novinar Eddie Brock pride v stik s črno snovjo iz vesolja, simbiotom Venomom, ki želi zavzeti planet. Venom mu prevzema telo in vpliva tudi na osebnost, a simbioza je vzajemna in kmalu najdeta srednjo pot ter se odločita rešiti planet. Še pred tem pa Venom požre par ljudi, ki jih Eddie ne mara. Venom ima eksplozivno akcijo, nepričakovane preobrate in pristen humor, predvsem pa karizmo Toma Hardyja v glavni vlogi.

Film bo na sporedu 2. 6.

Serija tedna: Leta in leta (HBO)

V središču šestdelne serija je raznolika, a hkrati tipična britanska družina Lyons. Začetek je postavljen v sedanjost, vendar kmalu pospeši in nas popelje v bližnjo prihodnost, sproti pa predstavi nekatere ključne dogodke, kot so volitve in vojne. Odlično posneta, odigrana in zastavljena serija učinkovito pokaže potencialno globalno sliko sveta čez nekaj let, sveta v katerem populistična desničarska političarka v podobi Emme Thompson vse bolj prevzema vajeti. Še bolj zanimiv je prikaz vpliva tehnologije na družbene spremembe, pri čemer se približa Črnemu zrcalu. Avtor Russell T. Davis je pred tem sodeloval pri serijah kot so Zelo angleški škandal, Dr. Who in Moške zadeve.

Na voljo so prvi trije deli od šestih.

Otroški kotiček: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (DKino)

Naslednji teden v kino prihaja že drugi del priljubljenega animiranega filma o hišnih ljubljenčkih, ki v odsotnosti lastnikov doživljajo prave pustolovščine. V prvem filmu najprej spoznamo kužka Maxa, ki kmalu dobi družbo Duka, a se ne razumeta ravno najbolje. Ko pa se izgubita na ulicah New Yorka, morata stopiti skupaj. Zabavna pustolovščina je primerna za otroke od pet let naprej.

Film je na voljo v sinhronizirani in originalni različici.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, filma, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. maj 2019
4661
31. maj 2019
Neo priporoča: Deadwood