Neo priporoča: Neverjetni 2

Igor Harb in Tamara Harb 29. marec 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/neverjetni-neo-harb-mar19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Neverjetni 2/The Incredibles 2 (HBO)

Od premiere ene najboljših zgodb o superjunakih, Pixarjeve risanke Neverjetni, je minilo skoraj 15 let. A zgodba nadaljevanja nas vrže v minute po zaključku prvega dela in takojšnjo akcijo, tako da hitro dobimo isti občutek kot smo ga imeli (v otroštvu) ob ogledu prvega filma. Priporočljiva starost od 5 do 99.


 

Film bo na sporedu HBO v nedeljo, 31. 3., na HBO GO pa je običajno na voljo zjutraj istega dne.

ZF presežek: Stroj/Ex Machina (Kino/DKino)

Minimalistični ZF film, ki se odvija na eni lokaciji in z zgolj tremi liki, je ves čas napet in provokativen. Mlad inženir uspešnega IT podjetja dobi povabilo svojega slavnega šefa, ki že dalj časa živi v popolni divjini, naj se mu pridruži za posebno predstavitev nove tehnologije. Izkaže se, da je izumil umetno inteligentno robotko in potrebuje nekoga, da preveri delovanje. Kmalu pričnejo meje med resnico in fantastiko ter umetnim in naravnim bledeti, vsak junak pa ima povsem svoj načrt.


 

Film je na sporedu v petek, 29. 3., na programu Kino, in v videoteki DKino z naslovom Stroj. V kinu je bil kot Ex Machina.

Romanca: Preden se odpraviva/Before We Go (POP TV)

Ko Brooke zamudi zadnji vlak v predmestje in izgubi denarnico, ji pomaga prijazen ulični igralec saksofona Nick. Tekom večera se bolje spoznata in počasi zaljubljata. Film je režijski prvenec aktualnega Stotnika Amerike Chrisa Evansa, ki je tudi v glavni vlogi.


 

Film je na sporedu v nedeljo, 31. 3., na kanalu POP TV.

Čas za kulturo: Drevo (SLO 2)

Nagrajeni slovenski film Drevo se osredotoča na družino, ki je zaprta v hišo z vrtom ter ne more ven. Razlog za to je dober, a se razkrije šele proti koncu, zato naj ostane skrivnost. Film odlikuje izpiljena vizualna in zvočna podoba s katero režiserka Sonja Prosenc ustvari vzdušje ujetosti in konflikta.


 

Dokumentirano: Mednarodna obzorja: Razdruženo kraljestvo (TV SLO 1)

V petek, 29. marca, bi Velika Britanija morala izstopiti iz Evropske unije. Namesto tega smo priča komediji zmešnjav, ki jih njihovi vse bolj polarizirani politiki uprizarjajo vsak dan. Dokumentarna oddaja TV Slovenija predstavi ozadje dogajanja in zgodbe ljudi, na katerih bo Brexit pustil največji pečat.

Smeh zagotovljen: Podpredsednica (HBO)

Serija o nespodobni in vase zagledani podpredsednici in njeni ekipi se je pred 7 leti zdela zabavna ideja, nekoliko nadgrajena različica komedije Vsi županovi možje. Ob trenutni situaciji v ameriški politiki se zdi zgodba spomin na srečnejše, bolj nedolžne čase, a avtorji obljubljajo, da bo tudi v zadnji, 7. sezoni humor še naprej oster in neposreden, kot zmeraj.


 

Prva epizoda 7. sezone bo na sporedu HBO v ponedeljek, 1. 4. zvečer, na HBO GO pa že od jutra.

Otroški kotiček: Raziskovalka Dora (HBO, Nickleodeon)

Raziskovalka Dora je ena najbolj priljubljenih animiranih serij zadnjih dvajsetih let, ki otroke navdušuje z zabavnimi in poučnimi pustolovščinami pri katerih morajo tudi sami sodelovati. Poleti prihaja v kino tudi igrani film, ki je videti kot nova generacija Gunijev, izvirne risanke pa najdete v videotekah in na kanalu Nickelodeon; preprosto vzemite v roke daljinec za NEO in recite: Raziskovalka Dora!


 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. marec 2019
4542
29. marec 2019
Neo priporoča: Neverjetni 2